Αρχική Ανακοινώσεις Το ΥΠΑΝ καλύπτει την ΚΟΕΑΣ για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων!

Το ΥΠΑΝ καλύπτει την ΚΟΕΑΣ για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων!

από KOEAS

Πολύ σημαντική για τον κυπριακό στίβο ήταν η Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, καθώς το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας απέστειλε επιστολή στην ΚΟΕΑΣ, στην οποία διαβεβαιώνει την κάλυψη πιθανού ελλείμματος από τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων! Ως γνωστόν, η ΚΟΕΑΣ έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου τη φιλοξενία της συγκεκριμένης διοργάνωσης, για την τριετία 2025 – 2027, έχοντας ωστόσο να χειρισθεί σημαντικά οικονομικά θέματα που απορρέουν από τα μεγάλα κόστη διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων, όπως της φιλοξενίας πέραν των 500  ατόμων, της απευθείας κάλυψης όλων των αγωνισμάτων με live streaming και αρκετά άλλα, που απαιτεί μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο αποτάθηκε στην Πολιτεία για στήριξη αυτής της προσπάθειας, καθώς πέραν από την προβολή του νησιού μας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, θα είναι μία τεράστια «ένεση» και στον αθλητικό τουρισμό!

Η ΚΟΕΑΣ, διαβίβασε άμεσα την «καλυπτική» επιστολή του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να ανακοινωθεί η απόφαση για ανάθεση στην Κύπρο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων, για την τριετία 2025 – 2027. Το υπέροχο ολοκαίνουριο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές τη συγκεκριμένη τριετία, καθώς στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος όλοι οι κορυφαίοι ρίπτες της Ευρώπης, Ολυμπιονίκες, Παγκοσμιονίκες, Πρωταθλητές Ευρώπης και αναμφίβολα θα είναι μία από τις κορυφαίες (αν όχι η κορυφαία) διοργάνωση που φιλοξένησε ποτέ η Κύπρος σε όλα τα αθλήματα!

Η ΚΟΕΑΣ θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και σε όλους όσοι στήριξαν με τον οποιονδήποτε τρόπο, την προσπάθειά της για να φέρει στην Κύπρο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων.

Print Friendly, PDF & Email
X