Αρχική Ανακοινώσεις Τελετή βράβευσης του Μαθητικού Σχεδιασμού της ΚΟΕΑΣ

Τελετή βράβευσης του Μαθητικού Σχεδιασμού της ΚΟΕΑΣ

από KOEAS

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2017, στην κατάμεστη αίθουσα  ΄΄ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ΄΄  στο Ολυμπιακό Μέγαρο  στη Λευκωσία,  η τελετή βράβευσης του Μαθητικού Σχεδιασμού της  ΚΟΕΑΣ. Η τελετή έγινε στην παρουσία των αθλητικών αρχών του τόπου,  των οικογενειών των μαθητών –  αθλητών, αθλητριών  και φίλων του στίβου που τίμησαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κλασικού αθλητισμού.

 Η τελετή ξεκίνησε με την προβολή μικρής διάρκειας φιλμάκι στο οποίο προβλήθηκαν οι σπουδαιότερες επιτυχίες του στίβου, όλων των κατηγοριών μέσα στο 2017 για να καταλήξει στην επιτυχία που είχε ο Σταύρος Τζιωρτζής στην Ολυμπιάδα του Μονάχου το 1972 με την κατάκτηση της έκτης θέσης στον τελικό των 400μ. με εμπόδια που θεωρείται η καλύτερη όλων των εποχών.

Στη συνέχεια η κα Κάλλη Χ΄΄ Ίωσήφ Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής που εκπροσωπούσε το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού , σε σύντομο χαιρετισμό εξήρε την άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου και της ΚΟΕΑΣ στα θέματα του κλασικού αθλητισμού και το γεγονός ότι βραβεύει τους παλιούς αθλητές, αθλήτριες για παραδειγματισμό των νεότερων.

Ακολούθως ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Δημήτρης Λεοντής  στο δικό του χαιρετισμό επισήμανε τις σημαντικές επιτυχίες που είχαν οι αθλητές – αθλήτριες το 2017 και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καθιέρωση από την  ΚΟΕΑΣ να βραβεύει του παλιούς αθλητές που θα πρέπει να είναι παράδειγμα για τους νεότερους.  Ο ΚΟΑ τόνισε,  επεξεργάζεται σχεδιασμό για την καλύτερη βοήθεια των αθλητών και σύντομα θα είναι σε θέση να τον εξαγγείλουν.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης στο σύντομο χαιρετισμό του, συγχάρηκε την ΚΟΕΑΣ για την καθιέρωση της βράβευσης των παλιών αθλητών –  αθλητριών,  γιατί οι νέοι συναντούν και τιμούν τους παλιούς και αντίστροφα γεγονός που είναι πολύ σημαντικό. Ο κυπριακός στίβος υπογράμμισε πάντοτε είχε άξιους αθλητές που πρόβαλαν την πατρίδα μας.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Αντώνης Δράκος που προέβη σε γενική  σκιαγράφηση των επιτυχιών του 2017  και στάθηκε ιδιαίτερα στις εθνικές ομάδες και την κατάκτηση της 5ης θέσης στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα Ομάδων Β΄ κατηγορίας, όπου η Κύπρος υποσκέλισε αρκετές χώρες με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό.

Οι επιτυχίες αυτές είπε στηρίζονται πάνω το μοντέλο που εφαρμόζει η Ομοσπονδία που ξεκινά από το ΕΣΥΑΑ, τους Γυμναστικούς Συλλόγους  για να φθάσει στις Ομάδες Κορυφής.

Απευθυνόμενος τους νεαρούς αθλητές, αθλήτριες τους κάλεσε να μη βιάζονται να φθάσουν ψηλά αλλά να δουλεύουν σκληρά μακριά από το ντόπινγκ.

Τέλος ανάφερε ότι η  ομοσπονδία δουλεύει συστηματικά για σημαντικές μεταρρυθμίσεις ώστε να τεθεί το άθλημα   σε νέες βάσεις  και να καλύψει τις ανάγκες της εποχής.

Ακολούθησε η βράβευση των  μαθητών αθλητών. Σύμφωνα με τις  διεθνείς διακρίσεις του 2017, ξεχώρισαν ιδιαίτερα ο Χρήστος Ταμάνης του ΓΣΟ για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 18 χρόνων και η Στυλιάνα Κυριακίδου του ΓΣΠ για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαμε η βράβευση των πριν από 50 χρόνια τότε μαθητών –  αθλητών που διακρίθηκαν σε αντίστοιχες διοργανώσεις.

Οι βραβευθέντες είναι :

Σταύρος Τζιωρτζής (απουσίαζε)

Ανδρέας Λοιζίδης

Κύκκος Φεγγαράς

Παναγιώτης Χριστοδούλου

Χριστόδουλος Πασάς

Κυριάκος Λύρας

Ιάκωβος Ταύρου

Άριστος Δράκος

Ανθούλα Λοϊζου

Ευαγγελία Λοϊζου

Νίνα Δημητρίου

Γεωργία Γεωργιάδου

Το ειδικό χρηματικό έπαθλο που καθιέρωσε ο ΚΟΑ στον καλύτερο έφηβο αθλητή της χρονιάς στο αγώνισμα των 400μ. και είναι αφιερωμένο στη Μνήμη Νική Γεωργίου, απονεμήθηκε στο Σταύρο Σπύρου του ΓΣΠ.

Η ΚΟΕΑΣ εκφράζει για ακόμα μια φορά τις ευχαριστίες της στον ΚΟΑ ως θεσμικό χορηγό, την ΚΟΕ, την ΟΠΑΠ Κύπρου, το Συνεργατισμό και την εταιρεία Αιμίλιος Ηλιάδης για την οικονομική στήριξη και την Α.Μ Παπακυριακού για την παραχώρηση των δωροκουπονιών σε όλους τους βραβευθέντες.

Print Friendly, PDF & Email
X