Αρχική Ανακοινώσεις Θετική συνάντηση ΚΟΕΑΣ με Υπουργό Παιδείας

Θετική συνάντηση ΚΟΕΑΣ με Υπουργό Παιδείας

από KOEAS

Εποικοδομητική συνάντηση είχε η ηγεσία της ΚΟΕΑΣ, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, με τον υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, με τον οποίο συζήτησε θέματα που απασχολούν το άθλημα του στίβου. Ο πρόεδρος Περικλής Μάρκαρης και ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης έθεσαν υπόψη του κ. Προδρόμου πολύ σημαντικά ζητήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ούτως ώστε να εξευρεθούν οι λύσεις εκείνες που θα βοηθήσουν το μέλλον του αθλήματος στην Κύπρο και το διεθνή χώρο.

Η ηγεσία της ΚΟΕΑΣ τοποθετήθηκε και ανέλυσε τα θέματα που είχαν τεθεί εκ των προτέρων στη γνώση του κ. Υπουργού και των εκπροσώπων του Υπουργείου, ανάμεσά τους και οι ιδιαίτερες καταστάσεις που βιώνουν οι αθλητές και αθλήτριές μας τα τελευταία χρόνια, με την πανδημία του κορονοϊού. Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που συζήτησαν στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας οι δύο πλευρές είναι η ανάπτυξη της βάσης του κλασικού αθλητισμού, από την οποία αναδείχθηκαν πάρα πολλοί πρωταθλητές μας. Η ΚΟΕΑΣ δίνει ιδιαίτερη σημασία στο πρόγραμμα ανίχνευσης ταλέντων, στη λειτουργία του ΕΣΥΑΑ και ζήτησε από τον κ. Προδρόμου την επιστροφή των Περιφερειακών και Παγκύπριων Αγώνων των Δημοτικών Σχολείων.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, επέδειξε θετική αντιμετώπιση και κατανόηση σε όλα τα θέματα που είχε εγείρει η ηγεσία της ΚΟΕΑΣ και υποσχέθηκε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και των προβλημάτων που δημιουργεί και μαστίζει την κοινωνία μας η συνεχιζόμενη παρουσία της πανδημίας, θα βοηθήσει στην επίλυσή τους.

Print Friendly, PDF & Email
X