Αρχική Ανακοινώσεις Θριαμβευτικός απολογισμός του κυπριακού στίβου στο Ευρωπαϊκό Κ18

Θριαμβευτικός απολογισμός του κυπριακού στίβου στο Ευρωπαϊκό Κ18

από KOEAS

Τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του κυπριακού στίβου, στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 18 ετών, έζησε η αποστολή μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων, το οποίο διεξήχθη από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου στα Ιεροσόλυμα. Τα νεαρά παιδιά μας κατέγραψαν ανεπανάληπτες επιτυχίες, κατακτώντας δύο (2) χρυσά μετάλλια, και τα δύο στη σφυροβολία με τον Ιωσήφ Κεσίδη (78,92μ.) και τη Βαλεντίνα Σάββα (70,28μ.), ένα (1) ασημένιο με τον Μιχάλη Χριστοφή στο ύψος (2,13μ.) και ένα (1) χάλκινο με την Αιμιλία Κολοκοτρώνη στη σφυροβολία (65,35μ.). Επίσης, άλλα τέσσερα παιδιά μας κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους και να φτάσουν κοντά στα μετάλλια, δείχνοντας το βάθος που υπάρχει σε αρκετά αγωνίσματα. Κάποια από αυτά τα παιδιά έκαναν την υπέρβαση, ξεπερνώντας κατά πολύ τις ατομικές τους επιδόσεις…

Η 10η θέση που κατέλαβε η μικρή Κύπρος στον τελικό πίνακα των μεταλλίων είναι κάτι το εξαιρετικό, αφού είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε τόσο ψηλά, προσπερνώντας πολύ μεγάλες πληθυσμιακά χώρες. Πριν από το φετινό Ευρωπαϊκό Κ18 στο Ισραήλ, ο κυπριακός στίβος είχε να επιδείξει μόνο το χρυσό μετάλλιο του Γιώργου Κονιαράκη στη δισκοβολία, το 2016 στην Τιφλίδα. Τώρα πια, μπορεί να ονειρεύεται για περισσότερες επιτυχίες, αφού αυτή η γενιά διαθέτει σπουδαία ταλέντα και θα είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά που ακολουθούν, για να δώσουν πολύ περισσότερα στις προπονήσεις και να προσπαθήσουν να είναι και αυτοί μέλη των επόμενων επιτυχιών. Ήδη κάποια ταλέντα ξεχωρίζουν, όμως, είμαστε πεπεισμένοι ότι την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν και θα αναδείξουν και πάλι τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες των Γυμναστικών Συλλόγων της ΚΟΕΑΣ.

Θετική η συμβολή και των Αθλητικών Σχολείων

Δεν είναι, βέβαια, μόνο οι Γυμναστικοί Σύλλογοι και οι προπονητές τους, που έχουν μερίδιο στην επιτυχία των ταλαντούχων παιδιών μας, αλλά και τα Αθλητικά Σχολεία, στα οποία φοιτούν όλοι σχεδόν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Κ18 του Ισραήλ. Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με τη δημιουργία των Αθλητικών Σχολείων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, έδωσε και δίνει την ευκαιρία στα ταλέντα 21 Ολυμπιακών Αθλημάτων, να κάνουν επιπρόσθετες πρωινές προπονήσεις στο αγώνισμά τους, κάτι που σαφέστατα βοηθά κάθε παιδί στο να βελτιώνεται και να αφοσιώνεται στον αθλητικό του στόχο. Και τα παιδιά του στίβου απέδειξαν πόσο άξια κέρδισαν τη φοίτησή τους στα Αθλητικά Σχολεία, με τις διεθνείς επιτυχίες τους.

