Αρχική Ανακοινώσεις Συνεδρία Δ. Συμβουλίου ημερ.07.11.2017

Συνεδρία Δ. Συμβουλίου ημερ.07.11.2017

από KOEAS

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ που συνήλθε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, στη μηνιαία τακτική του συνεδρία συζήτησε και μελέτησε διάφορα θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και μεταξύ άλλων έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

  1. Επικύρωσε ομόφωνα τις τροποποιήσεις που ετοιμάστηκαν για την Έκτακτη Καταστατική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2017
  2. Καθόρισε την Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου 2017
  3. Καθόρισε την Ετήσια Εκδήλωση Βράβευσης του Μαθητικού Αθλητισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2017.
  4. Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας για το 2018, τον οποίο θα υποβάλει στον ΚΟΑ για συζήτηση και έγκριση. Ο Προϋπολογισμός θα κατατεθεί για έγκριση στη Γενική Συνέλευση  στις 16 Δεκεμβρίου
  5. Ενέκρινε τον Αγωνιστικό Προγραμματισμό για 2018, ο οποίος περιλαμβάνει σημαντικές διοργανώσεις στο διεθνή χώρο όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού , το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 χρόνων, τους Κοινοπολιτειακούς και Μεσογειακούς Αγώνες

Σε  εσωτερικό επίπεδο  , η κορυφαία διοργάνωση που είναι οι Παγκύπριοι Αγώνες Ανδρών – Γυναικών θα διεξαχθούν στις 16 – 17 Ιουνίου 2018.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις αποφάσεις που έλαβε η ΙΑΑΦ  αναφορικά με την κατάργηση των ορίων συμμετοχής που ίσχυαν μέχρι σήμερα στις μεγάλες διοργανώσεις και την εφαρμογή  του συστήματος  κατάταξης (Ranking System) με βάση το οποίο θα έχει ένας αθλητής το δικαίωμα να εξασφαλίσει την πρόκριση στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το νέο σύστημα θα ισχύσει για το Παγκόσμιο στην Ντόχα του Κατάρ το 2019 και την Ολυμπιάδα στο Τόκιο το 2020.

Η βαθμολογική κατάταξη θ’ αρχίσει να ισχύει το πρώτο τετράμηνο του 2018 και θα βασίζεται σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις στα αποτελέσματα των δύο τελευταίων μεγάλων διοργανώσεων(Ρίο και Λονδίνο), στους Ηπειρωτικούς Αγώνες, στα Διεθνή Μίτινγκ που θα περιλαμβάνονται στο επίσημο καλεντάρι της ΙΑΑΦ και στα Εθνικά Πρωταθλήματα που στην ουσία θα είναι και η μοναδική διοργάνωση σε τέτοιο επίπεδο που θ’ αναγνωρίζονται επιδόσεις για την Παγκόσμια κατάταξη.

Τέλος ενέκρινε τους κανονισμούς  διεξαγωγής διοργανώσεων σε δημόσιο δρόμο όπως είναι τα 10.000μ., Μισός Μαραθώνιος, Μαραθώνιος Δρόμος, οι οποίοι θα αποσταλούν στον ΚΟΑ και σε όλα τα αρμόδια σώματα για ενημέρωση και εφαρμογή.

Print Friendly, PDF & Email
X