Αρχική Ανακοινώσεις Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ο Παγκύπριος Μαραθώνιος στη Λάρνακα

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ο Παγκύπριος Μαραθώνιος στη Λάρνακα

από KOEAS

Με τον Παγκύπριο Μαραθώνιο ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 (07:00), τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών. Το τελευταίο αγώνισμα της χρονιάς θα διεξαχθεί στη Λάρνακα, στο πλαίσιο του διεθνούς Radisson Blu Μαραθωνίου και σε αυτό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές και αθλήτριες στα μητρώα της ΚΟΕΑΣ. Σύμφωνα με την προκήρυξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου, οι προϋποθέσεις για συμμετοχή αφορούν την ηλικία, καθώς μπορούν να τρέξουν μόνο όσοι συμπλήρωσαν ή θα συμπληρώσουν το 20ό έτος της ηλικίας τους στις 31 Δεκεμβρίου 2023, ενώ για να μπορεί ένας αθλητής ή αθλήτρια να εκπροσωπήσει τον Γυμναστικό Σύλλογό του θα πρέπει να έχει τρέξει το πολύ σε δύο από τα υπόλοιπα αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων που περιλαμβάνονταν στο φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών. Για παράδειγμα, αν ένας αθλητής ή αθλήτρια έχει τρέξει στους δρόμους 5.000μ. και 10.000μ., μπορεί να τρέξει και στον Μαραθώνιο. Αν έχει τρέξει τα 5.000μ., τα 10.000μ. και τον Ημιμαραθώνιο, τότε δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τον Σύλλογό του στον Μαραθώνιο, αλλά μπορεί να λάβει μέρος ατομικά, αφού οι συμμετοχές είναι ανοικτές για όλους τους δρομείς των μεγάλων αποστάσεων.

Οι Γυμναστικοί Σύλλογοι μπορούν να δηλώσουν τις συμμετοχές των αθλητών και αθλητριών τους στην πλατφόρμα της ΚΟΕΑΣ στο https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2023/CYP/nmarathon/ μέχρι την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023. Κάθε αθλητής και αθλήτρια, για να τρέξει στον Μαραθώνιο, θα πρέπει να προσκομίσει στη γραμματεία της διοργάνωσης στις Φοινικούδες το Δελτίο Υγείας τού ΚΟΑ, τουλάχιστον μία ώρα πριν από την έναρξη της κούρσας των 42,195χμ, στις 06:00 δηλαδή το πρωί.

Τελικές Βαθμολογίες

Στον Παγκύπριο Μαραθώνιο θα ισχύσει, όπως και σε όλα τα αγωνίσματα, ομαδική βαθμολογία, με τον 1ο αθλητή / αθλήτρια να δίνει 6 βαθμούς στον Σύλλογό του/της, τον 2ο 5 βαθμούς, τον 3ο 4 βαθμούς κ.ο.κ. Με το τέλος του Παγκύπριου Μαραθωνίου θα αναδειχθούν και οι πολυνίκες Γυμναστικοί Σύλλογοι, καθώς τα αποτελέσματα θα προστεθούν στην υφιστάμενη βαθμολογική κατάταξη, μετά τη διεξαγωγή των 10.000μ., του Ημιμαραθωνίου, των Σύνθετων Αγωνισμάτων και των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Ανδρών / Γυναικών. Η μέχρι στιγμής βαθμολογική κατάταξη είναι η ακόλουθη:

ΑΝΔΡΕΣ

(1) Γ.Σ. Ολύμπια              135,5β.

(2) Γ.Σ. Παγκύπρια          127,5β.

(3) Γ.Σ. Κόροιβος               71,0β.

(4) Γ.Σ. Ευαγόρας              64,0β.

(5) Γ.Σ. Πράξανδρος         60,0β.

(6) Γ.Σ. Ζήνων                   30,0β.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

(1) Γ.Σ. Ολύμπια              172,0β.

(2) Γ.Σ. Παγκύπρια          137,0β.

(3) Γ.Σ. Ευαγόρας              81,5β.

(4) Γ.Σ. Κόροιβος               57,5β.

(5) Γ.Σ. Ζήνων                   38,0β.

(6) Γ.Σ. Πράξανδρος         15,0β.

Η διαδρομή του Παγκύπριου Μαραθωνίου

* H νέα διαδρομή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είναι επίπεδη, γρήγορη, περνώντας από σημαντικά σημεία αναφοράς της Επαρχίας Λάρνακας. Είναι ιδανική διαδρομή για δρομείς που θέλουν να ξεπεράσουν το προσωπικό τους ρεκόρ!

* Η γραμμή εκκίνησης του Μαραθωνίου βρίσκεται στις Φοινικούδες, στο ύψος του Δημαρχείου Λάρνακας. Από την εκκίνηση, οι δρομείς κατευθύνονται ανατολικά και από την έξοδο των Φοινικούδων στρίβουν δεξιά, συνεχίζοντας την πορεία τους μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας, όπου κάνουν την πρώτη αναστροφή. Με αντίθετη πορεία, οι δρομείς κατευθύνονται προς τον πυρήνα της πόλης, μέσω της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και έπειτα διασχίζουν τη Ζήνωνος Κιτιέως, συνεχίζοντας την πορεία τους προς το γραφικό κέντρο της πόλης και την ιστορική εκκλησία του Αγίου Λαζάρου.

* Μετά την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, οι δρομείς διασχίζουν τις τουρκοκυπριακές συνοικίες και καταλήγουν στη Πιαλέ Πασιά, μια από τις ομορφότερες παραλιακές λεωφόρους της Λάρνακας. Στο ύψος της Πιαλέ Πασιά, οι δρομείς κατευθύνονται αρχικά ανατολικά, διασχίζουν τη λεωφόρο Αθηνών και συνεχίζουν την πορεία τους ανατολικά μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας, όπου κάνουν τη δεύτερη αναστροφή.

* Στη συνέχεια, οι δρομείς κατευθύνονται δυτικά, ακολουθώντας την ίδια πορεία μέχρι να καταλήξουν στη λεωφόρο Πιαλέ Πασιά, όπου στρίβουν δεξιά. Οι δρομείς συνεχίζουν την πορεία τους δυτικά προς τη λεωφόρο Αρτέμιδος, τρέχουν κατά μήκος της Αλυκής της Λάρνακας και κατευθύνονται προς το Τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκέ, όπου κάνουν την 3η αναστροφή.

* Έπειτα, οι δρομείς κατευθύνονται προς τον κυκλικό κόμβο του αεροδρομίου, στρίβουν δεξιά προς Δρομολαξιά και κάνουν τη τελευταία αναστροφή του αγώνα, για να επιστρέψουν στο παραλιακό μέτωπο της Πιαλέ Πασά, να περάσουν δίπλα από το Μεσαιωνικό κάστρο της πόλης και να τερματίσουν στις Φοινικούδες, μπροστά από το Δημαρχείο Λάρνακας.

* Περισσότερες πληροφορίες, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα του διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας Radisson Blu, στην ιστοσελίδα https://www.larnakamarathon.com/

Print Friendly, PDF & Email
X