Αρχική Ανακοινώσεις Τελειόφοιτη με στόχο την… Ατλάντα η Στυλιάνα Ιωαννίδου

Τελειόφοιτη με στόχο την… Ατλάντα η Στυλιάνα Ιωαννίδου

από KOEAS

Από τις αθλήτριες του στίβου που διακρίθηκαν στο «κουτσουρεμένο» αγωνιστικά 2020, είναι αδιαμφισβήτητα η Στυλιάνα Ιωαννίδου. Προτού συμπληρώσει ακόμα το 17ο έτος της ηλικίας της (γεννηθείσα στις 17 Δεκεμβρίου 2003), η νεαρή άλτρια του ύψους κατάφερε να αναδειχθεί παγκυπριονίκης γυναικών, με άλμα στο 1,84μ., καταρρίπτοντας το δικό της παγκύπριο ρεκόρ νεανίδων (κάτω των 18 ετών). Στο 2020, η Ιωαννίδου κέρδισε σε όλες τις διοργανώσεις της ΚΟΕΑΣ που έλαβε μέρος, καθώς, εκτός από το παγκύπριο πρωτάθλημα γυναικών, κατέλαβε την 1η θέση και στα παγκύπρια πρωταθλήματα κάτω των 20 ετών (1,80μ.) και κάτω των 18 ετών (1,79μ.). Σε μια χρονιά, στην οποία μπήκε πολύ δυνατά, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Βαλκανικούς Αγώνες κάτω των 20 ετών στον κλειστό στίβο στην Κωνσταντινούπολη, με παγκύπριο ρεκόρ νεανίδων 1,82μ., ήρθε ο κορονοϊός για να διακόψει μια υποσχόμενη άνοιξη. Ωστόσο, με την επιστροφή στις καλοκαιρινές διοργανώσεις, παρά τα τόσα προβλήματα προπόνησης που αντιμετώπισαν όλοι οι αθλητές, απέδειξε πως πρόκειται για μία εξαιρετικά ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη αθλήτρια.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, η Στυλιάνα Ιωαννίδου τέθηκε ξανά υπό τις οδηγίες του Γιώργου Αποστολίδη, για να αρχίσουν το «χτίσιμο» για το απαιτητικό 2021. «Η Στυλιάνα είναι πολύ ώριμη για την ηλικία της. Αντιλαμβάνεται πλήρως αυτά που της ζητώ και τα εκτελεί κατά γράμμα, γι’ αυτό και είχε αυτήν την πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Το διάστημα αυτό δουλεύουμε στη μηχανική του ύψους, παρά το πρόβλημα τραυματισμού της και ευελπιστούμε ότι σιγά – σιγά θα ξεκινήσουμε και τα άλματα. Βασικός στόχος στη νέα χρονιά είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα και να φύγει από μένα έχοντας στα πόδια της ένα πολύ ψηλό άλμα», ήταν κάποια από τα λόγια του κ. Αποστολίδη, ο οποίος μας ανέφερε ότι δεν έχουν προς το παρόν στις βλέψεις τους τον κλειστό στίβο για το 2021.

Τελειόφοιτη στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού, στο Αθλητικό Σχολείο, η Στυλιάνα Ιωαννίδου καλείται να συνδυάζει και το απαιτητικό διάβασμα και τις απαιτητικές προπονήσεις. «Μπορώ να τα συνδυάσω και τα δύο, προσπαθώντας να οργανώσω σωστά τον χρόνο μου. Δεν με κουράζει καθόλου, ούτε σωματικά ούτε πνευματικά. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνω, η συνεργασία με τον κ. Αποστολίδη είναι εξαιρετική, η προπόνηση με ευχαριστεί και δεν με επηρεάζει στο διάβασμα. Θέλω να τα πηγαίνω καλά και στο σχολείο, γιατί θα δώσω εξετάσεις για είσοδο στο Πανεπιστήμιο», απάντησε στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕΑΣ, σε σχετική ερώτηση η Ιωαννίδου, ενώ για το τραυματισμένο της χέρι, που είναι μάλιστα το «καλό» της, το αριστερό, δυστυχώς θα παραμείνει σε γύψο για άλλες 10 ημέρες, γι’ αυτό τώρα περιορίζεται σε συγκεκριμένες ασκήσεις και το χειρότερο είναι πως δεν μπορεί να γράφει στο σχολείο.

