Αρχική Ανακοινώσεις Το  Σάββατο (16/12) η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΕΑΣ

Το  Σάββατο (16/12) η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΕΑΣ

από KOEAS

Άλλη μία χρονιά φτάνει προς το τέλος της και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, γίνεται και ο απαραίτητος απολογισμός για το τι πήγε σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τι όχι. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι για τις αθλητικές Ομοσπονδίες οι ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις των μελών της, στη διάρκεια των οποίων γίνεται η «κατάθεση» των πεπραγμένων μίας χρονιάς από τους ιθύνοντες και τίθεται ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά. Τη δική της Ετήσια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου. Το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 11:30 το πρωί, θα μαζευτούν στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΓΣΠ στη Λευκωσία οι 30 εκπρόσωποι των έξι (6) Γυμναστικών Συλλογών (πέντε μέλη έκαστος), για να ακούσουν τους απολογισμούς του προέδρου Περικλή Μάρκαρη, του γενικού διευθυντή και προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής Αντώνη Γεωργαλλίδη, καθώς και τα οικονομικά πεπραγμένα των δύο τελευταίων χρόνων από τον ταμία Κωστάκη Μιτσίδη, τα οποία θα τεθούν προς έγκριση.

Της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης θα προηγηθεί Καταστατική Γενική Συνέλευση (10:30), στην οποία θα γίνει προσπάθεια προσαρμογής του Καταστατικού της ΚΟΕΑΣ, όπου είναι δυνατόν, με το πρότυπο Καταστατικό του ΚΟΑ. Στον τρίτο χρόνο θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου οι επιτυχίες του κυπριακού στίβου στο διεθνές στερέωμα, σε κάθε ηλικιακή κατηγορία, ήταν αρκετές και αποδεικνύουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους Γυμναστικούς Συλλόγους σε όλα τα επίπεδα. Η ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης είναι η ακόλουθη:

(1) Εκλογή Προέδρου της Συνέλευσης

(2) Έκθεση του προέδρου της ΚΟΕΑΣ Περικλή Μάρκαρη, για τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας την περίοδο Δεκέμβριος 2022 – Δεκέμβριος 2023

(3) Έκθεση του προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής της ΚΟΕΑΣ Αντώνη Γεωργαλλίδη για τις αγωνιστικές δραστηριότητες του 2023

(4) Έκθεση Ελεγκτών για περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2022

(5) Παρουσίαση από τον ταμία Κωστάκη Μιτσίδη των στοιχείων απολογισμού για το τρέχον οικονομικό έτος

(6) Συζήτηση στα πιο πάνω θέματα…

(7) Κατάθεση και έγκριση του προϋπολογισμού για το αθλητικό έτος 2024

(8) Κατάθεση και έγκριση του αγωνιστικού προγραμματισμού για το 2024

(9) Ορισμός Ελεγκτικού Γραφείου

(10) Άλλη εργασία που μπορεί να προκύψει στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης

Επιτυχίες σε όλες τις κατηγορίες στο 2023

Στο 2023, δύο αθλήτριές μας αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά. Η Ελένα Κουλιτσένκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, στο ύψος, ενώ ήταν και η μοναδική αθλήτριά μας που εξασφάλισε πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματός της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών της Βουδαπέστης. Επιπρόσθετα, η Κουλιτσένκο κατέκτησε και το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα και μπήκε πάρα πολύ δυναμικά στην Εθνική μας Ομάδα. Η Βαλεντίνα Σάββα συνέχισε τις εξαιρετικές παρουσίες της σε Ευρωπαϊκά Πρωτάθλημα μικρότερων ηλικιών στη σφυροβολία, καθώς μετά το χρυσό πέρσι στο Κ18 φέτος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και στην κατηγορία Κ20! Στο ίδιο Πρωτάθλημα, ο Ιωσήφ Κεσίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, μετά το χρυσό πέρσι στο Ευρωπαϊκό Κ18. Αξιοσημείωτο το ότι οι δύο 18χρονοι σφυροβόλοι μας πέτυχαν τις κορυφαίες βολές στον κόσμο στην κατηγορία κάτω των 20 ετών!!!

