Αρχική Ανακοινώσεις Βελτιώστε τις γνώσεις σας στο άθλημα του στίβου, μέσω διαδικτυακής εκπαίδευσης

Βελτιώστε τις γνώσεις σας στο άθλημα του στίβου, μέσω διαδικτυακής εκπαίδευσης

από KOEAS

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, θέλοντας να εκπαιδεύσει περισσότερο τον φίλαθλο κόσμο και να κάνει πιο προσβάσιμο το άθλημα στο ευρύ κοινό, δημιούργησε μία ειδική πλατφόρμα, στην οποία θα υπάρχει ειδική διαδικτυακή εκπαίδευση γύρω από τα αγωνίσματα του στίβου. Η πλατφόρμα θα παρέχει εκπαιδευτικά μαθήματα και διαδικτυακά σεμινάρια για όσους έχουν γενικό ενδιαφέρον στον στίβο, όπως καθηγητές σχολείων, εθελοντές συλλόγων, καθώς και βασικές ομάδες, των ομοσπονδιών – μελών, των κριτών, των προπονητών, αλλά και επαγγελματιών του ιατρικού τομέα.

Τα αρχικά διαθέσιμα μαθήματα θα απευθύνονται στους κριτές ή τεχνικούς υπαλλήλους, στους διοργανωτές αγώνων σε επίπεδο συλλόγων και κοινότητας, και σε όποιον θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για τους κανόνες του αθλήματος. Κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, οι ενότητες που θα ενταχθούν περιλαμβάνουν: Βιωσιμότητα και κατάρτιση ηγεσίας φύλου για τις ομοσπονδίες – μέλη, μαθήματα υγείας και επιστήμης για ειδικούς γιατρούς και καθοδήγησηπροπονητικής.

Η πλατφόρμα μάθησης θα διευρύνει τα όρια και θα ξεπεράσει μία απλή διαδικτυακή εμπειρία. Στοχεύει να είναι ένας μοναδικός κόμβος εκπαίδευσης, βελτιώνοντας τις ικανότητες των ανθρώπων μέσω της αυτορυθμιζόμενης μάθησης. «Αυτή η πλατφόρμα θα προσφέρει ένα παράθυρο στον κόσμο μας. Ανάμεσα σε άλλα, στοχεύει να δώσει την απάντηση σε οποιοδήποτε τεχνικό ερώτημα σχετικά με το άθλημά μας, για το οποίο οι άνθρωποι ίσως να είχαν απορία αλλά δίσταζαν να ρωτήσουν», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόου, προσθέτοντας:

«Θέλουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν ευκολότερο για τον κόσμο, να μάθει για το άθλημά μας και να εμπλακεί περισσότερο, είτε ως κριτής, παράγοντας, προπονητής συλλόγου ή σχολείου, ακόμα είτε ως απλώς φίλαθλος. Περίπου 2000 άνθρωποι ολοκληρώνουν κάθε χρόνο μαθήματα τεχνικής ή προπονητικής στον στίβο. Όμως, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολυάσχολη ζωή και θα πρέπει να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτοπροσώπως, μπορεί να δυσκολεύονται να συμμετάσχουν. Αυτό το διαδικτυακό κέντρο γνώσης θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, να αποκτήσουν βαθύτερη κατανόηση του αθλήματός μας και να ολοκληρώσουν μαθήματα με μεγαλύτερη ευκολία σε μια εύπεπτη μορφή. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η πλατφόρμα θα αποδειχθεί πολύτιμη πηγή, για όλους όσοι ενδιαφέρονται για το άθλημά μας, τα επόμενα χρόνια».

Ο κορυφαίος προπονητής και εκπαιδευτικός, καθηγητής Κλιφ Μάλετ του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ και του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, ανέφερε πως η ψηφιακή πλατφόρμα ήταν μία σημαντική εξέλιξη για τα εκπαιδευτικά συστήματα του αθλητισμού. «Αυτή η πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης, η οποία αποτελεί σημαντική επένδυση, θα συμβάλει ουσιαστικά στις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς εκπαίδευσης των προπονητών, των κριτών και των αθλητικών ιατρών», ανέφερε ο κ. Μάλετ, καταλήγοντας: «Ένας βασικός στόχος της ψηφιακής πλατφόρμας είναι να αυξήσει την ποιοτική εμπλοκή με προπονητές, κριτές και αθλητές, να οικοδομήσει μία ισχυρότερη οργάνωση μάθησης και να συνεργαστεί ουσιαστικά με την κοινότητα του στίβου και να τους φέρει πιο κοντά στο άθλημα. Δύο βασικά χαρακτηριστικά αυτού του καινοτόμου και ελκυστικού συστήματος, θα είναι η αυξημένη προσβασιμότητα μεταξύ των Ομοσπονδιών – μελών παγκοσμίως και η διασφάλιση ποιότητας, μέσω τυποποιημένης παράδοσης».

Όσοι, λοιπόν, ενδιαφέρεστε για να μάθετε περισσότερα για το άθλημα του στίβου, μπορείτε να επισκεφτείτε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας elearning.worldathletics.org, να κάνετε εγγραφή και να αρχίσετε τη διαδικτυακή εκπαίδευση.

Print Friendly, PDF & Email
X