Αρχική Ανακοινώσεις Συνεδρία Τεχνικής Επιτροπής ΚΟΕΑΣ

Συνεδρία Τεχνικής Επιτροπής ΚΟΕΑΣ

από KOEAS

Σε συνεδρία της Τεχνικής Επιτροπής της ΚΟΕΑΣ εξετάστηκε η δυνατότητα επαναπρογραμματισμού των αθλητικών δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως είχε ανακοινωθεί προηγούμενα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ με απόφαση του στις 31 Μαρτίου 2020 ανέστειλε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες που ήταν προγραμματισμένες μέχρι τις 30 Ιουνίου, λόγω της πανδημίας που προκάλεσε ο ιός COVID-19.

H Τεχνική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη όλα τα δεδομένα που είχε ενώπιο της, όπως η σταδιακή επιστροφή στις προπονήσεις, οι απόψεις των προπονητών των κορυφαίων αθλητών, οι υγειονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορούν να διεξαχθούν οι αγώνες ή ορισμένες ομάδες αγωνισμάτων, οι σχετικές οδηγίες του ΚΟΑ και τα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, κατέληξε να εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τη διεξαγωγή ορισμένων διοργανώσεων κάτω από συνθήκες που θα εξετάζονται και διαμορφώνονται ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημίας.

Παράλληλα θα λαμβάνει υπόψη και τις οδηγίες που ανακοινώνει η Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του αθλήματος, με γνώμονα τη προστασία της υγείας και ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων.

Πρωταρχικός στόχος για την Τεχνική Επιτροπή είναι η επιστροφή στις προπονήσεις του συνόλου των αθλητών-τριων και της στήριξης τους ώστε με τα προπονητικά προγράμματα που θα ακολουθηθούν να μπορέσουν να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση απόλυτα έτοιμοι και μακριά από την πιθανότητα τραυματισμών που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες καταστάσεις των ιδίων και του αθλήματος γενικότερα.

Print Friendly, PDF & Email
X