Αρχική Ανακοινώσεις Τριπλή εκπροσώπηση στο Μίτινγκ Αλμάτων της Καλλιθέας

Τριπλή εκπροσώπηση στο Μίτινγκ Αλμάτων της Καλλιθέας

από KOEAS

Στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας, μεταφέρεται την Τετάρτη (25/5/22) το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου. Εκεί θα πραγματοποιηθεί το 12ο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων, το οποίο περιλαμβάνεται στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Ανάμεσα στους σημαντικούς αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν μέρος, θα είναι και τρεις Κύπριοι, οι οποίοι θα επιδιώξουν να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις, αν βρουν τις ιδανικές συνθήκες. Πρόκειται για τη Φίλιππα Φωτοπούλου (μήκος), τη Δέσποινα Χαραλάμπους (ύψος) και τον Ανδρέα Καζαμία (επί κοντώ).

Η Φίλιππα Φωτοπούλου, η οποία αυτό το διάστημα μένει στην Αθήνα με τη δίδυμη αδελφή της Ολίβια, όπου προπονούνται εντατικά για την απαιτητική σεζόν, θα λάβει μέρος στο άλμα σε μήκος. Η 25χρονη πρωταθλήτριά μας, η οποία έκανε ιδανική αρχή φέτος, με ατομικό ρεκόρ και άλμα στα 6,61μ. στην Αντουχάρ, και εν συνεχεία κέρδισε το Διεθνές Μίτινγκ της Λεμεσού με 6,44μ., στοχεύει στο να φτάσει σε ακόμα καλύτερη επίδοση, που θα την φέρει πιο κοντά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και το Παγκόσμιο του Όρεγκον. Η Φωτοπούλου έχει την καλύτερη φετινή επίδοση από τις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος, με αξιόλογες συμμετοχές αυτές της Γαλλίδας Νταλμά Μελί και της Ουκρανής Οκσάνα Μαρτίνοβα.

Στο ύψος γυναικών θα συμμετάσχει η Δέσποινα Χαραλάμπους, η οποία ελπίζει πως θα βρεθεί σε καλύτερη ημέρα από την πρόσφατή της στην Καλαμάτα. Η Χαραλάμπους, με φετινή και ατομική επίδοση στο άλμα σε ύψος, το 1,84μ. θα προσπαθήσει να το βελτιώσει, έχοντας δίπλα της στον αγώνα αρκετά καλές αθλήτριες, όπως η Μαυροβούνια Μαρίγια Βούκοβιτς, η Σουηδή Μάγια Νίλσον, η Τσέχα Μιχαέλα Χρούμπα και η Ελλαδίτισσα Τατιάνα Γκουσίν.

Έδρα του την Αθήνα έχει καταστήσει τα τελευταία χρόνια ο Ανδρέας Καζαμίας, αφού σπουδάζει στην πρωτεύουσα της Ελλάδας και ταυτόχρονα προπονείται στον Γ.Σ. Κηφισιάς. Ο 20χρονος αθλητής μας του άλματος επί κοντώ κατέκτησε πέρσι τη δεύτερη θέση στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών, με 4,80μ., που αποτελεί την ατομική του επίδοση. Φέτος, πέρασε τα 4,50μ. στο Διασυλλογικό Αθηνών και τα 4,60μ. στο άλμα επί δρόμου στην Καλαμάτα. Στόχος του στην Καλλιθέα είναι να ανέβει ακόμα ψηλότερα και να ξεπεράσει τα 5,00 μέτρα. Η συμμετοχή που ξεχωρίζει είναι αναμφίβολα του 4ου Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μανώλη Καραλή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15:30     Επί κοντώ Γυναικών

15:30     Μήκος Γυναικών

16:00     Ύψος Ανδρών

16:45     Τριπλούν Γυναικών

17:30     Επί κοντώ Ανδρών

17:55     Ύψος Γυναικών

18:00     Μήκος Ανδρών

19:30     Τριπλούν Ανδρών

Print Friendly, PDF & Email
X