Αρχική Ανακοινώσεις Την Παρασκευή (15/4) στο Λανίτειο τα 10.000μ.

Την Παρασκευή (15/4) στο Λανίτειο τα 10.000μ.

από KOEAS

Πραγματοποιείται την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, το Παγκύπριο Πρωτάθλημα 10.000μ., στο Λανίτειο Στάδιο Λεμεσού, το οποίο περιλαμβάνεται στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών της χρονιάς. Θα είναι το τρίτο δρομικό αγώνισμα στο 2022, μετά τη διεξαγωγή των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Ημιμαραθωνίου και Μαραθωνίου. Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΚΟΕΑΣ, στους αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της Ομοσπονδίας. Κάθε Γυμναστικός Σύλλογος δικαιούται να λάβει μέρος με απεριόριστο αριθμό αθλητών, οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και τους σχετικούς κανονισμούς του ΚΟΑ. Οι αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, κριτές, εκπρόσωποι των Γυμναστικών Συλλόγων και οι φίλαθλοι, θα ελέγχονται κατά την είσοδό τους στο στάδιο. Συγκεκριμένα, όλοι θα πρέπει να πληρούν μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις για την είσοδό τους στο στάδιο: 1) Πλήρης εμβολιασμός, 2) Να νόσησαν με τον covid-19 και να μην παρήλθε χρονικό διάστημα 90 ημερών, 3) Σε περίπτωση μη εμβολιασμένων ατόμων, απαιτείται η παρουσίαση εξέτασης αντιγόνου (rapid test) 48 ωρών ή εργαστηριακής εξέτασης PCR 72 ωρών. Επισημαίνουμε ότι, δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν, αν δεν πληρεί μία από τις πιο πάνω προϋποθέσεις.

Πρώτες στο Λανίτειο Στάδιο θα μπουν οι αθλήτριες των 10.000μ., των οποίων η έναρξη του δρόμου έχει καθοριστεί για τις 17:00, ενώ θα ακολουθήσουν στις 18:00 οι άνδρες. Σύμφωνα με τις συμμετοχές που έχουν κατατεθεί στην ΚΟΕΑΣ, στις γυναίκες θα αγωνιστούν εννέα (9) αθλήτριες του ΓΣΟ και δύο του ΓΣΕ. Αυτές είναι οι ακόλουθες: ΓΣΟ: Θάλεια Χαραλάμπους, Μαρία Παπαναστασίου, Μαρία Σωτηρίου, Σταυρούλα Θρασυβούλου, Ζοζάν Τιμουρτουρκάν, Σόφη Κυριάκου, Ζάρα Ρόουζ Μιάμπι, Αλίσια Σόφι Χάι Φίνις και Άννα Αγγελική Ζαννέτου. ΓΣΕ: Χριστίνα Κούρρη, Ευτυχία Χατζημιτσή.

Μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη είναι η συμμετοχή στους άνδρες, αφού οι 22 διαγωνιζόμενοι εκπροσωπούν και τους έξι Γυμναστικούς Συλλόγους. Οι συμμετοχές είναι οι ακόλουθες: ΓΣΖ: Αμίν Χαντίρι, Φοίβος Κωνσταντίνου, Νικόλας Γεωργίου. ΓΣΠ: Νικόλας Φράγκου, Ραφαήλ Νικοδήμου, Αλφρέδο Σόσα Όσκαρ, Μιχάλης Κίκας. ΓΣΟ: Νεοκλής Ιωάννου, Χαράλαμπος Ιωάννου, Δημήτρης Χρίστου, Γουίλιαμ Ντε Ντόνκερ, Θεόδωρος Σοφοκλέους, Μιχάλης Ιωάννου. ΓΣΕ: Μάριος Αποστολίδης, Γιώργος Τοφή, Χαράλαμπος Κανιός, Αβραμάκης Αβραάμ, Στέλιος Τσιάρτας, Κυριάκος Στρούθος, ΓΣΠρ: Γεώργιος Χαράκης. ΓΣΚ: Ιωάννης Αρέστη, Χρίστος Γεωργίου.

* Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να παρουσιαστούν στη γραμματεία της διοργάνωσης, μία ώρα πριν από την προκαθορισμένη έναρξη του αγωνίσματός τους και να προσκομίσουν το Δελτίο Υγείας τους του ΚΟΑ.

* Να θυμίσουμε ότι τα παγκύπρια ρεκόρ στα 10.000μ. κατέχουν ο Μάριος Κασσιανίδης με 28:26.87 από το 1981 και η Άντρη Αβραάμ με 32:59.30 από το 1988.

* Στη φωτογραφία, ο Αμίν Χαντίρι, ο οποίος είναι το φαβορί στους άνδρες και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και η υγεία του, είναι σε θέση να κυνηγήσει το παγκύπριο ρεκόρ.

Print Friendly, PDF & Email
X