Αρχική Ανακοινώσεις Τα αποτελέσματα των αθλητών – φοιτητών μας στις ΗΠΑ

Τα αποτελέσματα των αθλητών – φοιτητών μας στις ΗΠΑ

από KOEAS

Ολοένα και αυξάνουν τις συμμετοχές τους στον κλειστό στίβο, οι αθλητές και οι αθλήτριές μας που σπουδάζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με κάποιους να κυνηγούν την παρουσία τους στους τελικούς της Περιφέρειάς τους και στους τελικούς του NCAA, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 8-9 Μαρτίου. Το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου 2024 αρκετοί ήταν οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες που μετείχαν σε διάφορα Πανεπιστημιακά μίτινγκ, με κάποιους να βελτιώνονται, κάποιους να μένουν σταθεροί και κάποιοι να μην κάνουν την καλύτερή τους εμφάνιση. Άλλωστε, όλοι σχεδόν ενδιαφέρονται περισσότερο για την καλοκαιρινή περίοδο, όταν θα μπουν στους αγώνες και οι ρίπτες μας.

Ακόμα πιο ψηλά ανέβηκε στο 2024 η Ελένα Κουλιτσένκο, μετέχοντας στο μίτινγκ «Clemson Tiger Paw Invitational» στη Νότια Καρολίνα. Η αθλήτρια του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια είχε για πρώτη φορά σημαντικό ανταγωνισμό από την Τζαμαϊκανή Λαμάρα Ντίστιν (Τέξας Α&Μ), η οποία ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ με 1,97μ. και κέρδισε την 1η θέση, αλλά και από την αθλήτρια που την κέρδισε στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα της Κίνας, την Γκανέζα Ρόουζ Αμοανίμα Γεμπόα (Ιλινόι), η οποία πήρε τη 2η θέση με 1,88μ., έχοντας μία λιγότερη άκυρη προσπάθεια από την Κουλιτσένκο. Η δική μας πρωταθλήτρια έκανε αρκετά καλό αγώνα περνώντας με την πρώτη το 1,80μ. και με τη δεύτερη το 1,85μ. και το 1,88μ., έχοντας τρεις άκυρες προσπάθειες στο 1,91μ., με αποτέλεσμα να καταλάβει την 3η θέση με 1,88μ., καταγράφοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση και να εισέλθει στην πρώτη πεντάδα του NCAA.

Όλο και πιο μακριά ρίχνει το Βαρύ Όργανο η Αιμιλία Κολοκοτρώνη, προετοιμαζόμενη για τη σφυροβολία στον ανοικτό στίβο. Η αθλήτρια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έλαβε μέρος στο μίτινγκ «Boston College Eagle Elite Invitational», έχοντας σημαντική βελτίωση στην επίδοσή της, ρίχνοντας το Βαρύ Όργανο στα 19,09μ., που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά και την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για το Πανεπιστήμιό της. Κατά σειρά οι βολές της Κολοκοτρώνη, η οποία κατέλαβε τη 2η θέση, ήταν 18,24μ., 19,06μ., 19,09μ., άκυρη, άκυρη, 18,03μ. Στο ίδιο μίτινγκ στη Βοστόνη μετείχε και ο Γρηγόρης Νικολάου στο τριπλούν. Ο αθλητής του Πανεπιστημίου του Λούιβιλ είχε μόνο ένα έγκυρο άλμα (το τρίτο) στα 14,86μ., που τον κατέταξε στην 4η θέση.

Την 1η θέση στο μίτινγκ «Maverick Premier #2» στο Μανκάτο της Μινεσότα, όπου σπουδάζει, κατέλαβε η Στέλλα Νεοφύτου στο τριπλούν. Η Νεοφύτου, η οποία βελτίωσε φέτος την ατομική της επίδοση, φτάνοντας στα 12,56μ., κέρδισε το μίτινγκ με καλύτερο άλμα της στα 12,22μ., έχοντας κατά σειρά άκυρο, 12,20μ., άκυρο, 12,09μ., 12,22μ., 12,18μ.

Στο μίτινγκ «Darius Dixon Memorial Invitational» στην πόλη Λίντσμπεργκ της Βιρτζίνια, συμμετείχε η Σταυριάνα Αδάμου, έχοντας διπλή υποχρέωση. Την Παρασκευή (9/2) η αθλήτρια του Πανεπιστημίου του Ίλον, Φοίνιξ, έτρεξε στα 60μ. με εμπόδια, καταλαμβάνοντας την 12η θέση με 8.84, ενώ το Σάββατο (10/2) έτρεξε και 200άρι, στο οποίο πήρε την 62η θέση με 26.95. Στο ίδιο μίτινγκ στη Λίντσμπεργκ έλαβε μέρος και ο Ιωσήφ – Μιχάλης Παπά, παρά το ότι δεν είναι και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, εξαιτίας του ξαφνικού θανάτου του προπονητή του Κωνσταντίνου Σταθελάκου. Ο Παπά συμμετείχε στη σφαιροβολία, κάνοντας προθέρμανση για τον ανοικτό στίβο, περιμένοντας την Άνοιξη για να αρχίσει το αγώνισμά του, που είναι η δισκοβολία. Στη Βιρτζίνια, ο αθλητής του UMBC κατέλαβε τη 15η θέση στη σφαιροβολία με 15,15μ. Τέλος, σε ένα αγώνισμα έλαβε μέρος ο δεκαθλητής μας Έλβις Κριούκοφ, στο μίτινγκ «Jarvis Scott Open» στο Λάμποκ του Τέξας. Ο αθλητής του Άντζελο Στέιτ έτρεξε μόνο στα 60μ. με εμπόδια, καταλαμβάνοντας την 33η θέση με 8.40.

Σε Ημερίδα Κλειστού Στίβου στη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει, έλαβε μέρος ο Εμμανουήλ Χριστοδούλου, ο οποίος κατέγραψε ατομική επίδοση στα 60μ. με 6.92, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση. Στην ίδια Ημερίδα, ο Νεκτάριος Ηλία κατέλαβε την 6η θέση στο τριπλούν με 13,61μ.

* Στη φωτογραφία, οι Ελένα Κουλιτσένκο, Αιμιλία Κολοκοτρώνη, Σταυριάνα Αδάμου και Στέλλα Νεοφύτου.

Print Friendly, PDF & Email
X