Αρχική Ανακοινώσεις Την Κυριακή (19/2) ο Ημιμαραθώνιος και το Cyprus Road Races Grand Prix

Την Κυριακή (19/2) ο Ημιμαραθώνιος και το Cyprus Road Races Grand Prix

από KOEAS

Οι δρόμοι του Στροβόλου θα γεμίσουν το πρωί της Κυριακής, 19 Φεβρουαρίου 2023, από δρομείς κάθε ηλικίας, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στον πρώτο αγώνα της σειράς του Cyprus Road Races Grand Prix. Οι διαδρομές θα είναι στρωτές για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα ελπίζουν και στις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για να απολαύσουν την κούρσα τους. Προτού αρχίσουν οι δρομικοί αγώνες στο Cyprus Road Races Grand Prix, θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος Ημιμαραθώνιος, ο οποίος ανήκει στα παγκύπρια πρωταθλήματα της ΚΟΕΑΣ και ο οποίος είναι ανοικτός και για ελεύθερες συμμετοχές πλην των αθλητών και αθλητριών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Ομοσπονδίας.

Το Cyprus Road Races Grand Prix είναι μία πρωτοεμφανιζόμενη διοργάνωση στον κυπριακό αθλητισμό και σκοπό έχει -ανάμεσα σε άλλα- να δώσει την ευκαιρία στο δρομικό κίνημα, το οποίο αριθμεί χιλιάδες μέλη, να πραγματοποιεί διεθνείς αναγνωρισμένους αγώνες. Οι πέντε αγώνες του Cyprus Road Races Grand Prix είναι οι μοναδικοί αγώνες σε δημόσιο δρόμο στην Κύπρο, οι οποίοι είναι καταχωρημένοι στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και οι συμμετέχοντες κερδίζουν βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Σε ό,τι αφορά συνολικά τη διοργάνωση, θα υπάρξει ατομική βαθμολογία για τους συμμετέχοντες και οι καλύτεροι και καλύτερες, από τα 3/5 των αγώνων που θα διεξαχθούν, θα βραβευθούν. Θυμίζουμε ότι μετά τον αγώνα του Στροβόλου (19/2), στη διάρκεια της χρονιάς θα διεξαχθούν οι δρομικοί αγώνες σε Λάρνακα (7/5), Παραλίμνι (21/5), Λεμεσό (22/10) και Πάφο (3/12).

Συνδιοργανωτές του Cyprus Road Races Grand Prix είναι η ΚΟΕΑΣ και η Αστυνομία Κύπρου, έχοντας θέσει ως σύνθημα της διοργάνωσης το «Μαζί πιο δυνατοί, για μια πιο ασφαλή Κοινωνία», καθώς και οι Δήμοι εκάστης πόλης που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Υποστηρικτής της όλης διοργάνωσης είναι η Παπαέλληνας Φαρμακευτική Εταιρεία. Συμπαραστάτες θα είναι οι υπεραγορές Μετρό, οι οποίες χορηγούν τον αγώνα 1 χιλιομέτρου για παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών. Τα γραφικά ετοιμάζει η εταιρεία Ontime, ενώ στηρίζει και η εταιρεία Famous Sports, με την παραχώρηση ειδικής έκπτωσης σε όλους τους συμμετέχοντες. Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, θεσμικός χορηγός της ΚΟΕΑΣ, στηρίζει τη διοργάνωση με το πρόγραμμά του BeActive. Σημαντική η συνεισφορά και του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Εθνικής Φρουράς, το οποίο θα εορτάσει την Κυριακή (19/2) την Παγκόσμια Ημέρα ίδρυσης του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (18/2), με συμμετοχή στον αγώνα 5χμ των σωμάτων ασφαλείας.

