Αρχική Ανακοινώσεις Το πάλεψε όσο μπορούσε ο Παρέλλης στους Ολυμπιακούς

Το πάλεψε όσο μπορούσε ο Παρέλλης στους Ολυμπιακούς

από KOEAS

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ

(απεσταλμένος της ΕΑΚ)

Φωτογραφία: Πάρις Ανδρέου

Τη 16η θέση στον προκριματικό της δισκοβολίας, κατέλαβε το πρωινό της Παρασκευής (30/7/21) ο Απόστολος Παρέλλης, στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο κορυφαίος Κύπριος δισκοβόλος πάλεψε όσο μπορούσε για να νικήσει τους πόνους στη μέση και να κάνει το καλύτερο δυνατόν, όμως δεν κατάφερε να φτάσει σε επίδοση που θα του έδινε την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου (31/7). Με μεγαλύτερη βολή στα 62,11μ., που αποτελεί την καλύτερή του φετινή επίδοση, ο Παρέλλης δεν θα συνεχίσει τις προσπάθειές του στο Τόκιο, αλλά φεύγει υπερήφανος, καθώς έφτασε στους Ολυμπιακούς με την προτελευταία επίδοση των 32 συμμετεχόντων (61,90μ.) και πήρε τη 16η θέση.

Ο 8ος Ολυμπιονίκης του Ρίο και 5ος παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ντόχα, έριξε στην πρώτη βολή 61,73μ., στη δεύτερη 62,11μ., ενώ στην τρίτη θέλησε να δώσει τα πάντα για τη μεγάλη βολή, όμως γλίστρησε ο δίσκος από το χέρι του και την ακύρωσε. Για να έμπαινε στον τελικό χρειαζόταν βολή στα 62,94μ., που αναμφίβολα ήταν στις δυνατότητες του Παρέλλη, όμως, με τα όσα πέρασε φέτος, πάλι καλά που μπόρεσε και έριξε, και εμφανίστηκε για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς, αξιοπρεπέστατα.

«Με τα όσα πέρασα τη φετινή χρονιά, είμαι χαρούμενος που μπόρεσα και βρέθηκα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και έλαβα μέρος στους αγώνες. Από την προσπάθειά μου είμαι ευχαριστημένος, όχι όμως από το αποτέλεσμα, το οποίο με αφήνει λίγο απογοητευμένο, αφού αν ήμουν καλά μπορούσα να προκριθώ στον τελικό. Ένας τραυματισμός δεν επηρεάζει μόνο το σημείο στο οποίο πονάς, αλλά και όλο το σώμα, γιατί στο αγώνισμά μας πρέπει να συνδυαστεί σωστά όλο το σώμα για να φύγει μακριά ο δίσκος. Σήμερα ένιωσα τα πόδια μου να μην με βοηθούν και αυτό οφείλεται στην αποχή από αγώνες και στην έλλειψη σωστής προετοιμασίας εξαιτίας του τραυματισμού στη μέση, που δεν με άφησε να δουλέψω σωστά. Δεν πειράζει όμως. Έτσι είναι οι αγώνες. Μπορούσα σήμερα το κάτι παραπάνω, δεν μου βγήκε και προχωρώ στον επόμενο στόχο», ήταν κάποια από τα λόγια του Απόστολου Παρέλλη, μετά την προσπάθειά του στη δισκοβολία. Τώρα ακολουθεί ξεκούραση, να ηρεμήσει το σώμα του και η μέση του, αφού ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες και από τον Σεπτέμβρη ξανά στην προετοιμασία, με στόχο το Παγκόσμιο του Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

 

Print Friendly, PDF & Email
X