Αρχική Ανακοινώσεις Τα αποτελέσματα των φοιτητών – αθλητών μας στις ΗΠΑ

Τα αποτελέσματα των φοιτητών – αθλητών μας στις ΗΠΑ

από KOEAS

Γεμάτο ήταν το διήμερο 15 και 16 Απριλίου 2022 από αγωνιστική δράση στους πανεπιστημιακούς αγώνες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με συμμετοχή και των δικών μας αθλητών και αθλητριών που σπουδάζουν εκεί. Από τα αποτελέσματα ξεχωρίζει η νέα φετινή επίδοση για την Ελένα Κουλιτσένκο στο άλμα σε ύψος με 1,86μ., βελτιώνοντας το 1,84μ., που πέτυχε την 1η Απριλίου. Η Κουλιτσένκο, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 1,87μ. από τις 29 Ιουλίου 2017, μετείχε στο μίτινγκ «Tom Jones Invitational» στην πόλη Γκέινσβιλ της Φλόριντα, εκπροσωπώντας το πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια. Η 19χρονη αθλήτριά μας πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1,72μ., το 1,77μ., το 1,80μ., με την τρίτη το 1,83μ. και με την πρώτη το 1,86μ., που της χάρισε τη δεύτερη θέση, αφού απέτυχε τρεις φορές στο 1,89μ., ύψος που πέρασε η νικήτρια Λαμάρα Ντίστιν του Τέξας Α&Μ. Το 1,86μ. αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση από Κύπρια αθλήτρια, με τη Δέσποινα Χαραλάμπους να έχει 1,84μ. και τη Στυλιάνα Ιωαννίδου 1,81μ.

Στα πιο βορειοδυτικά, η Δάφνη Γεωργίου, προσπαθεί σιγά – σιγά να βρει ρυθμό, μετά την αναγκαστική απουσία τριών εβδομάδων, εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού. Η Γεωργίου έτρεξε μάλιστα σε δύο συνεχόμενες ημέρες σε δύο διαφορετικά μίτινγκ, αφήνοντας ικανοποιημένους τους προπονητές της στο Μπόις Στέιτ όπου σπουδάζει και τον Αντώνη Γιαννουλάκη στην Κύπρο. Την Παρασκευή (15/4) μετείχε στο μίτινγκ «Bryan Clay Invitational» στην πόλη Αζούσα της Καλιφόρνια, τερματίζοντας στην 8η θέση των 100μ. με εμπόδια, καταλαμβάνοντας την 9η συνολικά από 83 (!) συμμετέχουσες, με 13.98 (άνεμος -0,2 μ/δ). Το Σάββατο (16/4) η Δάφνη Γεωργίου κατέβηκε περίπου 55 χιλιόμετρα πιο νότια και έτρεξε στο μίτινγκ του Λονγκ Μπιτς Στέιτ. Στο συγκεκριμένο, ωστόσο μίτινγκ, ο άνεμος «χάλασε» τις επιδόσεις, αφού ήταν αρκετά ευνοϊκός. Στη δεύτερη σειρά, που έτρεξε η Γεωργίου ήταν +2,8 μέτρα το δευτερόλεπτο κι έτσι, το πολύ καλό 13.63 που έκανε, δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως η καλύτερη φετινή της επίδοση. Η 22χρονη πρωταθλήτριά μας τερμάτισε 3η στη σειρά της και συνολικά κατέλαβε τη 12η θέση από 82 (!) συμμετέχουσες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην πρώτη σειρά, στην οποία σημειώθηκαν και οι καλύτεροι χρόνοι, ο άνεμος ήταν ευνοϊκός 4,2 μ/δ!

Στο Κεντάκι, το πανεπιστήμιο του Λούιβιλ, όπου φοιτούν ο Γρηγόρης Νικολάου και η Στυλιάνα Ιωαννίδου, είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει το πρώτο πανεπιστημιακό μίτινγκ στον ανοικτό στίβο για το 2022. Μόνο που ο Νικολάου ατύχησε να έχει έξι άκυρες προσπάθειες στο τριπλούν, ενώ η Ιωαννίδου δεν αγωνίστηκε στο άλμα σε ύψος. Η κορυφαία νεάνιδα αθλήτρια της Κύπρου για το 2021, όπως ανακηρύχθηκε πρόσφατα στις βραβεύσεις της ΚΟΕ, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προπόνησης και δεν θα αγωνιστεί στα πανεπιστημιακά μίτινγκ. Σε περίπου δύο εβδομάδες ολοκληρώνει τον πρώτο χρόνο φοίτησης στο Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ και επιστρέφει στην Κύπρο, όπου θα κάνει τους πρώτους αγώνες της.

Από τη στιγμή που δεν είχε αγώνες δεκάθλου αυτές τις ημέρες, ο Έλβις Κριούκοφ διάλεξε δύο αγωνίσματα, στο μίτινγκ «Κάκτους Καπ» στο Κίνγκσβιλ του Τέξας, στα οποία και έλαβε μέρος. Την Παρασκευή (15/4) συμμετείχε στον ακοντισμό, όπου κατέλαβε την 4η θέση με 51,53μ., ενώ το Σάββατο (16/4) έτρεξε στα 110μ. με εμπόδια, τερματίζοντας στην 4η θέση με 14.83, με ευνοϊκό άνεμο 3,6 μ/δ. Ο Κριούκοφ μετείχε και στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. του Άντζελο Στέιτ, η οποία έκανε χρόνο 41.25, τερματίζοντας δεύτερη, έχοντας αντίπαλο μόνο το Πανεπιστήμιο του Κίνγκσβιλ TAMU.

Στο Όμπερν της Αλαμπάμα και στο «West Eagle Invitational», ο Ανδρέας Δημητριάδης, τερμάτισε 2ος στην 4η σειρά των 400μ. με 49.12 και κατέλαβε συνολικά την 17η θέση από 33 συμμετέχοντες. Ο Δημητριάδης συμμετείχε και στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. του Πανεπιστημίου του, Κρίστιαν Μπρος, η οποία τερμάτισε στην 7η θέση με 42.16.

Στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, η Στέλλα Νεοφύτου του Μινεσότα Στέιτ, συμμετείχε στο αγώνισμα του τριπλούν, έχοντας ως καλύτερο άλμα της στα 11,88μ. (-0,3 μ/δ), αφού προηγήθηκαν δύο άκυρα, και κατέλαβε την 17η θέση από 39 συμμετέχουσες.

* Στη φωτογραφία η Ελένα Κουλιτσένκο, η οποία βελτίωσε τη φετινή ατομική της επίδοση στο ύψος, με 1,86μ.

Print Friendly, PDF & Email
X