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Σε ό,τι αφορά τις διαδρομές του Ημιμαραθωνίου και των δρόμων στο Cyprus Road Races Grand Prix, αυτές μπορείτε να τις δείτε στο ακόλουθο λινκ: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1mnHoDmrQfVny3P9nxCddHoUNe_VXKAI&usp=sharing

1χμ Metro Kids Race

Εκκίνηση από Δημαρχείο Στροβόλου, προχωρούν βόρεια και κάνουν επαναστροφή στο στρίψιμο προς την Αγία Μαρίνα και τερματίζουν στο Δημαρχείο.

5χμ ανδρών / γυναικών

Εκκίνηση από Δημαρχείο Στροβόλου, πηγαίνουν βόρεια για περίπου 350 μέτρα και κάνουν επαναστροφή με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Στροβόλου, κατευθύνονται νότια προς Λακατάμεια και στα φανάρια του Global College επιστρέφουν, για να τερματίσουν στο Δημαρχείο.

10χμ ανδρών / γυναικών

Εκκίνηση από Δημαρχείο Στροβόλου, ακολουθούν βόρεια κατεύθυνση προς το Βιβλιοπωλείο Αγρότης, από εκεί στρίβουν αριστερά ως το παλιό Δημαρχείο και μετά δεξιά μπαίνοντας στη Λεωφόρο Προδρόμου, ακολούθως ευθεία ως τα φανάρια του Ταχυδρομείου, όπου κάνουν επαναστροφή, περνώντας ξανά από το παλιό Δημαρχίεο, το βιβιοπωλείο Αγρότη μένοντας στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Στα φανάρια της Αστυνομίας περνάνε απέναντι και κρατώντας την αριστερή πλευρά κατευθύνονται προς τη Λακατάμεια μέσω της λεωφόρου Στροβόλου και στα φανάρια του Global College κάνουν την επαναστροφή για να κατευθυνθούν προς τον τερματισμό στο Δημαρχείο.

Ημιμαραθώνιος ανδρών / γυναικών

Μικροαλλαγές έγιναν στη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, σε ό,τι αφορά τα πρώτα μέτρα. Συγκεκριμένα, οι αθλητές και οι αθλήτριες αφού πάρουν εκκίνηση από το Δημαρχείο Στροβόλου θα κινηθούν βόρεια για περίπου 600 μέτρα και λίγο πριν από την Ύδρα Ασφαλιστική θα επιστρέψουν νότια και αφού φτάσουν στα φανάρια του Δημαρχείου Στροβόλου θα ξαναγυρίσουν βόρεια και θα κάνουν τις δύο στροφές των 10 χιλιομέτρων, όπως αναφέρονται πιο πάνω.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (19/2/23)

08:00 Ημιμαραθώνιος ανδρών / γυναικών

08:20 10χμ ανδρών / γυναικών

09:00 1χμ Metro Kids Race

10.00 5χμ ανδρών / γυναικών και εταιρικός

* Η ΚΟΕΑΣ ενημερώνει όλους τους δρομείς, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στον Παγκύπριο Ημιμαραθώνιο και στο Cyprus Road Races Grand Prix, ότι μπορούν να παραλαμβάνουν τα νούμερά τους (bibs) στη γραμματεία στο Δημαρχείο Στροβόλου, μία ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων τους.

Κλειστοί δρόμοι την Κυριακή (19/2)

Η Αστυνομία Κύπρου, συνδιοργανώτρια του Cyprus Road Races Grand Prix, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τους δρόμους οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί για την τροχαία, το πρωί της Κυριακής (19/2), από τις 07:00 έως τις 11:00, για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Συγκεκριμένα, κλειστοί θα είναι οι δρόμοι:

* Λεωφόρος Στροβόλου, από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Παύλου Μελά, μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αθαλάσσας και στις δύο κατευθύνσεις. Ανοικτή θα παραμείνει η οδός Ελαιώνων.

* Λεωφόρος Στροβόλου, από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αθαλάσσας, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, στην κατεύθυνση προς Λευκωσία.

* Οδός Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Στροβόλου, μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Προδρόμου.

* Κατά τη διάρκεια των δρομικών αγώνων η κυκλοφορία θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων.

Print Friendly, PDF & Email
X