Αρχική Ανακοινώσεις Τρία μετάλλια για Κύπριους φοιτητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Τρία μετάλλια για Κύπριους φοιτητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

από KOEAS

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 25 και 26 Ιουνίου 2022, διεξήχθησαν σχεδόν σε όλο τον κόσμο τα εθνικά πρωταθλήματα στίβου, όπως και το δικό μας στο «Τσίρειο» της Λεμεσού, αλλά και της Ελλάδας στο «Καυτανζόγλειο» Θεσσαλονίκης. Έξι από τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, οι οποίοι σπουδάζουν σε ελληνικά πανεπιστήμια και άρα έχουν το δικαίωμα να ανήκουν και σε τοπικούς ελλαδικούς γυμναστικούς συλλόγους, προτίμησαν να ζήσουν την εμπειρία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου, θεωρώντας ίσως ότι θα τους πρόσφερε κάτι περισσότερο στον ανταγωνισμό ή έτσι απλά ήθελαν να βιώσουν αυτήν την εμπειρία.

Στην Ελλάδα, των πολλών γυμναστικών συλλόγων και των πάρα πολλών αθλητών και αθλητριών κάθε ηλικίας, θέλησαν να διεξάγουν ταυτόχρονα και το Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, αφού με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής υπήρχε αυτή η δυνατότητα, με αρκετά από τα παιδιά που έλαβαν μέρος να βρίσκονται ανάμεσα στο 18ο και το 22ο έτος της ηλικίας τους. Στις συγκεκριμένες ηλικίες βρίσκονται και πέντε από τα έξι δικά μας παιδιά, τα οποία συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και βαθμολογούνταν ταυτόχρονα και στο Πανελλήνιο Κ23. Στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, δύο από τους δικούς μας αθλητές κατάφεραν να κατακτήσουν μετάλλιο, αργυρό και χάλκινο, ενώ στη γυναικεία κατηγορία υπήρχε Κύπρια αθλήτρια η οποία κρέμασε στο λαιμό της χρυσό μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Χρυστάλλα Λαζάρου, στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ., τρέχοντας πρώτη για την ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών, με τις συναθλήτριές της να διατηρούν το προβάδισμα και να τερματίζουν σε 3:50.81, που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών της Αχαΐας. Η 24χρονη Λαζάρου, η οποία είναι τελειόφοιτη στην ιατρική, συμμετείχε ατομικά στα 400μ. με εμπόδια, όπου κατέλαβε την 4η θέση και στα προκριματικά (1:03.14) και στον τελικό (1:02.27), σημειώνοντας νέα ατομική επίδοση. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε στην κατηγορία Κ23 στο επί κοντώ, ο Ανδρέας Καζαμίας του Γ.Σ. Κηφισιάς, με καλύτερο άλμα του στα 4,70μ., το οποίο τον κατέταξε στην 6η θέση της αντρικής κατηγορίας.

Χάλκινη στην κατηγορία κάτω των 23 ετών, στα 200μ. ήταν η Σάντα Κολομεΐτεβα του ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου, η οποία έκανε την καλύτερη φετινή της κούρσα την Κυριακή (26/6), τερματίζοντας στην 3η θέση με 24.85 (-0,5 μ/δ). Η επίδοσή της την κατέταξε στην 7η θέση της γυναικείας κατηγορίας. Στον πρωινό προκριματικό είχε τρέξει σε 25.01. Η 22χρονη αθλήτριά μας, η οποία θυμίζουμε πως προέρχεται από περσινό σοβαρό τραυματισμό στην κλείδα, συμμετείχε το Σάββατο (25/6) και στα 100μ., τα οποία έτρεξε το πρωί σε 12.25 και στους απογευματινούς τελικούς σε 12.24 (+0,4 μ/δ). Στα 100μ. η Κολομεΐτεβα κατέλαβε την 7η θέση στην κατηγορία Κ23 και τη 10η στη γυναικεία.

Από τα υπόλοιπα παιδιά που έλαβαν μέρος, ο Γιώργος Μούσκος, του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας, έτρεξε στα προκριματικά των 100μ., σε 11.31, που τον κατέταξαν στην 23η θέση στο Πανελλήνιο Κ23 και στην 41η στων Ανδρών. Ο Μούσκος βοήθησε τον σύλλογό του να καταλάβει την 4η θέση στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. (41.80), παίρνοντας τρίτος τη σκυτάλη. Στη δισκοβολία, ο Ραφαήλ Ζαχαρία, του ΟΦΚΑ Σερρών, έριξε στα προκριματικά στα 47,76μ. και στον τελικό στα 48,35μ., κατακτώντας την 6η θέση στην κατηγορία Κ23 και τη 14η στους Άνδρες. Τέλος, ο Σπύρος Αντωνίου του Ολυμπιακού Πειραιώς, έριξε στον προκριματικό του ακοντισμού στα 49,93μ., που τον κατέταξαν στη 12η θέση στην κατηγορία Κ23 και στην 24η στους Άνδρες.

* Στη φωτογραφία, τα τρία παιδιά που κατέκτησα μετάλλιο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Γυναικών και Κ23, Χρυστάλλα Λαζάρου, Ανδρέας Καζαμίας και Σάντα Κολομεΐτεβα.

Print Friendly, PDF & Email
X