Αρχική Ανακοινώσεις Το πρώτο βήμα έγινε στην Ντόχα

Το πρώτο βήμα έγινε στην Ντόχα

από KOEAS

Για άλλη μία χρονιά η πανδημία του κορονοϊού στέκεται εμπόδιο στην απρόσκοπτη προετοιμασία των αθλητών μας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η χειμερινή περίοδος για τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου, καθώς αυτήν την περίοδο «χτίζουν» το σώμα τους και βάζουν πολλά κιλά βάρη στο κορμί τους, ούτως ώστε να είναι έτοιμοι για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές τους υποχρεώσεις. Τα τελευταία χρόνια αρκετές προπονητικές μας ομάδες είχαν ως προορισμό τους τη Νότια Αφρική και συγκεκριμένα την πόλη Πότσεφστρουμ, στην οποία έχουν ό,τι τούς είναι αναγκαίο για να πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους. Και φέτος για εκεί ήταν ο προορισμός τους, μέχρις ότου εμφανίστηκε η μετάλλαξη «Όμικρον» του κορονοϊού και τους υποχρέωσε να αλλάξουν προορισμό.

Ο νέος σταθμός, σε πιο ζεστό κλίμα από την Κύπρο, έγινε φέτος η Ντόχα του Κατάρ και συγκεκριμένα η Ακαδημία «Ασπάιαρ». Το πρώτο κυπριακό γκρουπ που βρέθηκε σε αυτήν την τοποθεσία ήταν αυτό των ριπτών μας, του Κωνσταντίνου Σταθελάκου. Από τις 12 Δεκεμβρίου του 2021 έως τις 2 Ιανουαρίου 2022, οι ρίπτες μας αφοσιώθηκαν πλήρως στην προετοιμασία τους στην Ντόχα, έστω και αν βρέθηκαν εκεί σε διαφορετικές ημερομηνίες ο καθένας τους. Μάλιστα, ο κορυφαίος δισκοβόλος στην ιστορία του κυπριακού στίβου, ο Απόστολος Παρέλλης, παραμένει ακόμα εκεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Οι εγκαταστάσεις στο Ασπάιαρ είναι πολύ καλές και μας βοήθησαν αρκετά στο να κάνουμε αυτό που θέλαμε αυτήν την περίοδο. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, σε καιρικές συνθήκες ιδανικές, με θερμοκρασία 27-28 βαθμών κελσίου. Έτσι, μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε αρκετές βολές. Ο στόχος μας γι’ αυτήν την περίοδο ήταν να δουλέψουμε στην τεχνική, εκμεταλλευόμενοι τον καιρό και να κάνουμε όσες περισσότερες βολές μπορούσαμε. Είμαι γενικά πολύ ικανοποιημένος από όλα τα παιδιά για τη δουλειά που κάναμε, αλλά όλα θα φανούν όταν μπούμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους κι ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο ομοσπονδιακός μας προπονητής ρίψεων Κωνσταντίνος Σταθελάκος.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, ο κ. Σταθελάκος μάς είπε πως η δουλειά συνεχίζεται επί του παρόντος στην Κύπρο και αρχές Φεβρουαρίου ελπίζουν πως θα πάνε στο Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρικής, αν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες με την πανδημία. Εκεί, στοχεύουν να κάνουν το πιο «σκληρό» κομμάτι της προετοιμασίας, για να είναι πανέτοιμοι να μπουν στη μάχη της διάκρισης από το τέλος Φεβρουαρίου, με το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Χειμερινών Ρίψεων της ΚΟΕΑΣ (26/2), με βασικότερο στόχο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λεϊρία της Πορτογαλίας στις 12 και 13 Μαρτίου. Άλλωστε, οι στόχοι του καλοκαιριού είναι για όλα τα παιδιά υψηλοί. Θυμίζουμε ότι στην ομάδα του Κωνσταντίνου Σταθελάκου, εκτός του 8ου Ολυμπιονίκη στο Ρίο και 5ου Παγκόσμιου Πρωταθλητή στη δισκοβολία, Απόστολου Παρέλλη, ανήκουν ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης (σφυροβολία), Ραφαήλ Αντωνίου, Χριστόφορος Γενεθλή, Ανδρονίκη Λαδά (δισκοβολία) και Χρυστάλλα Κυριάκου (σφυροβολία).

Νιώθει καλύτερα ο Παρέλλης

Για τον Απόστολο Παρέλλη η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη, καθώς προέρχεται από μία άτυχη χρονιά, με τραυματισμούς και έντονους πόνους στη μέση, που δεν του επέτρεψαν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο να φτάσει στις συνηθισμένες του βολές, έστω και αν πετύχει εκεί την καλύτερη βολή του στο 2021 (62,11μ.), που τον κατέταξε 16ο. «Αισθάνομαι πολύ καλύτερα σε σχέση με το πρόβλημα που αντιμετώπιζα πέρσι. Δεν έχει υποχωρήσει πλήρως, αλλά είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Η προετοιμασία στην Ντόχα πάει αρκετά καλά και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε φέτος να βγάλουμε το πρόγραμμα προετοιμασίας όπως το σχεδιάζουμε, και να μην μπει εμπόδιο και πάλι ο κορονοϊός και μας στερήσει τη σημαντικότατη παρουσία μας στη Νότια Αφρική. Είναι νωρίς ακόμα για να πω κάτι για τη χρονιά. Αρχές Μαρτίου θα ξέρω λίγο καλύτερα το πώς είμαι. Οι στόχοι, βέβαια, δεν αλλάζουν, που είναι η πρόκριση για το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», μας είπε ανάμεσα σε άλλα από την Ντόχα ο πρωταθλητής μας στη δισκοβολία.

Για τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη, η περσινή χρονιά τού πρόσφερε γλυκόπικρη γεύση. Από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας τραυματίστηκε στο δεξί πόδι, έπειτα είχε πρόβλημα με τη μέση και ενδιάμεσα έριξε τη σφύρα του στα 74,05μ., ξεπερνώντας τον εαυτό του για πάνω από δύο μέτρα. Φέτος, θέλει να μπει πολύ δυναμικά από την αρχή της χρονιάς και να ρίξει πολύ μακρύτερα τη σφύρα του. «Την προετοιμασία στην Ντόχα την απόλαυσα. Ήταν ό,τι έπρεπε γι’ αυτήν την περίοδο, κάνοντας βολές σε πιο ζεστό κλίμα. Μέχρι στιγμής η προετοιμασία πάει όπως την θέλουμε και ελπίζω πως θα συνεχίσει έτσι και να καταφέρω να πετύχω τους στόχους μου», ήταν κάποια από τα λόγια του πρωταθλητή μας στη σφυροβολία.

Print Friendly, PDF & Email
X