Αρχική Ανακοινώσεις Τέσσερις αθλήτριες κι ένας αθλητής μας σε διεθνές μίτινγκ στη Λιέγη

Τέσσερις αθλήτριες κι ένας αθλητής μας σε διεθνές μίτινγκ στη Λιέγη

από KOEAS

Την αγωνιστική τους δραστηριότητα στο 2021 συνεχίζουν την Τετάρτη (30/6/21) το βράδυ τέσσερις αθλήτριες κι ένας αθλητής μας, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή στο διεθνές μίτινγκ της Λιέγης στο Βέλγιο. Πρόκειται για τις δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, Ολίβια και Φίλιππα, τη Ναταλία Χριστοφή, τη Θάλεια Χαραλάμπους και τον Βασίλη Κωνσταντίνου. Το «Meeting International de la Province de Liège», το οποίο ανήκει στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, θα διοργανώσει συνολικά 15 αγωνίσματα, οκτώ ανδρών και επτά γυναικών, ανάμεσά τους και αυτά που ενδιαφέρουν τον αθλητή και τις αθλήτριές μας.

Στις 20:39 είναι προγραμματισμένα τα 100μ. γυναικών, με τη συμμετοχή της Ολίβιας Φωτοπούλου (φετινό και ατομικό 11.38), η οποία αναμένεται να παλέψει με τη Νεοζηλανδή Ζόι Χομπς (11.32) και τη Βελγίδα Ράνι Ρόσιους (11.33) για την πρώτη θέση. Στις 20:45 η Θάλεια Χαραλάμπους (αν ταξίδεψε τελικά) θα αρχίσει τη δύσκολη κούρσα των 5.000μ., με τη συμμετοχή της πολυσυζητημένης Νοτιοαφρικανής Κάρστεν Σεμένια. Την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη και η έναρξη του άλματος σε ύψος ανδρών, με τον Βασίλη Κωνσταντίνου να αισιοδοξεί ότι θα βρει τον ρυθμό του και θα βελτιώσει το φετινό 2,24μ.

Στις 21:00 αναμένεται να αρχίσουν τις προσπάθειές τους τα κορίτσια στο άλμα σε μήκος, με τη Φίλιππα Φωτοπούλου να επιζητά το μεγάλο άλμα, κοντά ή πάνω από τα 6,50μ., αφού είναι το φαβορί για την πρώτη θέση. Τέλος, στις 21:09 είναι προγραμματισμένα τα 100μ. με εμπόδια γυναικών, με τη Ναταλία Χριστοφή να περιμένει ιδανικές συνθήκες, για να βελτιώσει το νέο παγκύπριο ρεκόρ με 13.17, που πέτυχε την Κυριακή (27/6) στο Βαλκανικό της Σερβίας. Δίπλα της θα τρέξει η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2016 στο Ρίο, στο έπταθλο, Νάφι Τιάμ, η οποία στα 100μ. με εμπόδια έχει φετινό ρεκόρ 13.57. Παρούσα, θα είναι η επίσης αθλήτρια των σύνθετων και αργυρή νικήτρια στο φετινό Ευρωπαϊκό Κλειστού του Τόρουν στο πένταθλο, Νορ Βιντς. Μεγάλο φαβορί, άλλη μία Βελγίδα, η Αν Ζαγκρέ με εντυπωσιακό φετινό ρεκόρ 12.87! Την πεντάδα της κούρσας συμπληρώνει η Ρουμάνα Αναμαρία Νεστέριουκ, με φετινό 13.07, από την οποία η Χριστοφή έχασε το χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό, για δύο χιλιοστά (13.163 έναντι 13.161).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, μπορεί το βράδυ της Τρίτης (29/6/21) να έκλεισε η προθεσμία επίτευξης των ορίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όμως, από την Κυριακή (27/6) άρχισαν να μετράνε τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022 στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Να θυμίσουμε ότι τα όρια για το Παγκόσμιο είναι ακριβώς τα ίδια με τους Ολυμπιακούς, πολύ ψηλά δηλαδή, άρα θα τεθεί σε λειτουργία και πάλι το world ranking. Γι’ αυτό οι αθλητές και αθλήτριές μας μπορούν να αρχίσουν να μαζεύουν από τώρα σημαντικούς βαθμούς.

* Στη φωτογραφία το «Stadium de Naimette-Xhovémont», το οποίο θα φιλοξενήσει το διεθνές μίτινγκ της Λιέγης.

Print Friendly, PDF & Email
X