Αρχική Ανακοινώσεις Το ίνδαλμα των δισκοβόλων, Απόστολος Παρέλλης, στο Διεθνές Μίτινγκ

Το ίνδαλμα των δισκοβόλων, Απόστολος Παρέλλης, στο Διεθνές Μίτινγκ

από KOEAS

Οι ρίψεις δεν συγκαταλέγονταν κατά το παρελθόν στα δυνατά αγωνίσματα του κυπριακού στίβου, αν εξαιρέσουμε τον αείμνηστο Λουκά Λουκά και τα παιδιά του Μιχάλη και Ηλία. Τα τελευταία, όμως, χρόνια ήρθε ένα παιδί από τη Λευκωσία να αποδείξει ότι με τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, τη μελέτη, την επιμονή και την πίστη μπορείς να φτάσεις εκεί όπου δεν είχες τα εχέγγυα να ονειρευτείς. Ο Απόστολος Παρέλλης ανήκει στις εξαιρετικές περιπτώσεις, της καταγραφής επιτυχιών εκτός των δεδομένων του κυπριακού στίβου, με συμμετοχές σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Από μικρός έδειξε το ταλέντο του, καθώς έγινε ο πρώτος Κύπριος αθλητής που έριξε στη δισκοβολία πάνω από 60 μέτρα, κι αυτό έγινε στις 4 Ιουνίου του 2009 (60,55μ.), υπό τις οδηγίες του Κυριάκου Βασιλειάδη. Συνολικά έχει καταρρίψει εννέα (9) φορές το παγκύπριο ρεκόρ στη δισκοβολία, φτάνοντάς το στο εντυπωσιακό για τα κυπριακά δεδομένα, 66,32μ. Έχει το ρεκόρ με τις περισσότερες συνεχόμενες πρώτες νίκες σε Παγκύπρια Πρωταθλήματα, ανεβάζοντάς τις στο 2021 στις δεκαπέντε (15)! Η εξέλιξή του είναι αξιοθαύμαστη και ιδιαίτερα η σταθερότητά του για πολλά χρόνια, παρά τους λογικούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζει κάθε αθλητής.

Το «κλειδί» θα λέγαμε για την εντυπωσιακή παρουσία του στην πορεία της τελευταίας δεκαετίας ήταν η μεγάλη ατυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, όταν για επτά εκατοστά έμεινε εκτός του τελικού της δισκοβολίας! Οι Κοινοπολιτειακοί του 2014 στη Γλασκώβη και το ασημένιο μετάλλιο, ήταν η αρχή για να δείξει πως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους δισκοβόλους του κόσμου. Παρά το ότι έχει καλό ύψος 1,86μ. για έναν άνδρα, εντούτοις στο άθλημά του το 90% των αθλητών είναι κοντά και πάνω από τα 2,00 μέτρα. Κι αντιλαμβάνεσθε τις διαφορές στο άθλημα της δισκοβολίας. Ο ίδιος, όμως, ξέρει να χρησιμοποιεί την τεχνική και τη δύναμή του για να τους ανταγωνίζεται στα ίσα. Το να βρίσκεσαι στην πρώτη εξάδα δύο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, στους οκτώ κορυφαίους στους Ολυμπιακούς του Ρίο και να κατακτάς μετάλλια σε Κοινοπολιτειακούς, μόνο επίτευγμα αποτελεί για έναν από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του κυπριακού στίβου.

Ο Απόστολος Παρέλλης θα είναι παρών στο «Cyprus International Athletics Meeting», στις 10 Μαΐου 2022 στη Λεμεσό, για να δώσει άλλη μία παράσταση μπροστά στο κοινό της Κύπρου. Στο «Τσίρειο Στάδιο», παρά το ότι προέρχεται από τραυματισμό, ο Παρέλλης θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να προσφέρει χαρά στην οικογένειά του, τα δύο παιδιά του και σε όλους τους φίλους του και φίλους του στίβου που θα βρεθούν εκεί.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΡΕΛΛΗ

Ημερομηνία γέννησης: 24/07/1985

Τόπος γέννησης: Λευκωσία

Σύλλογος: Γ.Σ. Παγκύπρια

Προπονητής: Κωνσταντίνος Σταθελάκος

Αγώνισμα: Δισκοβολία

Ατομική επίδοση: 66,32μ. (30/09/2019) (σ.σ. παγκύπριο ρεκόρ)

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

8ος Ολυμπιονίκης, Ρίο ντε Τζανέιρο 2016

5ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ντόχα 2019

6ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Πεκίνο 2015

8ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Βερολίνο 2018

2ος Κοινοπολιτειακοί Αγώνες, Γλασκώβη 2014

3ος Κοινοπολιτειακοί Αγώνες, Χρυσή Ακτή 2018

4ος Κοινοπολιτειακοί Αγώνες, Νέο Δελχί 2010

1ος Μεσογειακοί Αγώνες, Ταραγόνα 2018

3ος Ευρωπαϊκό Κ23, Ντέμπρετσεν 2007

Print Friendly, PDF & Email
X