Αρχική Ανακοινώσεις Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου αρχίζει

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου αρχίζει

από KOEAS

Αρχίζει αύριο Τετάρτη  6 Ιουλίου στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας το 23ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το οποίο θα ολοκληρωθεί την  Κυριακή 10 Ιουλίου. Η Κύπρος  συμμετέχει με την  πολυπληθέστερη  ομάδα αθλητών και αθλητριών στη ιστορία του θεσμού με στόχο τη διάκριση.

Από το 1986 οπότε λαμβάνει μέρος ως ανεξάρτητη ομοσπονδία, έχει να επιδείξει σαν καλύτερη διάκριση την 6η θέση που κατέλαβε η Ελένη Αρτυματά  στα 200μ. με 22.61  το 2010 στη Βαρκελώνη.

Η αθλήτρια του ΓΣΕ  αγωνίζεται  την  Τετάρτη το πρωί στα προκριματικά των 200μ. (12.10μ.μ.) και αν προκριθεί θα τρέξει το απόγευμα (17.30μ.μ.) στα ημιτελικά.   Συμμετέχει στην πρώτη σειρά του προκριματικού και από τις τέσσερεις σειρές προκρίνονται οι τρείς πρώτες από κάθε σειρά για τα ημιτελικά.  Η Αρτυματά που θα λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο τον ερχόμενο Αύγουστο έχει φέτος  23.19 που σημείωσε στο διεθνές μήτινγκ της Πράγας με το οποίο εξασφάλισε και το όριο για τη Βραζιλία.

Στο  απογευματινό πρόγραμμα στις  (18.25) θα τρέξει στον προκριματικό των 800μ. η Ναταλία Ευαγγελίδου με στόχο να περάσει στον ημιτελικό (προκρίνονται οι 4 πρώτες από κάθε σειρά) που θα γίνει την  Πέμπτη το απόγευμα(18.50).  Θα προσπαθήσει με συναγωνισμό να πετύχει επίδοση που θα της εξασφαλίσει  το όριο των Ολυμπιακών(2.01.50).

Η τρίτη αθλήτρια που θα αγωνιστεί  την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης  είναι η Νεκταρία Παναγή στο μήκος(18.40) με στόχο την εξασφάλιση της πρόκρισης για τον τελικό που θα γίνει στις 8 Ιουλίου.   Όριο πρόκρισης 6.60μ.   Η Νεκταρία συμμετέχει στον αγώνα με φετινή επίδοση  6.59μ.

Print Friendly, PDF & Email
X