Αρχική Ανακοινώσεις Την Κυριακή (16/2) ο Ημιμαραθώνιος, μαζί και ο Μαραθώνιος Λευκωσίας

Την Κυριακή (16/2) ο Ημιμαραθώνιος, μαζί και ο Μαραθώνιος Λευκωσίας

από KOEAS

Την Κυριακή 16/2/2020 θα διεξαχθεί στη Λευκωσία το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου (21 χλμ.) της ΚΟΕΑΣ, στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα και τη βαθμολόγηση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Στίβου και θα διεξαχθεί παραλλήλως με τον Μαραθώνιο Λευκωσίας, κατόπιν της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της ΚΟΕΑΣ, του ΓΣΠ (διοργανωτής του πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου) και της ΜΚΟ «Runicosia».

Στη συνέντευξη Τύπου για τον Μαραθώνιο Λευκωσίας, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γεωργαλλίδης, είχε τονίσει ότι: «Η ΚΟΕΑΣ θέλει να θέσει υπό την αιγίδα της όλες τις διοργανώσεις αγώνων επί δημοσίας οδού, συνεπώς, στο πλαίσιο της πολιτικής μας, θέσαμε υπό την αιγίδα μας και τον Μαραθώνιο Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον ΓΣΠ και εντάξαμε στην ευρύτερη αγωνιστική εκδήλωση και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου. Ευελπιστούμε ότι ο αγώνας γενικώς θα είναι επιτυχημένος και θα συμβάλει πέραν όλων των άλλων και στην εξάπλωση του δρομικού κινήματος για όλους, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό».

Ο Φοίβος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής του ΓΣΠ, δήλωσε: «Αποδεχτήκαμε με χαρά να συνεργαστούμε με την ΚΟΕΑΣ και τους διοργανωτές του αγώνα. Πιστεύουμε ότι, η άθληση για όλους τους πολίτες, όλων των ηλικιών, είναι εξίσου σημαίνουσα με την αγωνιστική άθληση και ενασχόληση με τα σπορ».

Εκ μέρους της Runicosia, μίλησε ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Χρίστος Γιανναράς, εξηγώντας πως: «Η Runnicosia είναι ΜΚΟ (μη κερδοσκοπικός οργανισμός), που προάγει τον αθλητισμό, ειδικώς τους αγώνες δρόμων, ως μέσον βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών. Είμαστε βέβαιοι ότι, η συνεργασία μας με την ΚΟΕΑΣ και με τον ΓΣΠ, θα ενισχύσει ιδιαιτέρως τη διοργάνωση, ώστε να γίνει ισχυρός θεσμός».

Ο Μαραθώνιος Λευκωσίας, υπό το σύνθημα «Θα σε δω στο τέρμα» καλύπτει κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και θα έχει σημείο τερματισμού το Δημαρχείο Στροβόλου. Στο πλαίσιο του αγώνα θα διεξαχθούν και επί μέρους κούρσες, όπως δρόμος 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων και εταιρικός δρόμος για τους χορηγούς.

Σε ό,τι αφορά στον Ημιμαραθώνιο της ΚΟΕΑΣ, θα ισχύσει η βαθμολογία 6-5-4-3-2-1 για τους έξι πρώτους-τες. Η βαθμολογία των αθλητών-τριών θα προστεθεί στο σύνολο βαθμών του συλλόγου τους στα παγκύπρια πρωταθλήματα.

Print Friendly, PDF & Email
X