Αρχική Ανακοινώσεις Την Τετάρτη (7/12) το Συνέδριο Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου

Την Τετάρτη (7/12) το Συνέδριο Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου

από KOEAS

Πραγματοποιείται την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, στην Αθήνα, το ετήσιο Συνέδριο των Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου, στο τέλος του οποίου θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση βραβεύσεων των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών των Βαλκανίων. Στην ελληνική πρωτεύουσα θα μεταβούν οι εκπρόσωποι των 22 χωρών, που αποτελούν αυτήν τη στιγμή τη Βαλκανική Ομοσπονδία Στίβου. Την ΚΟΕΑΣ θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος Περικλής Μάρκαρης και ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης, οι οποίοι αναχωρούν για την Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης (6/12).

Σύμφωνα με την ατζέντα του φετινού Συνεδρίου, το οποίο θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί στο ξενοδοχείο «Grand Hyatt», θα καλωσορίσουν τους συνέδρους οι δύο προσωρινοί συμπρόεδροι της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία) και Φατίχ Τσιντιμάρ (Τουρκία). Στη συνέχεια θα γίνει η έγκριση των πρακτικών από το προηγούμενο Συνέδριο, το οποίο διεξήχθη στο Βελιγράδι στις 26 Νοεμβρίου 2021. Ένα από τα σημαντικά θέματα είναι και ο καταρτισμός του αγωνιστικού προγραμματισμού στο 2023, χρονιά στην οποία θα υπάρχουν αρκετές διοργανώσεις στα Βαλκάνια, σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές κατηγορίες. Θα υπάρχουν, επίσης, προτάσεις για αλλαγές στους Κανονισμούς της Βαλκανικής Ομοσπονδίας (ABAF), όπως ο δρόμος Βουνού μετατραπεί σε εκτός δρόμου Πρωτάθλημα και αναθεώρηση των ισχυόντων κανονισμών ανταγωνισμού ως προς τις οικονομικές αρμοδιότητες των Ομοσπονδιών που φιλοξενούν διοργανώσεις. Θα γίνει, ακόμη, η παρουσίαση από τον Άντριου Ρόμπινσον, του προγράμματος καταγραφής απευθείας αποτελεσμάτων, Open Track, το οποίο εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί και η ΚΟΕΑΣ.

Το πρόγραμμα του απογεύματος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ενώ το βράδυ (19:00) στο «Grand Hyatt» θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βραβεύσεων της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, στην παρουσία του επίτιμου προέδρου και νυν προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ. Θα βραβευτούν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες και τα ανερχόμενα αστέρια, οι οποίοι διακρίθηκαν με τα αποτελέσματά τους στο 2022,

Print Friendly, PDF & Email
X