Αρχική Ανακοινώσεις Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ

από KOEAS

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, αφού έκανε αναδρομή στο 2021, έστειλε το δικό του μήνυμα για τον ερχομό του 2022, το οποίο είναι το ακόλουθο:

Καθώς καλωσορίζουμε το 2022, όλοι μας νιώθουμε αισιόδοξοι με τα δικά μας όνειρα και τις φιλοδοξίες μας. Θα ήταν παράλειψή μου να μην κάνω μία σύντομη αναδρομή για τον προηγούμενο χρόνο και στα πολλά αθλητικά επιτεύγματα και ξεχωριστές στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Όλοι γνωρίζαμε ότι το 2021 θα εξακολουθούσε να είναι μία χρονιά με προκλήσεις, επηρεαζόμενη από τη συνέχιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, θέσαμε ορισμένους υψηλούς στόχους, οι οποίοι επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Η χρονιά ξεκίνησε με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, στο Τόρουν της Πολωνίας, η οποία συνεχίστηκε με την πλήρη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων όλων των κατηγοριών, καθώς και τη διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων κάτω των 20 και κάτω των 23 ετών το καλοκαίρι. Οι σημαντικότερες διοργανώσεις μας ολοκληρώθηκαν τον περασμένο μήνα με ένα εξαιρετικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου, στο Φίνγκαλ – Ντάμπλιν της Ιρλανδίας. Φιλοξενήσαμε θεατές στις διοργανώσεις όπου επιτρεπόταν και προσφέραμε ασφαλή και προστατευόμενα αθλητικά περιβάλλοντα στους κορυφαίους αθλητές μας, για να επιδείξουν τα ταλέντα τους.

Γι’ αυτό, ένα τεράστιο ευχαριστώ απευθύνεται σε όλες τις συνεισφέρουσες τοπικές οργανωτικές επιτροπές, τους υπεύθυνους, τους υπαλλήλους, τους εθελοντές, το προσωπικό και τους συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και των Ομοσπονδιών – μελών μας, και φυσικά τους ίδιους τους αθλητές, για τη σκληρή δουλειά, την επιμονή και την αφοσίωσή τους στο άθλημά μας. Πιστεύω αληθινά ότι περάσαμε το 2021 πολύ πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι, από ό,τι ήμασταν πριν από 12 μήνες.

Τώρα ξεκινάμε το 2022 με μια νέα σειρά προκλήσεων και ευκαιριών στον ορίζοντα, κυρίως επειδή ο κορονοϊός δεν έχει εξαφανιστεί ακόμη και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτήν την πραγματικότητα. Οι αλλαγές στο παγκόσμιο καλεντάρι του στίβου, που επιβλήθηκαν στο άθλημά μας λόγω της πανδημίας, σημαίνουν ότι φέτος θα έχουμε ένα άνευ προηγουμένου φορτωμένο πρόγραμμα, με τρεις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις ανοικτού στίβου στη σειρά. Σε μια περίοδο περίπου έξι εβδομάδων αυτό το καλοκαίρι, θα διεξαχθούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον των ΗΠΑ, από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου, ακολουθούμενο από τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας, από τις 30 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου και η χρονιά θα κορυφωθεί με το δικό μας Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, από τις 15 μέχρι τις 21 Αυγούστου.

Οι λάτρεις του στίβου θα απολαύσουν μια πανδαισία δράσης, κορυφαίου επιπέδου στις τηλεοπτικές τους οθόνες, σε μια σειρά από διοργανώσεις που κανείς δεν θέλει να χάσει. Αυτή είναι μια πρόκληση από οργανωτικής άποψης για τους αθλητές, όμως πιστεύω, είναι επίσης μια τεράστια ευκαιρία για το άθλημά μας στην Ευρώπη, να ευημερήσει και να προσελκύσει το κοινό, όπως ποτέ προηγουμένως.

Ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου θα κάνω ό,τι μπορώ για να βεβαιωθώ ότι στηρίζουμε τους αθλητές μας με ό,τι μπορεί να χρειαστούν μέσω των ομοσπονδιών – μελών μας, ώστε να μπορούν να αγωνιστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, καθώς ο στίβος βρίσκεται στο επίκεντρο στη δεύτερη έκδοση του πολυαθληματικού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο το επόμενο καλοκαίρι. Για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αυτό σημαίνει συνέχιση της δουλειάς με τις ομοσπονδίες – μέλη μας, σε σημαντικούς τομείς, όπως η σειρά προγραμμάτων ηγεσίας, η βιωσιμότητα -που δικαίως κατά την άποψή μου γίνεται όλο και πιο σημαντικό στοιχείο για τους διοργανωτές- καθώς και στον κρίσιμο τομέα της διαφύλαξης, που είναι τόσο σημαντική για τη μελλοντική γενιά νέων αθλητών.

Μιλώντας για τις μελλοντικές γενιές, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 18 ετών, θα λάβει χώρα στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου και θα είναι ένα ακόμη σημαντικό σημείο του ευρωπαϊκού ημερολογίου στίβου του ερχόμενου καλοκαιριού.

Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω, ευχόμενος σε όλους εσάς, όπου και αν βρίσκεστε και με όποιο τρόπο και αν ασχολείστε με το υπέροχο άθλημά μας, ένα υγιές και επιτυχημένο 2022. Καλή Χρονιά!

Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ

Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

Print Friendly, PDF & Email
X