Αρχική Ανακοινώσεις Το νέο αίμα του στίβου (ΕΣΥΑΑ) ομορφαίνει το Τσίρειο…

Το νέο αίμα του στίβου (ΕΣΥΑΑ) ομορφαίνει το Τσίρειο…

από KOEAS

Από το 1997 η ΚΟΕΑΣ έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στη σωστή εκπαίδευση των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων, για να ενταχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον κλασικό αθλητισμό. Και συνεχίζει ακατάπαυστα να το κάνει με την ίδια όρεξη και την ίδια χαρά, έχοντας τα τελευταία χρόνια και την έμπρακτη υποστήριξη από τη Γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης Κρίστης, την οποία ευχαριστούμε, επειδή στέκεται δίπλα μας αρωγός για την ανάδειξη των ταλέντων του κυπριακού στίβου. Διά μέσω του προγράμματος Εθνικού Σχεδίου Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού (ΕΣΥΑΑ) του ΚΟΑ, η ΚΟΕΑΣ διεξάγει και φέτος τους Παγκύπριους Αγώνες των Δημοτικών Σχολείων, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 το απόγευμα και το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 το πρωί, στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού. Οι φετινοί Αγώνες του ΕΣΥΑΑ είναι αφιερωμένοι σε έναν άνθρωπο ο οποίος υπηρέτησε τον αθλητισμό από όλες τις θέσεις και διετέλεσε επί σειρά ετών ως ο άμεσα υπεύθυνος για το Εθνικό Σχέδιο του ΚΟΑ, τον αείμνηστο Ντίνο Μιχαηλίδη.

Μετά την ολοκλήρωση των επαρχιακών Αγώνων στα δημοτικά σχολεία, οι τρεις καλύτεροι σε κάθε αγώνισμα από κάθε επαρχία, θα βρεθούν το ερχόμενο διήμερο στο «Τσίρειο», για να δείξουν ξανά το ταλέντο τους και να νιώσουν αυτήν την υπέροχη χαρά του υγιούς ανταγωνισμού. Για πρώτη φορά φέτος οι Αγώνες θα διεξαχθούν ξεχωριστά για κάθε ηλικία και τάξη. Δηλαδή, την Παρασκευή (24/5) το απόγευμα θα αγωνιστούν τα παιδιά της Γ΄ και Δ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων και το Σάββατο (25/5) το πρωί τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ Τάξης. Να μην ξεχνάμε ότι μέσω του ΕΣΥΑΑ ξεφύτρωσαν σπουδαίοι μελλοντικοί μας πρωταθλητές, όπως η Ελένη Αρτυματά, ο Κυριάκος Ιωάννου, ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο Απόστολος Παρέλλης και τόσοι άλλοι, των οποίων θαυμάσαμε και θαυμάζουμε την πορεία τους στο διεθνές στερέωμα του στίβου.

Γι’ αυτό και η ΚΟΕΑΣ θα διατηρήσει με αγάπη και σθένος αυτόν τον θεσμό, τον οποίο ελπίζουμε ότι θα αγκαλιάσει εκ νέου και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το οποίο κατήργησε τους αγώνες στίβου στη δημοτική εκπαίδευση. Ο τέως υπουργός Παιδείας κ. Πρόδρομος Προδρόμου και η νυν Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, είχαν υποσχεθεί και δεσμευτεί για την επαναφορά και αναβάθμιση των Αγώνων Στίβου στα Δημοτικά Σχολεία, κάτι που ελπίζουμε να πράξει σύντομα το νυν Υ.Π.Α.Ν., γιατί είναι υπέροχο να «καλλιεργείς αθλητές» από την πιο ευαίσθητη ηλικία, παρέχοντας τους όλα τα εφόδια για να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία στη ζωή τους.

Print Friendly, PDF & Email
X