Αρχική Ανακοινώσεις Την Κυριακή (7/5) στη Λάρνακα το 2ο Cyprus Road Races Grand Prix

Την Κυριακή (7/5) στη Λάρνακα το 2ο Cyprus Road Races Grand Prix

από KOEAS

Πραγματοποιείται την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, ο δεύτερος αγώνας της σειράς των Cyprus Road Races Grand Prix, στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Δεκάδες δρομείς των μεγάλων αποστάσεων θα απολαύσουν την υπέροχη διαδρομή στην πολυσύχναστη παραλία των Φοινικούδων, έχοντας ως στόχο να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις και να κατακτήσουν τη νίκη. Συνδιοργανωτές του 2ου Cyprus Road Races Grand Prix είναι η ΚΟΕΑΣ, η Αστυνομία Κύπρου και η Εθνική Φρουρά, με σύνθημα «Μαζί πιο δυνατοί για μια πιο ασφαλή κοινωνία». Υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Λάρνακας, ο οποίος «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της ΚΟΕΑΣ, για να δώσει την ευκαιρία στους δεκάδες Κύπριους δρομείς να έχουν τη δική τους επίσημη διοργάνωση, η οποία αναγνωρίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και εντάσσεται στο καλεντάρι της. Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η NIVEA, τα METRO, η εταιρεία Ontime και η Κεντρική Ασφαλιστική. Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και αναμένεται να πραγματοποιηθούν υπέροχες κούρσες 10 και 5 χιλιομέτρων, καθώς και του 1 χιλιομέτρου για παιδιά. Κάθε κούρσα θα έχει ως αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Ευρώπης, από όπου θα ξεκινήσουν όλοι οι δρομείς και θα διανύσουν την απόσταση που έχουν επιλέξει κατά μήκος της παραλίας των Φοινικούδων. Μπορείτε να δείτε τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων στο https://www.plotaroute.com/route/2199985?units=km και αυτήν των 5χμ στο https://www.plotaroute.com/route/2199988?units=km

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις…

Ο Δήμος Λάρνακας, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, ανακοίνωσαν τις ειδικές ρυθμίσεις στους δρόμους που θα ισχύσουν το πρωινό της Κυριακής, 7 Μαΐου 2023, για αποφυγή ταλαιπωρίας του κόσμου. Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει τα ακόλουθα: «Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της παρέλασης των ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων στα πλαίσια των εορτασμών της Γιορτής των Λουλουδιών τα «Ανθεστήρια», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023 στις 6.00 μ.μ. κατά μήκος του Παραλιακού Μετώπου στη Λεωφόρο Αθηνών καθώς και του αγώνα δρόμου «Μαζί πιο δυνατοί για μια πιο ασφαλή κοινωνία» της ΚΟΕΑΣ, θα ισχύσουν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι όποιες αφορούν το κλείσιμο δρόμων ως ακολούθως:

* Η Λεωφόρος Αθηνών θα παραμείνει κλειστή το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023 από τις 10.00μ.μ. μέχρι την Κυριακή 7 Μάιου 2023 στις 10.00μ.μ.

* Οι παρόδιοι δρόμοι που οδηγούν στην Λεωφόρο Αθηνών θα παραμείνουν κλειστοί κατά τις πιο πάνω ώρες.

* Μέρος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ από την οδό Φίλιου Τσιγαρίδη, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, μέρος της οδού Ζήνωνος  Πιερίδη και η Πλατειά Βασιλέως Παύλου θα παραμείνουν κλειστές την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023 από τις 3.00μ.μ. μέχρι τις 8.00μ.μ.

Κατά τη διάρκεια των πιο πάνω ρυθμίσεων θα τοποθετηθούν κατάλληλα σήματα τροχαίας, απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης. Παράλληλα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Κατά τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η πρόσβαση και η στάθμευση στη Λεωφόρο Αθηνών τις πιο πάνω αναφερόμενες ώρες, δεν θα επιτρέπεται. Όσα οχήματα παραμείνουν σταθμευμένα, θα μετακινηθούν με ρυμουλκό. Παρακαλείται το κοινό όπως συμμορφώνεται στις πιο πάνω υποδείξεις της Αστυνομίας και της Τροχονομίας του Δήμου Λάρνακας».

ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

08:00 Δρόμος 10χμ ανδρών / γυναικών

09:00 Δρόμος 5χμ ανδρών / γυναικών και εταιρικός

09:30 Δρόμος 1χμ Metro Kids Race

* Θυμίζουμε ότι οι συμμετέχοντες δρομείς μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους από τη γραμματεία των αγώνων στην Πλατεία Ευρώπης, μία ώρα πριν από την έναρξη του αγωνίσματός τους.

Print Friendly, PDF & Email
X