Αρχική Ανακοινώσεις Ταξίδι για τρεις στην Καλαμάτα για τα «Παπαφλέσσεια»

Ταξίδι για τρεις στην Καλαμάτα για τα «Παπαφλέσσεια»

από KOEAS

Η περίοδος των διεθνών μίτινγκ, τα οποία είναι ελκυστικά και για τους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες, έχουν αρχίσει για τα καλά. Παρά το ότι το σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου 2022, στην Κύπρο θα διεξαχθεί το Παγκύπριο Εαρινό Πρωτάθλημα «τα 60ά Μάτσεια», εντούτοις δύο αθλήτριες κι ένας αθλητής μας προτίμησαν να ταξιδεύσουν στην Καλαμάτα, για να βρουν καλύτερο ανταγωνισμό, που ίσως τους βοηθήσει για καλύτερη επίδοση. Το Σάββατο (21/5/22), στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, και το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, θα διεξαχθεί ένα ιστορικό μίτινγκ, τα «Παπαφλέσσεια», το οποίο ανήκει στα Τσιάλεντζερ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Για την Καλαμάτα έχουν ταξιδέψει η Ναταλία Ευαγγελίδου, η Δέσποινα Χαραλάμπους και ο Σπύρος Αντωνίου, αισιοδοξώντας ότι θα πετύχουν τους στόχους που έθεσαν για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η Ευαγγελίδου, η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί στη συνέχεια της χρονιάς στα 1.500μ., έχει δηλώσει συμμετοχή στα 800μ. στα «Παπαφλέσσεια». Κι αυτό εξαιτίας του ότι θέλει να βάλει ταχύτητα στα πόδια της και να βρει τον γρήγορο ρυθμό που χρειάζεται, για να βελτιώσει τα περάσματα και τον χρόνο της στα 1.500μ. Η παρουσία της Πολωνής Σάρνα και της Ελβετίδας Σκλάμπας, ίσως βοηθήσουν την κάτοχο του παγκύπριου ρεκόρ στην απόσταση (2:01.77, Κυανή Ακτή Αυστραλίας, 12/4/2018), να κάνει τον χρόνο που χρειάζεται και για την ψυχολογία της, αλλά και για τη μετέπειτα πορεία της, υπό τις οδηγίες του Σπύρου Σπύρου.

Παραμονή των 22ων γενεθλίων της, η Δέσποινα Χαραλάμπους επέλεξε να βρίσκεται στην Καλαμάτα, για να διεκδικήσει βελτίωση της ατομικής της επίδοσης στο άλμα σε ύψος. Η αθλήτρια της Αγνής Χαραλάμπους έχει περάσει πέρσι στον ανοικτό το 1,84μ., ύψος που ξεπέρασε και φέτος στον κλειστό. Φετινός της στόχος είναι να ανέβει ακόμα ψηλότερα και αισιοδοξεί ότι θα κάνει την αρχή στα «Παπαφλέσσεια», εκεί όπου θα έχει σημαντικές αθλήτριες για να την «τραβήξουν», όπως η Μαυροβούνια Μαρίγια Βούκοβιτς (ατομικό 1,97μ.), η Σουηδή Μάγια Νίλσον (ατομικό 1,96μ.), η Τσέχα Μιχαέλα Χρούμπα (ατομικό 1,94μ.) και η Ελλαδίτισσα Τατιάνα Γκουσίν (ατομικό 1,94μ.). Η Δέσποινα Χαραλάμπους θα κάνει μία μίνι περιοδεία στην Ελλάδα, καθώς μετά τα «Παπαφλέσσεια», θα συμμετάσχει στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας (25/5) και το γκαλά γυναικών της Φιλοθέης (1/6).

Την ευκαιρία να πάρει εικόνες από αρκετά καλούς ακοντιστές θα έχει ο Σπύρος Αντωνίου, ο οποίος σπουδάζει στην Αθήνα. Ο 20χρονος Αντωνίου βελτίωσε φέτος στα «Λανίτεια» την ατομική του επίδοση, ρίχνοντας το ακόντιό του στα 63,76μ. και ευελπιστεί ότι θα βρει τις ιδανικές συνθήκες για ακόμα μεγαλύτερη βολή στην Καλαμάτα.

* Το ύψος γυναικών και ο ακοντισμός ανδρών είναι προγραμματισμένα να αρχίσουν στις 18:00 και τα 800μ. γυναικών στις 19:15.

* Τα «Παπαφλέσσεια» διοργανώνει ο Μεσσηνιακός ΓΣ 1888, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον ΣΕΓΑΣ και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

* Οι αγώνες θα μεταδίδονται απευθείας από την ΕΡΤ, από τις 18:00 μέχρι τις 20:00.

Print Friendly, PDF & Email
X