Στη συνομιλία που είχαμε με τη Στυλιάνα Ιωαννίδου, το μεσημέρι της Τρίτης (29/9/20), μιλήσαμε για την ψυχολογική κατάσταση, που είναι η καλύτερη δυνατή, αφού έκλεισε το αγωνιστικό 2020 με το παγκύπριο ρεκόρ νεανίδων. «Το 2020 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά και παράξενη. Μπήκα πολύ δυνατά με το ρεκόρ στο 1,82μ. και μετά ήρθε ο κορονοϊός και οι συνέπειες σε όλον τον κόσμο. Παρά τους πολύ δύσκολους μήνες και την υποχρεωτική αγωνιστική απραξία, κατάφερα να διατηρηθώ σε ψηλά επίπεδα και να κλείσω υπέροχα τη χρονιά, κάτι που με ανέβασε ψυχολογικά και μπήκα φέτος με πολλή όρεξη στην προετοιμασία για να ανέβω ακόμη ψηλότερα», ήταν η απάντηση της νεαρής πρωταθλήτριάς μας.

Ερ.: Χρόνο με το χρόνο αποκτάς εμπειρίες. Σε τι θα επικεντρωθείς τη φετινή χρονιά για να βελτιωθείς ακόμη περισσότερο;

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ: «Σε τεχνικά κυρίως θέματα. Κάποιες μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν καμιά φορά τη διαφορά και που οδηγούν στην επιτυχία. Σ’ αυτές θέλω να δουλέψω περισσότερο».

Ερ.: Όταν με το καλό ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά, θα έχεις να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον σου. Κύπρο ή Αμερική;

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ: «Δεν είμαι ακόμα σίγουρη για το τι θα κάνω. Από τη μια η Αμερική είναι μία πρόκληση για μένα με προοπτικές, αλλά αυτό που με τραβά λίγο πίσω είναι το άγνωστο. Αν είχα την ευκαιρία να πήγαινα φέτος το καλοκαίρι με την οικογένειά μου, να βλέπαμε από κοντά τον τόπο, θα ήταν καλύτερα για μας. Από την άλλη είναι και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο οποίο με κάποιες διεθνείς επιτυχίες θα έχω πιο εύκολη εισδοχή. Θα δείξει, ακόμη προβληματίζομαι λίγο».

Στις βλέψεις της η Αμερική…

Ερ.: Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι σε προσέγγισε ο Πέτρος Κυπριανού, διακεκριμένος προπονητής στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια και σου έγινε πρόταση για να πας εκεί με υποτροφία και να ακολουθήσεις ουσιαστικά τα χνάρια της Λεοντίας Καλλένου.

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ: «Έτσι είναι. Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα που μου μίλησε προσωπικά ο κ. Κυπριανού, όπως και στον προπονητή μου. Το σκεπτικό του είναι πολύ καλό και η πρότασή του δεν συγκρίνεται με τίποτα από όσα έχω μπροστά μου. Με έχει κάνει πολύ χαρούμενη η πρότασή του. Είναι ένας Κύπριος προπονητής με τόσες επιτυχίες στην Αμερική και να συνεργαστώ μαζί του θα είναι ό,τι καλύτερο στην καριέρα μου. Είναι ένας πολύ θετικός άνθρωπος, μάς έχει κερδίσει εμένα και την οικογένειά μου και μάλλον προς τα εκεί κλείνω».

Ερ.: Ποιοι είναι οι βασικοί σου στόχοι στο 2021;

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ: «Ο πιο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, αν διεξαχθεί φυσικά. Δεν θα πάω εκεί μόνο για τη συμμετοχή, αλλά θα πάω προετοιμασμένη, αφού μελετήσω βέβαια και τις συμμετοχές, για να διακριθώ και να κυνηγήσω μετάλλιο. Από εκεί και πέρα, επειδή ακόμη ζούμε σε μια αβεβαιότητα με τον κορονοϊό, θα δω τι άλλοι αγώνες υπάρχουν για να λάβω μέρος. Άλλος ένας στόχος είναι να πάω στην Αμερική με μια επίδοση πιο ψηλή από το 1,84μ. που έχω τώρα. Να πάω εκεί με βάση μία πολύ καλή επίδοση και να δουλέψω για συνεχή βελτίωση».

Έτσι, άλλη μία αθλήτριά μας στο άλμα σε ύψος, ετοιμάζεται να τεθεί υπό τις οδηγίες του Πέτρου Κυπριανού, στην Τζόρτζια της Ατλάντα, συνδυάζοντας σπουδές και αθλητισμό. Θυμίζουμε ότι με τον κ. Κυπριανού η Λεοντία Καλλένου ανέβασε το παγκύπριο ρεκόρ στο αγώνισμα στο 1,93μ. (το 2015), που της υλοποίησε το όνειρο τής συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2016, Ρίο ντε Τζανέιρο). Η Στυλιάνα Ιωαννίδου έχει όλες τις προδιαγραφές για να ανέβει ακόμη ψηλότερα, αφού θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τη φετινή χρονιά έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο, στην ηλικία της!!! Πρώτη στη σχετική λίστα είναι η Ολλανδέζα Μπριτ Βέιρμαν με 1,86μ. και στη δεύτερη θέση βρίσκονται η Στυλιάνα Ιωαννίδου και η Βελγίδα Μέρελ Μάες με 1,84μ.

Print Friendly, PDF & Email
X