Αρχική Ανακοινώσεις Τόκυο και Παρίσι οι μεγάλοι στόχοι

Τόκυο και Παρίσι οι μεγάλοι στόχοι

από KOEAS

ΓΚΡΟΥΠ ΑΘΛΗΤΩΝ ΡΙΨΕΩΝ ΣΤΑΘΕΛΑΚΟΥ

Στο Πότσεφστρουμ (Ν. Αφρική) πραγματοποιούν και  τον δεύτερο κύκλο της προετοιμασίας τους τα «βαριά ονόματα» της ομάδας του Κώστα Σταθελάκου. Οι στόχοι των μελών του γκρουπ είναι ιδιαιτέρως υψηλοί στην τρέχουσα χρονιά, με τις φετεινές διεθνείς διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, κ.ά.).  

Ο Κώστας Σταθελάκος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕΑΣ, φάνηκε ικανοποιημένος από την ομαλή πορεία της προετοιμασίας, καθώς, πέρα από συνήθεις μικροτραυματισμούς, ευτυχώς δεν υπήρξαν δυσάρεστα.

Για τους αθλητές του και τους στόχους του, ο Ελλαδίτης κόουτς, τόνισε:

«Για τον Απόστολο Παρέλλη, βεβαίως, το μεγάλο στοίχημα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες  2020. Ο Απόστολος, ως γνωστόν, έχει  στα χέρια το όριο για το Τόκυο και βάσει των πεπραγμένων του σε προηγούμενες διοργανώσεις κορυφής (5ος στο Παγκόσμιο της Ντόχα στη Δισκοβολία και με νέο παγκύπριο/ατομικό ρεκόρ/ 66,32μ.), θα κυνηγήσει ξανά μια μεγάλη διάκριση. Προετοιμάζεται με ζήλο και το πλάνο μας (προπονήσεις και συμμετοχές σε αγώνες) είναι να βρεθεί ο αθλητής στην κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση την κατάλληλη ώρα».

Ο πρωταθλητής μας στον Ακοντισμό, Πάρης Μπατζάβαλης, που ατύχησε μέσα στο 2019, αφού τραυματίστηκε μετά το παγκύπριο ρεκόρ του (77,65μ., τον Μάιο του 2019) και έμεινε εκτός αγώνων ώς το τέλος της σεζόν,  επανήλθε γερός και με μεγάλη διάθεση. Στην αγωνιστική δράση θα μπει από τον ερχόμενο Απρίλιο, αφού τότε θα αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής ως Κύπριος πολίτης. Όπως μας είπε ο προπονητής του: «Πρώτος φετινός στόχος για τον Πάρη, μετά την περσινή ταλαιπωρία του, είναι να πιάσει το όριο (80,50μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο του 2020 στο Παρίσι».

Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020 θα κυνηγήσει και η πρωταθλήτριας μας στη Δισκοβολία, Ανδρονίκη Λαδά, όπως μας δήλωσε ο κ. Σταθελάκος. Το όριο για το Παρίσι είναι 57,00 μέτρα. Η Λαδά είχε περσινή καλύτερη επίδοση 54,60μ. Πρόκειται για δισκοβόλο με εξαιρετικά φυσικά προσόντα , γυμνάζεται φέτος για πρώτη φορά με τον Σταθελάκο και δείχνει ικανή για μεγάλες επιδόσεις (ου μην και εκπλήξεις).

Η Λαδά θα αρχίσει νωρίς την δράση φέτος, τον ερχόμενο Μάρτιο, από το Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων, επειδή θέλει να πιάσει το συντομότερο δυνατό το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στους αγώνες ρίψεων του Μαρτίου θα λάβουν μέρος και οι άλλοι τρεις δισκοβόλοι μας, που προπονούνται, υπό τις οδηγίες του Κώστα Σταθελάκου. Είναι οι Χριστόφορος Γενεθλή (58,32μ. η επίδοσή του το 2019), Ανδρέας Χρίστου (57,97μ. πέρυσι) και Ραφαήλ Αντωνίου (57,13μ. το ρεκόρ του το 2019). Σύμφωνα με τον κ. Σταθελάκο και οι τρεις, ως πρώτο στόχο, σημαδεύουν επιδόσεις άνω των 60 μέτρων και σταθεροποίηση στις βολές τους.

Όσο για τις δύο νεαρές αθλήτριες της Σφυροβολίας, οι οποίες προπονούνται υπό τον Ελλαδίτη τεχνικό, έχουν στόχο (κατά τον προπονητή τους) την εξασφάλιση του ορίου (58μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20 (Εφήβων/Νεανίδων) της Ναϊρόμπι (7-12 Ιουλίου 2020). Πρόκειται για τις Σοφία Χατζησάββα και Βλαδιβάλια Κωνσταντίνου, που είχαν το 2019 καλύτερες επιδόσεις 54,85μ. και 51,01μ. αντιστοίχως.

Print Friendly, PDF & Email
X