Αρχική Ανακοινώσεις Τιμές και υπέρλαμπρη λάμψη αστέρων

Τιμές και υπέρλαμπρη λάμψη αστέρων

από KOEAS

Η ΚΟΕΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΜΙΛΑΝ, ΠΑΡΕΛΛΗ ΚΑΙ ΑΡΤΥΜΑΤΑ

Σε μια σεμνή τελετή, που είχε, όμως, εκτυφλωτική λάμψη από τα υπέρλαμπρα αστέρια του κυπριακού αθλητικού-στιβικού γαλαξία, η ΚΟΕΑΣ απέτισε (6 Νοεμβρίου 2019, στο Columbia Plaza-Venue Centre της Λεμεσού) τις δέουσες τιμές στην κορυφαία σύγχρονη αθλητική τετράδα μας, την οποίαν, βάσει των φαεινών και εντυπωσιακών επιτυχιών τους, συγκροτούν  οι Κυριάκος Ιωάννου, Μίλαν Τράικοβιτς, Απόστολος Παρέλλης, Ελένη Αρτυματά. Πρόκειται για αθλητές που έκαναν περήφανη την Κύπρο και την δόξασαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, στους κορυφαίους αγώνες και επαξίως βραβεύθηκαν με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της ΚΟΕΑΣ.  Στον Κυριάκο Ιωάννου απονεμήθηκε η «Χρυσή Νίκη» της ΚΟΕΑΣ, ενώ απονεμήθηκε η «Αργυρή Νίκη» στους Μίλαν Τράικοβιτς, Απόστολο Παρέλλη και Ελένη Αρτυματά.  

Αναφέροντας μόνο ένα μικρό δείγμα από τις διεθνείς επιτυχίες των τεσσάρων κορυφαίων μας, σημειώνουμε ότι, ο Κυριάκος Ιωάννου αναδείχθηκε τρις παγκοσμιονίκης στο άλμα εις Ύψος (αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στον ανοιχτό στίβο και χάλκινο στον κλειστό). Ο Μίλαν Τράικοβιτς είναι ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης στα 60μ. μετ’ εμποδίων το 2019, ο δισκοβόλος μας, Απόστολος Παρέλλης, φιναλίστ (και) στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η φτεροπόδαρη δρομέας (200μ. και 400μ.) Ελένη Αρτυματά φιναλίστ επίσης σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στην όμορφη εκδήλωση, που ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, παρέστησαν εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο ΥΠΠΑΝ, Κώστας Χαμπιαούρης, και ο ΥΔΔΤ, Γιώργος Σαββίδης (παλαιός πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος). Παρέστησαν επίσης οι πρόεδροι των ανωτάτων αθλητικών αρχών, Ανδρέας Μιχαηλίδης (ΚΟΑ) και Ντίνος Μιχαηλίδης (ΚΟΕ), ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, αξιωματούχοι των γυμναστικών συλλόγων-μελών της ΚΟΕΑΣ, καθώς και άλλοι πολιτικοί, πολιτειακοί και αθλητικοί παράγοντες.

Εκ μέρους της ΚΟΕΑΣ μίλησε ο κ. Μάρκαρης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Χαμπιαούρης, ως ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός. Κατά την απονομή των βραβείων προβλήθηκαν βίντεο με τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις διεθνείς επιτυχίες των τεσσάρων τιμωμένων προσώπων, τα οποία απηύθυναν και αντιφώνηση μετά την απονομή. 

 

Print Friendly, PDF & Email
X