Αρχική Ανακοινώσεις Βάσεις εκτόξευσης στην Ιταλία

Βάσεις εκτόξευσης στην Ιταλία

από KOEAS

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ικανοποιημένοι επέστρεψαν στη βάση τους (Αθήνα), από την προετοιμασία τους στην Ιταλία (Ανκόνα), οι πρωταθλητές μας του Ύψους, Κυριάκος Ιωάννου και Βασίλης Κωνσταντίνου.  Όπως μας δήλωσε ο προπονητής τους, Δημήτρης Ευθυμίου, οι Ιταλοί επιδαψίλευσαν χωρίς δισταγμό ό,τι χρειάζονταν  αι αθλητές μας και οι προπονήσεις διεξήχθησαν σε θαυμάσιες συνθήκες. «Ήταν καταπληκτική η φιλοξενία, τα παιδιά γυμνάστηκαν με Ιταλούς συναθλητές τους και πήγαν καλά», είπε ο κ. Ευθυμίου, που πρόσθεσε: « Μας διευκόλυνε και μας βοήθησε ιδιαιτέρως ο Μάρκο Ταμπέρι (σημ. συντ.: πρωταθλητής Κόσμου στο Ύψος, στον κλειστό στίβο το 2016 και πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο την ίδια χρονιά). Μίλησαν με τον Κυριάκο (Ιωάννου) και λόγω της στενής φιλίας τους μας βοήθησε εκπληκτικά».

Η Ιταλία, όπως μας είπε ο Δημήτρης Ευθυμίου, προτιμήθηκε τη συγκεκριμένη περίοδο από τη Νότια Αφρική, λόγω της ταλαιπωρίας από τραυματισμούς που πέρασαν και οι δύο αθλητές του (πέρσι ο Κωνσταντίνου, την τελευταία διετία ο Ιωάννου). Δεν ήθελε ο Κύπριος προπονητής να πάρει τους άλτες του στην Αφρική, να προκύψει κάποια υποτροπή και να μείνουν… μεσόστρατα.

Ευτυχώς, στην Ιταλία πήγαν όλα καλά, ο Ιωάννου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι περίμενε. «Πέρασε πολύ δύσκολη διετία ο Κυριάκος. Τράβηξε πολλά, με εγχειρήσεις, αποκατάσταση, τραυματισμούς ξανά, πόνους. Στην Ανκόνα προπονήθηκε καλά, χωρίς προβλήματα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι, να μην του τύχει πάλι κάτι άσχημο», δήλωσε ο προπονητής του.

Το πλάνο, πλέον, για τον Κυριάκο, είναι να φορτώσει μικρές εντάσεις με άλματα σε χαμηλά ύψη. Κλειστό στίβο δεν θα κάνει φέτος, ο πρωταθλητής μας. Όπως μας είπε ο προπονητή του: «Αν δούμε ότι, είναι εντάξει, ότι πάει καλά το πόδι του, ίσως να κατεβεί σε κάποιον αγώνα, σε ημερίδα ή μίτινγκ, για ν’ αρχίσει να μπαίνει σε ρυθμό. Δεν έχουμε κάτι προγραμματισμένο, πάντως. Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε. Θα δούμε αναλόγως της κατάστασής του».

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου, έδειξε στην Ιταλία ότι άφησε πίσω του την περσινή άσχημη χρονιά. Επιστρέφει διψασμένος και είναι σε θέση να κάνει αρχή από τον κλειστό στίβο. Όπως μας δήλωσε ο κ. Ευθυμίου: «Σχεδιάζουμε συμμετοχή σε κάποιο μίτινγκ κλειστού στίβου για να μπει ο Βασίλης σε τροχιά ψηλών πτήσεων σιγά-σιγά». Ο πρωταθλητής μας έχει θέσει ως πρώτο, κατά σειρά, σημαντικό αγωνιστικό στόχο του, τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης, τον ερχόμενο Μάρτιο. Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου: «Ο Βασίλης θα προσπαθήσει να πάει στη Γλασκώβη. Το όριο πρόκρισης είναι 2,26 μέτρα και θα το κυνηγήσει, με αγώνες στον κλειστό στίβο».

Print Friendly, PDF & Email
X