Μάρκαρης: «Είμαστε πανευτυχείς για τις επιτυχίες»

Αρχηγός της κυπριακής αποστολής, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών, ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, ο οποίος έζησε από κοντά την τεράστια επιτυχία των νεαρών αθλητών και αθλητριών μας και μας μεταφέρει: «Ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, με επιδόσεις υψηλού επιπέδου. Είμαστε πανευτυχείς για τις σπουδαίες επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών μας! Ζήσαμε μεγάλες, συγκινητικές στιγμές. Η όλη παρουσία της αποστολής μας ήταν άψογη και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους συνοδούς. Οι επιτυχίες μιλούν από μόνες τους, όπως και η ανεπανάληπτη 10η θέση της Κύπρου στον πίνακα μεταλλίων. Η σημαία της Κύπρου ανέβηκε στο πιο ψηλό σημείο δύο φορές. Ισάριθμες φορές ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η καλή δουλειά που γίνεται στον κυπριακό στίβο αποδίδει. Το άθλημα έχει παρόν και μέλλον».

Καταλήγοντας, ο κ. Μάρκαρης, επισήμανε: «Ευχαριστούμε τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας και τους χορηγούς οι οποίοι στηρίζουν τον κυπριακό στίβο. Οφείλουμε όλοι οι φορείς να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε αυτή η χρυσή νέα γενιά του αθλήματος να μας χαρίσει παρόμοιες και ίσως μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα…

Όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, κάτω και από τον καυτό ήλιο των Ιεροσολύμων και εκπροσώπησαν επάξια τις οικογένειές τους, τους προπονητές τους, τους συλλόγους τους και την ΚΟΕΑΣ. Γι’ αυτό αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους, αφού για να πάνε στο Ισραήλ είχαν εξασφαλίσει το όριο συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Πιο κάτω σάς παρουσιάζουμε τα τελικά αποτελέσματα των 18 παιδιών μας, που εκπροσώπησαν τον κυπριακό στίβο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών στα Ιεροσόλυμα:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΠΑΙΔΩΝ

Ιωσήφ Κεσίδης                                   78,92μ.          1ος

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Βαλεντίνα Σάββα                               70,28μ.          1η

Αιμιλία Κολοκοτρώνη                        65,35μ.          3η

ΥΨΟΣ ΠΑΙΔΩΝ

Μιχάλης Χριστοφή                             2,13μ.            2ος

Γιώργος Γιαζός                                  2,13μ.            4ος

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ ΠΑΙΔΩΝ

Κυριάκος Γενεθλή                             55,83μ.          6ος

110Μ. ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΑΙΔΩΝ

Χρίστος Οικονομίδης (+1,1 μ/δ)       13.72             6ος

ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΠΑΙΔΩΝ

Μιχάλης Γιωργαλλέττος (+2,2 μ/δ)  14,85μ.          7ος

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

400Μ. ΠΑΙΔΩΝ

Ιωάννης Ανδρέου                              49.15             9ος

Ευάγγελος Πογιατζής                        50.05             18ος

ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Νικολέττα Χρυσάνθου (+0,7 μ/δ)     12,19μ.          14η

Άντρια Πουρίκκου (+0,8 μ/δ)            12,00μ.          21η

200Μ. ΠΑΙΔΩΝ

Ιωάννης Ανδρέου (+2,3 μ/δ)             21.99             17ος

ΜΗΚΟΣ ΠΑΙΔΩΝ

Ανδρέας Μαχαλλεκίδης (+0,2 μ/δ)   6,98μ.            17ος

100Μ. ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Σταυριάνα Αδάμου (+2,6 μ/δ)           14.25             27η

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΠΑΙΔΩΝ

Κωνσταντίνος Προκοπίου                4,60μ.            20ος

Δημήτρης Χριστοφή                          4,20μ.            27ος

400Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΑΙΔΩΝ

Σωτήρης Μιχαήλ                                56.23             24ος

Παναγιώτης Κωνσταντίνου              56.56             25ος

* Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης και τα παιδιά με τα μετάλλιά τους στο Ισραήλ, Ιωσήφ Κεσίδης (χρυσό σφυροβολία), Αιμιλία Κολοκοτρώνη (χάλκινο σφυροβολία), Βαλεντίνα Σάββα (χρυσό σφυροβολία) και Μιχάλης Χριστοφή (αργυρό ύψος).

Print Friendly, PDF & Email
X