Αρχική Ανακοινώσεις Συνέντευξη Τύπου ΚΟΕΑΣ & ΓΣΠ ενόψει των Παγκυπρίων Αγώνων Στίβου (15-16 Ιουνίου 2019)

Συνέντευξη Τύπου ΚΟΕΑΣ & ΓΣΠ ενόψει των Παγκυπρίων Αγώνων Στίβου (15-16 Ιουνίου 2019)

από KOEAS

Συνέντευξη Τύπου ενόψει των Παγκυπρίων Αγώνων Στίβου Ανδρών & Γυναικών (θα διεξαχθούν στις 15-16 Ιουνίου 2019, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου του ΓΣΠ), έδωσαν (12 Ιουνίου 2019) η ΚΟΕΑΣ και ο ΓΣ Παγκύπρια, στο Στάδιο ΓΣΠ. Παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης, ο ομόλογός του τού ΓΣΠ, Δώρος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του ΓΣΟ, Άκης Λάμπρου, ο Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γεωργαλλίδης, ο Διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, αλλά και οι πρωταθλητές-τριες του ΓΣΠ, Λεοντία Καλλένου, Ναταλία Ευαγγελίδου και Πάρης Μπατζάβαλης.

Η φετινή θα είναι η 101η διοργάνωση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών και η 63η διοργάνωση του Πρωταθλήματος Στίβου Γυναικών, αριθμοί ενδεικτικοί του χρονικού βάθους και της παράδοσης του κλασικού αθλητισμού στην Κύπρο.

Ο κ. Ιωαννίδης στον χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων: «Οι  φετινοί αγώνες συμπίπτουν με την ίδρυση του ΓΣΠ, πριν από 125 χρόνια, που είναι γεμάτα γεγονότα αθλητικά, εθνικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, που έφεραν επιτυχίες, νίκες, τρόπαια, απογοητεύσεις και χαρές. Φέτος τιμούμε το παρελθόν μας, αξιολογούμε το παρόν μας και σηματοδοτούμε το μέλλον του ΓΣΠ, γνωρίζοντας την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους πρωτοπόρους ιδρυτές, αθλητές και προπονητές, οι οποίοι κράτησαν ψηλά το λάβαρο του συλλόγου. Έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε υγιή και εύρωστο τον Σύλλογο στις επόμενες γενιές. Διότι ο ΓΣΠ καταξιώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους συλλόγους όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και πανελληνίως. Δεκάδες αθλητές του ΓΣΠ, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν διακριθεί σε παγκύπριους και πανελλήνιους αγώνες, αλλά και σε διεθνείς αγώνες όλων των ειδών, από Βαλκανικούς έως και Ολυμπιακούς.

Φέτος, συμπληρώνονται 2000 συναπτά έτη, 20 αιώνες από την τέλεση των πρώτων «Πενταετηρικών Αγώνων», που ήταν ιεροί νησιώτικοι αγώνες, τους οποίους θα λέγαμε σήμερα παγκύπριους.  Εκείνοι οι αγώνες είχαν πρωτοδιεξαχθεί στην Πάφο το 19 μ.Χ. και επαναλαμβάνονταν κάθε πέντε χρόνια, εξ ου και το Πενταετηρικοί.

Οι αγώνες του ερχόμενου Σαββατοκύριακου (15-16 Ιουνίου 2019), αποτελούν για εμάς την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων τιμής για τα 125 χρόνια ζωής του Συλλόγου μας. Ευχαριστώ για την αγαστή συνεργασία στα περισσότερα από αυτά τα 125 χρόνια, την Ομοσπονδία Στίβου, τα τρία ποδοσφαιρικά σωματεία της Λευκωσίας, τους συναδέλφους μας των άλλων γυμναστικών συλλόγων και την Πολιτεία για τη διαχρονική στήριξή της.

Καλώ τους φιλάθλους να αγκαλιάσουν τους αγώνες στίβου, αφού ως Κύπρος έχουμε πολλούς αθλητές διεθνούς επιπέδου, με επιτυχίες σε μεγάλες διοργανώσεις. Ο στίβος είναι διαχρονικά και μακράν το πιο επιτυχημένο άθλημα στον τόπο μας».   

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης, τόνισε στην ομιλία του: «Πρώτα θέλω να χαιρετίσω τους παρόντες αθλητές-τριες και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στην πορεία τους. Είναι εξαιρετικά σημαντικοί οι φετινοί Παγκύπριοι Αγώνες, καθώς ο θεσμός ξεπέρασε τις 100 διοργανώσεις. Καλώ τον φίλαθλο κόσμο και τους φίλους του στίβου, να έρθουν κοντά μας, στο γήπεδο, να χαρούν τους αθλητές μας. Έχουμε αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου, διεθνούς εμβέλειας, οι οποίοι ξεπέρασαν τα στενά όρια της Κύπρου με τις επιτυχίες και τις επιδόσεις τους».

Στη συνέντευξη μίλησαν και οι παρευρισκόμενοι αθλητές και αθλήτριες. Η Λεοντία Καλλένου (ρέκορντγουμαν και πρωταθλήτρια μας στο Ύψος) είπε: «Τα τελευταία δύο χρόνια έκανα ένα διάλειμμα από τους αγώνες, λόγω τραυματισμών. Επέστρεψα φέτος, που είναι προολυμπιακή χρονιά, με στόχο σιγά-σιγά να ξαναπάω ψηλά».

Η Ναταλία Ευαγγελίδου (πρωταθλήτρια και ρέκορντγουμαν στα 800 και 1.500 μετρα) δήλωσε: «Για άλλη μια χρονιά είμαι, ευτυχώς, υγιής και θα λάβω μέρος στους Παγκύπριους Αγώνες. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές καλές επιτυχίες και να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή τους».

Ο Πάρης Μπατζάβαλης, ρέκορντμαν μας στον Ακοντισμό, πολιτογραφήθηκε Κύπριος εσχάτως, μετά τον γάμο του με τη Λεοντία Καλλένου, και θ’ αγωνιστεί για πρώτη χρονιά στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Όπως είπε: «Είμαι περήφανος για τον νέο σύλλογό μου (ΓΣΠ). Με στηρίζει πλήρως. Πρώτη φορά θα αγωνιστώ στους Παγκύπριους Αγώνες και ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες. Πιστεύω ότι μελλοντικά θα διεκδικήσω μετάλλια και σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις».

Print Friendly, PDF & Email
X