Αρχική Ανακοινώσεις Θλίψη στην ΚΟΕΑΣ για την απώλεια του Κυριάκου Σεραφείμ

Θλίψη στην ΚΟΕΑΣ για την απώλεια του Κυριάκου Σεραφείμ

από KOEAS

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Κυριάκου Σεραφείμ, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024. Υπήρξε ένας από τους σπουδαίους αθλητές στο τέλος της δεκαετίας του 1960 και αρχές του 1970 στα 110μ. με εμπόδια. Ήταν κάτοχος των παγκύπριων ρεκόρ ανδρών και εφήβων, νικητής σε Πανελλήνιους και Παγκύπριους Αγώνες. Η ΚΟΕΑΣ και ο σύλλογός του ΓΣΖ θα παραβρεθούν στην Κηδεία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και θα καταθέσουν στεφάνι τιμώντας τη μνήμη του.

Σχετική ανάρτηση στο Facebook για τον αείμνηστο Κυριάκο Σεραφείμ έκανε ο έμπειρος δημοσιογράφος Πέτρος Χατζηχριστοδούλου, γράφοντας τα ακόλουθα:

Καλό πέρασμα, Κυριάκο Σεραφείμ

Μετά μεγάλης λύπης πληροφορήθηκα ότι απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών ο καλός φίλος, ο Σκαλιώτης παλιός πρωταθλητής, Κυριάκος Σεραφείμ. Αυθεντικό ταλέντο, έλαμψε στα γήπεδα ως πρωταθλητής στίβου με τον Γ.Σ.Ζ. Λάρνακας (από το 1966 έως το 1973), ενώ διακρίθηκε και στην καλαθόσφαιρα με τη φανέλα του Πεζοπορικού (1969-1973). Ήταν εκπληκτικό ταλέντο ο Κυριάκος, με σειρά επιτυχιών στους δρόμους ταχύτητας (100, 200 και 400 μέτρα) και κυρίως στα 110μ. εμπόδια. Δεκατετράχρονο παιδί άρχισε να νικά τους άνδρες αντιπάλους του και κάποια ρεκόρ του κράτησαν εικοσαετία. Μόνιμο στέλεχος της Εθνικής Ελλάδος, όταν ήταν ενωμένος ο στίβος Κύπρου – Ελλάδας, έγινε ο πρώτος έφηβος αθλητής που κατέβηκε τα 15 δεύτερα στα 110μ. εμπόδια (14.7 = σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων / παγκύπριο Ανδρών) το 1970. Συμμετείχε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Εφήβων το 1970, στη Γαλλία, πρώτος Κύπριος μαζί με τον Κυριάκο Ονησιφόρου, που αγωνίστηκε στη διοργάνωση. Είχε κάνει αξιοπρεπή εμφάνιση, με πρόκριση στους ημιτελικούς, σε κούρσες με τρομακτικό αντίθετο άνεμο. Υπήρξε Βαλκανιονίκης Εφήβων (εμπόδια και 4Χ100μ.), παγκυπριονίκης και πανελληνιονίκης Ανδρών, Εφήβων και Μαθητών. Είναι χαρακτηριστική του ταλέντου του μια κούρσα σε πανελλήνιους Σχολικούς (υπάρχει φωτογραφία), που τερματίζει με 15-20 μέτρα διαφορά από τον δεύτερο! Σταμάτησε τον αθλητισμό, δυστυχώς, λόγω τραυματισμού το 1973 (21 ετών) και αφοσιώθηκε στις σπουδές του. Θα μπορούσε να κάνει τρομερά πράγματα με τα προσόντα που είχε. Νέος με ωραίο παράστημα, ήταν πάντα ο σημαιοφόρος ως έφηβος των εθνικών ομάδων της Ελλάδας. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι ενδεικτική. Ο Σεραφείμ με τη σημαία, στους Α’ Βαλκανικούς Αγώνες Εφήβων / Νεανίδων στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Στην καλαθόσφαιρα, υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Παναγιώτη Πιερή, προπονητή του και στον στίβο, διακρίθηκε με τον Πεζοπορικό, ως “6ος παίκτης”, κατακτώντας τρία Κύπελλα Κύπρου.

Προς την οικογένεια του (δύο γιους και μία θυγατέρα / η σύζυγός του Αυγή απεβίωσε δυστυχώς προ μερικών ετών) εκφράζουμε βαθιά συλλυπητήρια για την απώλεια. Αιωνία η μνήμη του Κυριάκου, αξίζει κάθε τιμής από τα οργανωμένα σύνολα της Λάρνακας, την οποίαν ως πρωταθλητής τίμησε.

Print Friendly, PDF & Email
X