Αρχική Ανακοινώσεις Την Κυριακή (10/10, 07:00) ο Παγκύπριος Ημιμαραθώνιος

Την Κυριακή (10/10, 07:00) ο Παγκύπριος Ημιμαραθώνιος

από KOEAS

Διεξάγεται την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021, στις 07:00 το πρωί, ο Παγκύπριος Ημιμαραθώνιος, στην περιοχή του ΓΣΠ στη Λευκωσία. Ο Ημιμαραθώνιος περιλαμβάνεται στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών και η κατάταξη των αθλητών θα διαμορφώσει την υφιστάμενη βαθμολογία, μετά τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα, τα σύνθετα αγωνίσματα και το δρόμο των 10.000μ., που διεξήχθησαν το καλοκαίρι στη Λεμεσό.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκύπριο Ημιμαραθώνιο έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της ΚΟΕΑΣ και έχουν συμπληρώσει το 20ό έτος της ηλικίας τους. Κάθε Γυμναστικός Σύλλογος δικαιούται να λάβει μέρος με απεριόριστο αριθμό αθλητών και αθλητριών, φτάνει να πληρούν τις προϋποθέσεις που ισχύουν στις ειδικές διατάξεις, που αναφέρονται στους περιορισμούς συμμετοχής σε Παγκύπριους Αγώνες και να έχουν Δελτίο Υγείας. Ο Ημιμαραθώνιος είναι ανοικτός για συμμετοχή και σε ανεξάρτητους αθλητές και αθλήτριες, που δεν είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Ομοσπονδίας, φτάνει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση για την ικανότητά τους να λάβουν μέρος στον αγώνα ή να υπογράψουν δήλωση συμμετοχής με δική τους ευθύνη.

Επιπρόσθετα, θα τηρηθούν όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, με βάση τα διατάγματα του Υπουργού Υγείας και οι κανονισμοί του ΚΟΑ, που αφορούν την πανδημία covid-19. Όσοι θα λάβουν μέρος θα πρέπει να προσκομίσουν safe pass, να είναι δηλαδή εμβολιασμένοι και με τα δύο εμβόλια ή να έχουν κάνει το ένα εμβόλιο και να έχουν παρέλθει τουλάχιστον δύο εβδομάδες ή να έχουν αρνητικό PCR ή Rapid Test τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα ή να έχουν νοσήσει με τον covid-19 και να μην έχουν περάσει έξι μήνες. Άρα για να μπορέσει ένας αθλητής ή μία αθλήτρια να συμμετάσχει στον Παγκύπριο Ημιμαραθώνιο θα πρέπει να προσκομίσει στη γραμματεία όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τουλάχιστον μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του αγωνίσματος, στο ΓΣΠ, δηλαδή στις 06:00 το πρωί της Κυριακής 10/10/21.

Σε ό,τι αφορά τη διαδρομή, οι αθλητές και αθλήτριες θα εκκινήσουν μέσα από το Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ και αφού καλύψουν κάποια απαραίτητα μέτρα, θα βγουν στους δρόμους γύρω από τα τρία γήπεδα του ΓΣΠ και θα φτάνουν μέχρι τη στροφή προς τη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου, τρέχοντας στις οδούς Γιάννου Κρανιδιώτη και Δημήτρη Βικέλα, διαδρομή που θα κάνουν τέσσερις (4) φορές, για να συμπληρώσουν τα απαραίτητα 21.097,5 μέτρα.

* Να σημειώσουμε ότι το παγκύπριο ρεκόρ ανδρών στον Ημιμαραθώνιο κατέχει ο Μάριος Κασσιανίδης από το 1982 με 1 ώρα και 5 λεπτά, ενώ στην αντίστοιχη απόσταση των γυναικών, το ρεκόρ κατέχει η Θάλεια Χαραλάμπους από το 2020, με 1ώρα 14 λεπτά και 40 δεύτερα.

* Οι μέχρι τώρα βαθμολογίες στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών, μετά τη διεξαγωγή των Παγκύπριων Αγώνων, των αγώνων σύνθετων αγωνισμάτων και των 10.000μ., είναι οι ακόλουθες:

ΑΝΔΡΕΣ

 1. Γ.Σ. ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ 119,5β.
 2. Γ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑ 113,5β.
 3. Γ.Σ. ΕΥΑΓΟΡΑΣ 76,0β.
 4. Γ.Σ. ΚΟΡΟΙΒΟΣ 65,0β.
 5. Γ.Σ. ΖΗΝΩΝ 52,0β.
 6. Γ.Σ. ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ 40,0β.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 1. Γ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑ 166,0β.
 2. Γ.Σ. ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ 133,0β.
 3. Γ.Σ. ΚΟΡΟΙΒΟΣ 67,0β.
 4. Γ.Σ. ΕΥΑΓΟΡΑΣ 53,0β.
 5. Γ.Σ. ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ 28,0β.
 6. Γ.Σ. ΖΗΝΩΝ 24,0β.
Print Friendly, PDF & Email
X