Αρχική Ανακοινώσεις Τηλεδιάσκεψη για την COVID-19 και τις αθλητικές διοργανώσεις της ΕΑ

Τηλεδιάσκεψη για την COVID-19 και τις αθλητικές διοργανώσεις της ΕΑ

από KOEAS

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού (ΕΑ) θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη συνεδρία της (24-25 Μαρτίου 2020) μέσω τηλεδιάσκεψης. Το κύριο θέμα στην ατζέντα της ΕΑ είναι η COVID-19 (κορωνοϊός) και οι επιπτώσεις του στις προγραμματισθείσες διοργανώσεις στίβου για το 2020 και μετά.

Μετά την κήρυξη του πανδημίας από τον Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ελέω κορωνοϊού, η ΕΑ είχε ξεκαθαρίσει, διά του προέδρου της, Σβέιν Άρνε Χάνσεν, ότι, θα λάμβανε μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης σε ό,τι αφορά στον ευρωπαϊκό χώρο του στίβου. Για την ΕΑ η ασφάλεια και η υγεία των αθλητών και όλων των μελών της αθλητικής οικογένειας είναι υπεράνω όλων και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της. Ο καθορισμός ενός «οδικού χάρτη» για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΑ, περιέλαβε, όπως είναι γνωστό, την αναβολή σημαντικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων όπως το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων (ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Λεϊρία, 21-22/3/2020), το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ. (Λονδίνο, 6/3/2020) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Δρόμων σε Βουνό (Σινφάες, 4/7/2020). 

Στην τηλεσυνεδρία της, η ΕΑ θα κληθεί να εξετάσει το μέλλον της κορυφαίας διοργάνωσής της, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου, το οποίο είναι προγραμματισμένο να λάβει χώραν στο Παρίσι (25-30/8/2020). Επί του παρόντος οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση προχωρούν βάσει του αρχικού πλάνου, αλλά υπάρχει η μέρα με τη μέρα επανεξέταση της κατάστασης, πάντοτε υπό το πρίσμα των εξελίξεων με την πανδημία. Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν κατά τη συνεδρία, θα ανακοινωθούν προς τις ομοσπονδίες μέλη της ΕΑ, τους αθλητές και το κοινό.

Σημειωτέον ότι, η ΕΑ ανακοίνωσε πως στη Λωζάνη, όπου είναι γραφεία της, ακολουθεί τα μέτρα της ελβετικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, και το προσωπικό της εργάζεται από τις 16 Μαρτίου (και έως τις 3 Απριλίου, επί του παρόντος) από το σπίτι του.

Print Friendly, PDF & Email
X