Αρχική Ανακοινώσεις World Athletics: Έτοιμη για αναβολή και συνδρομή για εναλλακτική λύση

World Athletics: Έτοιμη για αναβολή και συνδρομή για εναλλακτική λύση

από KOEAS

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (Αθλητισμού) ή World Athletics, δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (και τις διεθνείς ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων), στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα που ταλανίζει την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, σχετικά με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο και την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης (χρόνου διεξαγωγής της διοργάνωσης).

Στη λακωνική ανακοίνωσή της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία (Αθλητισμού) τονίζει επίσης ότι ήδη ενημέρωσε γραπτώς, με επιστολή της, την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τις θέσεις των επιμέρους μελών της. Δηλαδή των ηπειρωτικών και περιφερειακών Ομοσπονδιών (διά των προέδρων τους) και των ομοσπονδιών που συγκροτούν την Π.Ο.Α.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΟΥ ΥΠΕΡ

ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΟΑ

Πέρα από την επίσημη ενημέρωση της ΔΟΕ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητισμού, ο πρόεδρο της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόου, ζητεί και προσωπικώς (απηχώντας, φυσικά, τις απόψεις του διεθνούς στιβικού κόσμου) την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους δεν είναι ούτε εφικτοί, ούτε επιθυμητοί», αναφέρει, μεταξύ άλλων,στην επιστολή του ο Άγγλος παράγοντας. «Η αβεβαιότητα γύρω από τους Αγώνες, προκαλεί πραγματικό άγχος που μπορούμε να το σταματήσουμε συλλογικά. Πιστεύω ότι αυτή η στιγμή έχει έρθει και ό,τι χρωστάμε τους αθλητές μας αυτήν την αναβολή».

 

 

Print Friendly, PDF & Email
X