Αρχική Ανακοινώσεις ΤΟΚΙΟ 2020: Με Παρέλλη αρχίζει ο στίβος

ΤΟΚΙΟ 2020: Με Παρέλλη αρχίζει ο στίβος

από KOEAS

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ

(απεσταλμένος ΕΑΚ)

Φωτογραφία: Πάρις Ανδρέου

Ο «βασιλιάς» των Ολυμπιακών Αγώνων είναι από καταβολής τους ο στίβος. Ο κλασικός αθλητισμός κερδίζει πάντα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη. Από την Παρασκευή (30/7/21), τα βλέμματα των φιλάθλων θα είναι στραμμένα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, το οποίο θα φιλοξενήσει για εννέα ημέρες του κορυφαίους αθλητές στίβου στον κόσμο και αναμένεται να προσφέρει τεράστιες συγκινήσεις, έστω και αν δεν υπάρχει παρουσία κόσμου στις εξέδρες.

Από κυπριακής πλευράς, ο πρώτος που θα πατήσει το Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι ο Απόστολος Παρέλλης. Ο 8ος Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016 και 5ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Ντόχα το 2019, θα μπει από νωρίς το πρωί (11:20) στον προκριματικό της δισκοβολίας. Το θετικό για τον Κύπριο πρωταθλητή είναι πως αγωνίζεται στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ και άρα θα γνωρίζει τι βολή θα χρειάζεται για να μπει στη δωδεκάδα του τελικού. Το όριο πρόκρισης που έθεσαν οι διοργανωτές είναι αρκετά ψηλό, τα 66 μέτρα, και δεν θα είναι πολλοί αυτοί που θα το πετύχουν. Κι επειδή σε Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχει κι ένα επιπρόσθετο άγχος, ο Παρέλλης θα προσπαθήσει να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του για άλλον ένα σπουδαίο τελικό στην καριέρα του.

«Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ»

«Το ότι βρίσκομαι στους τρίτους συνεχόμενους μου Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ σημαντικό για μένα. Η φετινή προετοιμασία δεν πήγε όσο καλά θα ήθελα, σε μια Ολυμπιακή Χρονιά, αφού από τον Φεβρουάριο αντιμετωπίζω προβλήματα με τη μέση μου και τα πλευρά μου. Πίστευα, πως με την πάροδο του χρόνου θα τα ξεπερνούσα, όμως δυστυχώς, ακόμα νιώθω ενοχλήσεις στη μέση. Ελπίζω να μην είναι τόσο έντονοι στη διάρκεια του προκριματικού, και θα μου επιτρέψουν να κάνω τις προσπάθειές μου. Είναι σημαντικό το ότι αγωνίζομαι στο δεύτερο γκρουπ και άρα θα ξέρω τι πρέπει να κάνω για να περάσω στον τελικό. Κι αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος, να διεκδικήσω και πάλι μία θέση στον τελικό και να ρίξω όσο πιο μακριά γίνεται. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ό,τι γίνει. Το σημαντικό είναι το ότι είμαι εδώ», μας ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ο Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος στο δεύτερο γκρουπ (11:20) θα ρίχνει όγδοος τον δίσκο του. Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ο για 15 συνεχόμενα παγκυπριονίκης στη δισκοβολία, έκανε συντηρητική προπόνηση.

Από τις 13 Ιουλίου, όταν έφτασε στην Ιαπωνία η αποστολή του στίβου (πλην της Ελένης Αρτυματά), διέμεναν στην πόλη Σιμοτσούκε, 124 χιλιόμετρα μακριά από το Τόκιο. Εκεί οι Απόστολος Παρέλλης και Μίλαν Τράικοβιτς έκαναν την προετοιμασία τους, για να εξοικειωθούν περισσότερο με τις ώρες, αφού το συγκεκριμένο κέντρο δεν μπορούσε να προσφέρει όσα χρειάζεται ένας αθλητής στην προετοιμασία του για Ολυμπιακούς. Όσοι βρισκόντουσαν στο Σιμοτσούκε ήταν υποχρεωτικά κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο και τους επιτρεπόταν να βγουν έξω μόνο για προπόνηση, που δεν ήταν και αρκετή, και τίποτα άλλο, ενώ και τα κρεβάτια μόνο βολικά δεν ήταν για αθλητές στίβου. Ωστόσο, από τις 23 Ιουλίου που μπήκαν στο Ολυμπιακό Χωριό, η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως (πλην κρεβατιού) και το τελευταίο διήμερο τούς επιτράπηκε και η προπόνηση στο βοηθητικό του Ολυμπιακού Σταδίου.

Print Friendly, PDF & Email
X