Αρχική Ανακοινώσεις Την Πέμπτη (21/12) οι Βραβεύσεις Μαθητικού Σχεδιασμού της ΚΟΕΑΣ

Την Πέμπτη (21/12) οι Βραβεύσεις Μαθητικού Σχεδιασμού της ΚΟΕΑΣ

από KOEAS

Το να συνδυάζει ένα παιδί τη μάθηση με τον αθλητισμό, αποτελεί ιδανική συνθήκη για να μπει στην κοινωνία με πειθαρχία, μαχητικότητα και εκμάθηση της διαβίωσης σε ομάδα και αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε δυσκολιών, τα οποία μπορούν να το κάνουν πολύ πιο δυνατό και σωματικά και ψυχικά. Η ΚΟΕΑΣ, για να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, τους παρέχει ακόμα ένα κίνητρο, που είναι η οικονομική επιβράβευσή τους για τις επιτυχίες τους σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Εδώ και χρόνια, από το 1990, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου διοργανώνει ειδική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας παραδίδει τα χρηματικά έπαθλα στους μαθητές – αθλητές μας, συνδυάζοντάς την με τιμή στους παγκυπριονίκες μαθητές – αθλητές πριν από 50 χρόνια!

Το βράδυ της Πέμπτης, 21 Δεκεμβρίου 2023, στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ) στη Λευκωσία, η ΚΟΕΑΣ θα παραδώσει τις επιταγές – επιβράβευσης στους μαθητές – αθλητές οι οποίοι διακρίθηκαν με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά τους στο 2023. Η εκδήλωση θα αρχίσει με τον χαιρετισμό του προέδρου της ΚΟΕΑΣ Περικλή Μάρκαρη, θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί του προέδρου του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, του προέδρου ή εκπροσώπου της ΚΟΕ, εκπροσώπου της ΟΠΑΠ Κύπρου και οι χαιρετισμοί θα κλείσουν με εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Εν συνεχεία θα αρχίσουν οι παραδόσεις των επιταγών με την ακόλουθη σειρά:

* Συμμετοχή στην αθλητική συνάντηση Παίδων – Κορασίδων, μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Κύπρου – Ελλάδας

* 1η νίκη στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων

* 1η νίκη στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων

* 2η – 3η νίκη στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες

* 1η νίκη στην αθλητική συνάντηση Παίδων – Κορασίδων, Κύπρου – Ελλάδας

* 1η νίκη στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες

* Μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα κάτω των 15 ετών

* Μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νεότητας

* Όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών

* Συμμετοχή στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 20 ετών

* 1η νίκη στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών

* Επίτευξη παγκύπριου ρεκόρ

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με την απονομή τιμητικών πλακετών στους παλαιούς αθλητές, οι οποίοι πριν από 50 χρόνια, όντες μαθητές, διακρίθηκαν στον στίβο. Εξαιτίας του ότι την περίοδο 1973-74 δεν πραγματοποιήθηκαν οι Παγκύπριοι Μαθητικοί Αγώνες, λόγω απεργίας των καθηγητών Φυσικής Αγωγής, οι φετινές βραβεύσεις είναι περιορισμένες σε 10 άτομα, τα ακόλουθα: Ανδρέας Ανδρονίκου (δισκοβολία), Ρέα Βλαδιμήρου (δισκοβολία), Κωνσταντίνος Δημητρίου (τριπλούν), Φίλιος Καθητζιώτης (110μ. εμπόδια), Παρασκευή Καρρά (σφαιροβολία), Ιωάννης Κονναρής (800μ.), Μαρία Ιωαννίδου (100μ. εμπόδια), Ελένη Παρτασίδου (200μ.), Στυλιανός Τσαγγαράς (200μ.) και Μαρία Νεοφύτου (400μ.).

Στις ειδικές βραβεύσεις της, η ΚΟΕΑΣ θα τιμήσει φέτος τον μεγαλύτερο σε ηλικία συμμετέχοντα στα Δρομικά Αγωνίσματα της Ομοσπονδίας, Ιωάννη Τσαούση, ο οποίος, παρά το ότι είναι 72 χρόνων συνεχίζει να λαμβάνει μέρος στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων. Επίσης, θα τιμηθεί ο Λάζαρος Λαζάρου, ο οποίος διακρίθηκε και ως αθλητής (400μ. εμπόδια), αλλά διέπρεψε και στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όντας Γενικός Λογιστής του Κράτους και μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για 12 συναπτά έτη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο ΚΟΑ θα τιμήσει με χρηματικό έπαθλο τον καλύτερο Έφηβο αθλητή στα 400μ., στη μνήμη του Νική Γεωργίου. Στο 2023 καλύτερος έφηβος στα 400μ. ήταν ο Παύλος Νικολάου, με επίδοση 48.24.

Η βραδιά θα κλείσει με την κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης, που είναι η ανάδειξη των κορυφαίων μαθητών – αθλητών στο 2023, σε Έφηβους και Νεάνιδες.

Print Friendly, PDF & Email
X