Αρχική Ανακοινώσεις Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ

από KOEAS

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, απηύθυνε το δικό του Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, αναφέροντας τα ακόλουθα: «Η Πρωτοχρονιά είναι παραδοσιακά η στιγμή για να κοιτάξουμε πίσω στους 12 μήνες που έφυγαν και να δούμε τη χρονιά που έρχεται. Μπορώ να πω ότι αναπολώντας το τι συνέβη στο 2022 και ανυπομονώντας για το 2023, νιώθω πολύ χαρούμενος από αρκετές απόψεις. Μετά τις προκλήσεις των δύο προηγούμενων χρόνων, το 2022 ήταν ίσως η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ευρωπαϊκού στίβου.

»Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου ήταν μια εξαιρετική επιτυχία, με καταπληκτικές εμφανίσεις από τα κορυφαία αστέρια της ηπείρου μας, οι οποίοι κατέγραψαν 11 ρεκόρ αγώνων, 28 εθνικά ρεκόρ, σε ένα γεμάτο στάδιο τα περισσότερα βράδια, και ένα καταπληκτικό τηλεοπτικό κοινό σε όλο τον κόσμο. Οι επιτυχίες του Μονάχου επαναλήφθηκαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε όλες τις υπόλοιπες κύριες εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν σε όλη την Ευρώπη τους τελευταίους 12 μήνες, και γι’ αυτό θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους διοργανωτές και οικοδεσπότες των ακόλουθων διοργανώσεων: Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων (Λεϊρία), Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ. (Πασέ), Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τρεξίματος εκτός δρόμου (Ελ Πάσο), Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών (Ιεροσόλυμα), Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου (Πιεμόντε – Λα Μάντρια). Είμαι πολύ περήφανος για όσα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και η ευρύτερη οικογένειά μας των Ομοσπονδιών – Μελών μας, κατάφεραν να επιτύχουν στο 2022.

»Μία από τις βασικές αποστολές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι να προσφέρει διοργανώσεις, που αποτελούν σημείο εστίασης για το άθλημά μας στην Ευρώπη και φτάνουν στις καρδιές των κοινοτήτων όπου διεξάγονται και πιστεύω ότι πέρσι κάναμε αυτό ακριβώς. Διατηρώντας αυτό το σκεπτικό, αξίζει να σημειωθεί, ότι στο Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Συνέδριο Τρεξίματος τον Σεπτέμβριο, μπορέσαμε να ανακοινώσουμε ότι στο 2025 θα διεξαχθεί το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τρεξίματος, στο οποίο θα έχει σημαντικό στοιχείο της μαζικής συμμετοχής και στο οποίο θα συμμετέχουν χιλιάδες δρομείς όλων των ικανοτήτων.

»Στο 2022 επεκτάθηκαν επίσης πολλές σημαντικές πρωτοβουλίες -όπως το έργο μας για τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια, για να αναφέρουμε μόνο μερικές- και αυτές ελπίζουμε ότι θα έχουν μακροχρόνιο αντίκτυπο στο άθλημά μας, ειδικά όσον αφορά το πώς θα αναπτυχθεί και πώς θα γίνεται αντιληπτό, σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς. Εμπορικά, στο 2022 είδαμε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να συνεχίζει τη συνεργασία με όλους τους υφιστάμενους συνεργάτες μας και μπορέσαμε να καλωσορίσουμε αρκετούς νέους στην παρέα μας.

»Δυστυχώς, το καθοριστικό παγκόσμιο γεγονός της χρονιάς, ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανταποκρίθηκε αξιοθαύμαστα στις τραγικές συνέπειές της, παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη στους Ουκρανούς αθλητές και στην οικεία Ομοσπονδία και χαιρετίζω όλες εκείνες τις άλλες Ομοσπονδίες – Μέλη, που ανταποκρίθηκαν με ανιδιοτέλεια και γενναιοδωρία, στηρίζοντας την Ουκρανία σε αυτήν τη φρικτή κατάσταση.

»Τέλος, κοιτάζοντας πίσω θα ήθελα να συγχαρώ τους Ευρωπαίους Αθλητές της Χρονιάς, Αρμάντ Ντουπλάντις, Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν και Φέμκε Μπολ, οι οποίοι πήραν το στέμμα τους στη βραδιά βραβεύσεων Golden Tracks τον Οκτώβριο. Ήταν άξιοι νικητές, σε μια χρονιά γεμάτη με άλλους εξαιρετικούς διεκδικητές για μια τέτοια τιμή και με ευχαριστεί που μπορώ να πω ότι και οι τρεις δεν είναι μόνο άξιοι εκφραστές του αθλήματός μας εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και πρότυπα για τη νέα γενιά έξω από αυτόν.

»Κοιτάζοντας στο 2023, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη, από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου, απέχει μόλις δύο μήνες και θα σηκώσει την αυλαία μιας σημαντικής χρονιάς διοργανώσεων. Το καλοκαίρι οι Ευρωπαίοι αθλητές θα επιδιώξουν τη διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο, με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου να επιστρέφει στην ήπειρό μας και στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας τον Αύγουστο. Πριν από τότε έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλέσια της Πολωνίας, από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου, με νέα μορφή ως μέρος των Ευρωπαϊκών Αγώνων, και στην οποία θα δούμε όλες τις κατηγορίες να διεξάγονται στο ίδιο στάδιο και την ίδια εβδομάδα. Αυτό το καλοκαίρι έχουμε, επίσης, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, στο Έσπο της Φινλανδίας από τις 13 μέχρι τις 16 Ιουλίου και ένα μήνα μετά θα επιστρέψουμε στα Ιεροσόλυμα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου. Επιπλέον, πιστεύω ότι στο 2023 θα δούμε πολλές από τις αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες να έχουν ολοένα και πιο απτά αποτελέσματα, που μπορούν να είναι μόνο καλά για το άθλημά μας και να ενισχύσουν τη βασική μας αξία στον στίβο που είναι το «Το άθλημά σας για μια ζωή» (Your Sport For Life).

»Για τη συμβολή σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματά μας, εκτός αγωνιστικών χώρων, τα οποία είναι πάρα πολλά για να τα απαριθμήσουμε λεπτομερώς εδώ, αλλά συλλογικά δείχνουν το τεράστιο εύρος των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους επίσημους και τους εθελοντές, σε τόσους πολλούς τοπικούς και εθνικούς οργανισμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους και χωρίς ιδιαίτερη αναγνώριση, αλλά χωρίς τους οποίους το υπέροχο άθλημά μας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με κανέναν ουσιαστικό τρόπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, στο προσωπικό και τους συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και των Ομοσπονδιών – Μελών μας, και φυσικά στους ίδιους τους αθλητές, οι οποίοι κάνουν το άθλημά μας τόσο ξεχωριστό.

»Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω, ευχόμενος σε όλους εσάς ένα υγιές, ευχάριστο και επιτυχημένο 2023. Καλή Χρονιά».

Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ

Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

Print Friendly, PDF & Email
X