Αρχική Ανακοινώσεις Σημαντικό το 2019 για το Στίβο

Σημαντικό το 2019 για το Στίβο

από KOEAS

Ευχαριστίες στον ΚΟΑ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Με τη συμμετοχή των έξι (6) Γυμναστικών Συλλόγων – Μελών της ΚΟΕΑΣ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Περικλής Μάρκαρης στον  Απολογισμό του για το 2019 τόνισε:

‘’Είναι με ιδιαίτερη χαρά και τιμή που σας απευθύνω τον πρώτο μου απολογισμό ως Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ. Με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που ανέλαβα στις 15 Δεκεμβρίου 2018, μετά τη στήριξη που έλαβα από την Εκλογική Γενική Συνέλευση της ΚΟΕΑΣ, πορευτήκαμε συλλογικά σε αυτό τον πρώτο χρόνο με γνώμονα τη συνεχή πρόοδο του αθλήματος μας.

Εξ΄ άλλου το εκτόπισμα και η προσφορά του προκατόχου μου κ. Αντώνη Δράκου, το επίπεδο του κυπριακού στίβου και η πορεία που χάραξαν οι πρόγονοι μας όταν μέσα από τους Γυμναστικούς μας Συλλόγους πρωτοστατούσαν στα αθλητικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και εθνικά δρώμενα του ελληνισμού, καλλιεργώντας τον κλασσικό αθλητισμό, έχουν χαράξει το δρόμο που καθηκόντως οφείλουμε να ακολουθήσουμε, οδηγώντας  με ασφάλεια και επιτυχία το άθλημα στην νέα εποχή, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συνέχιση της ανοδικής του πορείας.’’

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στην αγωνιστική πορεία του αθλήματος τη φετινή χρονιά και στις δραστηριότητες που το Διοικητικό Συμβούλιο έφερε σε πέρας, επισημαίνοντας ότι ο αγωνιστικός προγραμματισμός της ΚΟΕΑΣ, όπως είχε εγκριθεί από την περσινή Γενική Συνέλευση, υλοποιήθηκε στο έπακρο. Προχωρήσαμε επιπρόσθετα τόνισε, σε ορισμένες τομές για σκοπούς ενίσχυσης των προσπαθειών των αθλητών και αναβάθμισης του προϊόντος του αθλήματος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, την Αντιπρόεδρο Καίτη Λουκαϊδη Χατζήκυριακου και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για την απόφαση που έλαβαν στην τελευταία συνεδρία τους, για έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας για το 2019, το οποίο θα διατεθεί κυρίως για στήριξη των σχεδιασμών κινήτρων και προπονητών.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ αναφέρθηκε στις σημαντικές εκδήλώσεις που διοργάνωσε η Ομοσπονδία το 2019, για να τιμήσει τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Αντώνη Δράκο για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα και τους κορυφαίους πρωταθλητές τα τελευταία χρόνια Κυριάκο Ιωάννου, Μίλαν Τραϊκοβιτς, Απόστολο Παρέλλη και Ελένη Αρτυματά για τις μεγάλες διακρίσεις τους σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, κατατέθηκαν οι Απολογισμοί του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής για το αγωνιστικό έτος 2019, του Ταμία για τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου 01.012019 – 30.11.2019 και εξελεγμένοι λογαριασμοί της Ομοσπονδίας  για το οικονομικό έτος 2018.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον Προϋπολογισμό και τον Αγωνιστικό Προγραμματισμό της Ομοσπονδίας για το 2020.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδρίων του ΓΣΠ στη Λευκωσία.

Print Friendly, PDF & Email
X