Αρχική Ανακοινώσεις Τόκυο και άλλα πολλά

Τόκυο και άλλα πολλά

από KOEAS

ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΕΝΤΕΡ

Το γκρουπ των αθλητών που προπονούνται κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Σκέντερ (Νεκταρία Παναγή Λουκά , Λεοντία Καλλένου, Αλεξάνδρα Σκέντερ) βρίσκεται στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, ενόψει της δύσκολης νέας αγωνιστικής χρονιάς, στην οποίαν δεσπόζει, βεβαίως, η κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο Γιώργος Σκέντερ μίλησε για τις αθλήτριες του και το 2020, αρχίζοντας από την πρωταθλήτρια μας στο μήκος, Νεκταρία Παναγή Λουκά , για την οποίαν τόνισε:

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ ΛΟΥΚΑ

«Κατ’ αρχάς θέλω να πω ότι η Νεκταρία έκανε πέρυσι μια πολύ καλή χρονιά. Θεωρώ πλήρως επιτυχημένη την περυσινή σεζόν, διότι ήταν πρωτόγνωρα μακρά η διάρκειας της (Οκτώβριο διεξήχθη το Παγκόσμιο), αλλά η Νεκταρία άντεξε και για δεύτερη φορά προκρίθηκε σε κορυφαία διοργάνωση. Αν υπολογίσουμε ότι, η Νεκταρία προερχόταν από μια επίσης μεγάλης διάρκειας σεζόν (2018) τότε οι εμφανίσεις μέσα στο 2019 κρίνονται ακόμα πιο σημαντικές. Είναι μεγάλη υπόθεση να διατηρείται μια αθλήτρια στην διεθνή ελίτ επί τρία συναπτά χρόνια και να έχει αξιοθαύμαστη σταθερότητα στις επιδόσεις της».

Μέσα στη χρονιά που έρχεται οσονούπω, η Νεκταρία, σύμφωνα με τον προπονητή της, έχει δύο βασικούς στόχους: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατάρριψη του «στοιχειωμένου» παγκύπριου ρεκόρ της Μαρούλας Λάμπρου (6,80μ. από το 1985).

Οπωσδήποτε, η πρόκριση για το Τόκυο είναι τεράστια πρόκληση, ένα εγχείρημα υψηλού, ου μην και ύψιστου, βαθμού δυσκολίας, καθώς το όριο είναι ακανθώδες (6,83μ.). «Άρα- όπως είπε ο Γιώργος Σκέντερ-υπάρχει και ο άλλος δρόμος, το ranking list της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (World Athletics, πλέον αντί IAAF).  Πρέπει να βρούμε αγώνες που δίνουν βαθμούς για το ranking list. Η Νεκταρία είναι σε οριακή θέση (επιλαχούσας) στην παγκόσμια λίστα. Δεν αποκλείεται να κάνει, για τον σκοπό αυτό, δηλαδή για να πάρει βαθμούς, αγώνες και στον κλειστό στίβο. Αυτό θα το το δούμε λίαν συντόμως, όταν θα καθορίσουμε το πλάνο αγώνων για την αθλήτρια, μαζί με τον κ. Γεωργαλλίδη, Γεν. Διευθυντή της ΚΟΕΑΣ».

Κάτι που ίσως δεν είναι γνωστό, αναφορικά με τη Νεκταρία, σύμφωνα με τον Γιώργο Σκέντερ: «Έκανε και μια ιατρική αξιολόγηση η Νεκταρία, διότι πέρυσι είχε συνεχώς μικροπροβλήματα τραυματισμών, που της κόστιζαν και προπονήσεις και αγώνες. Ωστόσο, ακόμα και μέσα από τα προβλήματα κατόρθωσε να πηδήξει 6,66 μέτρα και να κρατηθεί σε μεγάλη σταθερότητα επιδόσεων. Εκείνο που θέλουμε για το 2020, είναι να μείνουν πίσω τα όποια προβλήματα και να μην προκύψουν άλλα».

ΛΕΟΝΤΙΑ ΚΑΛΛΕΝΟΥ

Με τον Γιώργο Σκέντερ θα προπονείται πλέον και η Λεοντία Καλλένου. Η μεγάλη άτυχη πρωταθλήτρια μας (και ρεκορντγούμαν με 1,93μ.) στο ύψος, θέλει να κάνει μέσα στο 2020 ουσιαστική επιστροφή στον στίβο. Πέρασε μια διετία τεράστια ταλαιπωρίας από τραυματισμούς, πέρυσι ξαναμπήκε, δειλά-δειλά, που λέει ο λόγος, στην αθλητική ρότα και σε μια μεταβατική περίοδο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σκέντερ: «Η Λεοντία ουσιαστικώς θα κάνει φέτος την πραγματική επιστροφή. Είναι χαρισματική αθλήτρια, χρειάζεται λίγη τύχη, για να κρατηθεί μακριά από τραυματισμούς, που την ταλάνισαν τρομερά τα προηγούμενα χρόνια. Είναι νέα ακόμα, έχει χρόνια μπροστά της για να διαγράψει τις ατυχίες και να ξαναβρεθεί αγωνιστικά εκεί όπου μπορεί».

Βάσει των όσων είπε ο προπονητής της: «Στόχος είναι σιγά-σιγά να φτάσει σε υψηλές πτήσεις, να βοηθήσει την Εθνική όποτε της ζητηθεί και να διεκδικήσει εκ νέου θέσεις σε μεγάλες διοργανώσεις».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΚΕΝΤΕΡ

Για την άλλη του αθλήτρια (και συγγένισσα του, όπως δείχνει και το επώνυμο), την Αλεξάνδρα Σκέντερ, η οποία υπό τις οδηγίες του κατέβασε κατά ένα δευτερόλεπτο σχεδόν το ατομικό της ρεκόρ στα 100 μέτρα, ο κόουτς δήλωσε: «Η Αλεξάνδρα έχει πολλές δυνατότητες, μπορεί να γίνει καλό στέλεχος της Εθνικής στα ατομικά σπριντ και να μπει και στην ομάδα σκυταλοδρομίας. Μπορεί να τρέξει καλά στον κλειστό. Πέρυσι δεν της βγήκαν τα αποτελέσματα που στόχευσε, ελπίζουμε ότι φέτος θα είναι αλλιώτικα τα πράγματα».

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ

Στην ομάδα του Γιώργου Σκέντερ ανήκουν και δύο νέα παιδιά, μικροί σε ηλικία αθλητές, ο 14χρονος Ανδρέας Μιχαλεκκίδης και ο 16χρονος (προς 17), Νεόφυτος Αγαθαγγέλου. Όπως λέει ο προπονητής τους: «Είναι παιδιά με μεγάλο μέλλον, που μπορούν να διακριθούν στον στίβο». Ο Νεόφυτος είναι δρομέας ταχύτητας (τρέχει 100 και 200 μέτρα), ο Ανδρέας, κατά τον Γιώργο Σκέντερ: «Είναι το ανερχόμενο ταλέντο στο μήκος. Ήδη, στα 14 του, έχει ρεκόρ 6,50μ. Έχουμε μακροπρόθεσμο προγραμματισμό για τον Ανδρέα. Πιστεύω ότι μπορεί, στο εγγύς μέλλον, να αλλάξει το επίπεδο του αγωνίσματός του στην Κύπρο».  

Print Friendly, PDF & Email
X