Οι επιτυχίες δεν έλειψαν και από τους έμπειρους αθλητές μας, στις ανδρικές και γυναικείες διοργανώσεις. Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες ήταν η εξαιρετική παρουσία στο σύνολο των αθλητών και αθλητριών μας στη Σιλέσια της Πολωνίας, όπου κατάφεραν να κρατήσουν παλικαρίσια την Εθνική μας Ομάδα στη Β΄ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων! Μάλιστα, διά μέσου αυτής της διοργάνωσης, ο στίβος πρόσφερε και πάλι μετάλλια στην Κύπρο, σε μια πολυαθληματική διοργάνωση όπως ήταν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες. Ο Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. εμπόδια) και η Ολίβια Φωτοπούλου (200μ.) κατέγραψαν τις δεύτερες καλύτερες επιδόσεις από όλες τις κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων και κατέκτησαν από ένα αργυρό μετάλλιο! Στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και οι έξι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έχοντας αξιόλογη παρουσία, με την πρόκριση στον τελικό του ύψους της Κουλιτσένκο και συμμετοχές στα ημιτελικά των δρομικών αγωνισμάτων. Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Κράλιεβο της Σερβίας, υπήρχε η καλύτερη από ποτέ παρουσία του κυπριακού στίβου με οκτώ (8) μετάλλια, τρία (3) χρυσά, τρία (3) αργυρά και δύο (2) χάλκινα μετάλλια!

Στο 2023, η ΚΟΕΑΣ εισήγαγε μία νέα εγχώρια διοργάνωση, τα Cyprus Road Races Grand Prix, ανταποκρινόμενη πλήρως στις «απαιτήσεις» του δρομικού κινήματος στην Κύπρο, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο και χωρίς ηλικιακό όριο. Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει ο απολογισμός των δρομικών αυτών διοργανώσεων και θα δοθούν λεπτομέρειες για το τι θα ακολουθήσει στο 2024. Να μην ξεχνάμε πως η Κύπρος είναι πλέον και προορισμός για πάρα πολλούς αθλητές και αθλήτριες του στίβου σε όλο τον κόσμο, καθώς φιλοξενεί «χάλκινο» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Το 2ο Cyprus International Athletics Meeting έτυχε εξαιρετικής αξιολόγησης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και συμπεριλήφθηκε στα κορυφαία της συγκεκριμένης κατηγορίας σε όλο τον κόσμο, κάτι που αυξάνει τις προσδοκίες για την επόμενη χρονιά.

Για όλες τις πιο πάνω επιτυχίες αξίζουν συγχαρητήρια στους αθλητές και αθλήτριές μας και στους προπονητές – προπονήτριές τους, και σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη, οι οποίοι δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά και προσπαθούν -με όσα μέσα διαθέτουν- να εκπροσωπούν επάξια την πατρίδα μας στις διεθνείς διοργανώσεις. Από τη βάση έως την κορυφή, ο κυπριακός στίβος αποδεικνύει με πράξεις, ότι αποτελεί τον βασικό στυλοβάτη του κυπριακού αθλητισμού, με τον μεγάλο στόχο να μεταφέρεται στο 2024 στην εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετοχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στη νέα χρονιά υπάρχουν αρκετές νέες «προκλήσεις» για επιτυχίες, καθώς, εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων, υπάρχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (1-3 Μαρτίου, Γλασκόβη), το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (7-12 Ιουνίου, Ρώμη) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών (27-31 Αυγούστου, Λίμα) και άλλες σημαντικές διοργανώσεις, εντός και εκτός συνόρων, στις οποίες θα διεκδικήσουμε τις περισσότερες δυνατόν συμμετοχές.

Print Friendly, PDF & Email
X