Αρχική Ανακοινώσεις Την Κυριακή (6/2), στο ΓΣΠ, ο Παγκύπριος Ημιμαραθώνιος

Την Κυριακή (6/2), στο ΓΣΠ, ο Παγκύπριος Ημιμαραθώνιος

από KOEAS

Το πρώτο αγώνισμα της χρονιάς, το οποίο περιλαμβάνεται στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών του 2022, θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 07:00 το πρωί. Στον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Σταδίου Στίβου ΓΣΠ, οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος, θα κληθούν να καλύψουν την απόσταση των 21 χιλιομέτρων του Ημιμαραθωνίου. Στον αγώνα δικαιούνται να λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΚΟΕΑΣ, αλλά και ανεξάρτητοι αθλητές και αθλήτριες. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στην ΚΟΕΑΣ το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν, όλοι οι αθλητές και αθλήτριες των μεγάλων αποστάσεων και των σύνθετων αγωνισμάτων έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρία αγωνίσματα των Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών, που θα επιλέξουν οι ίδιοι. Για παράδειγμα, αν επιλέξουν να αγωνιστούν στον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο και τα 10.000μ. δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο ατομικό αγώνισμα στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα, παρά μόνο σε μία σκυταλοδρομία.

Να σημειώσουμε ότι, ο κάθε αθλητής και αθλήτρια που θα λάβει μέρος στον Ημιμαραθώνιο, θα πρέπει να προσκομίσει στη γραμματεία, μία ώρα πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, το πιστοποιητικό υγείας του του ΚΟΑ, καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είναι υγιής από τον κορωνοϊό. Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα ειδικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία covid-19. Ανεξάρτητοι αθλητές και αθλήτριες, που θέλουν να συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση ιατρού για την ικανότητα συμμετοχής τους στον αγώνα ή να υπογράψουν δήλωση συμμετοχής με δική τους ευθύνη.

* Στους αγώνες, θα ισχύσει βαθμολογία 6-5-4-3-2-1 για τους έξι πρώτους νικητές του αγωνίσματος, η οποία θα προστεθεί στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών.

* Στη φωτογραφία, οι περσινοί νικητές του Παγκύπριου Ημιμαραθωνίου, Θάλεια Χαραλάμπους και Μάριος Αποστολίδης.

Print Friendly, PDF & Email
X