Αρχική Ανακοινώσεις Πρεμιέρα στο Τόκιο για το «2021 World Athletics Continental Tour Gold»

Πρεμιέρα στο Τόκιο για το «2021 World Athletics Continental Tour Gold»

από KOEAS

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου προσπαθεί όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια να αυξήσει τις διοργανώσεις στίβου, με συμμετοχή κορυφαίων αθλητών σε αυτές. Έτσι, από τη φετινή χρονιά εισήγαγε στο παγκόσμιο καλεντάρι τη «χρυσή ηπειρωτική περιοδεία» ή επισήμως, το «World Athletics Continental Tour Gold». Μετά τα 14 Wanda Diamond League η Παγκόσμια Ομοσπονδία προσθέτει για το 2021 άλλα 11 μίτινγκ, σε 10 διαφορετικές χώρες, σε 4 ηπείρους. Η αρχή στη νέα χρονιά θα γίνει από το νέο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, στις 9 Μαΐου, διοργάνωση η οποία θα θεωρηθεί ως προετοιμασία (test event) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού (24 Ιουλίου – 8 Αυγούστου).

Στο 2020, η πανδημία του κορονοϊού δεν εμπόδισε την Παγκόσμια Ομοσπονδία από το να διεξάγει αρκετές από τις προγραμματισμένες διοργανώσεις στα επίπεδα των επονομαζόμενων Χρυσών, Αργυρών και Χάλκινων μίτινγκ σε όλο τον κόσμο, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Μάλιστα, σε αυτές συμμετείχαν αρκετά σπουδαίοι αθλητές και σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις, όπως το 97,76μ. του Γιοχάνες Φέτερ στον ακοντισμό, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Παρά τις πολλές ακυρώσεις, διεξήχθησαν συνολικά 59 διοργανώσεις όλων των επιπέδων στο Κοντινένταλ Τουρ στο 2020, ενώ υπολογίζεται να ξεπεράσουν τις 100 στο 2021.

«Στη φετινή χρονιά έχουν εμφανιστεί εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την έναρξη μίας σειράς μονοήμερων διοργανώσεων, όμως τον Κοντινένταλ Τουρ έχει ευδοκιμήσει στον πρώτο του χρόνο, απολαμβάνοντας τεράστια υποστήριξη από τους αθλητές και από τους φιλάθλους, κι αυτό μάς δίνει τεράστια πεποίθηση ότι θα δυναμώνει κάθε χρόνο και περισσότερο», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου Σεμπάστιαν Κόου, προσθέτοντας: «Ένας από τους πιο βασικούς μας στόχους στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, είναι να βελτιώσουμε τις ανταγωνιστικές και κερδοφόρες ευκαιρίες στους αθλητές κορυφής σε όλο τον κόσμο και το Κοντινένταλ Τουρ το κάνει αυτό, με τη δημιουργία νέων διοργανώσεων, όπως το Kip Keino Classic στη Ναϊρόμπι. Αυτό δημιουργεί, επίσης, νέους δρόμους για τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν από κοντά τους κορυφαίους αθλητές μας, είτε διά ζώσης είτε στις απευθείας μεταδόσεις μας, όπως συνέβη ακριβώς φέτος».

Στο πρόγραμμα του Χρυσού Κοντινένταλ Τουρ περιλαμβάνονται πέντε διοργανώσεις, στις οποίες οι αθλητές μπορούν να εξασφαλίσουν το όριο για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουνίου 2021. Άλλες δύο διοργανώσεις μπορούν να θεωρηθούν ως προετοιμασία για τους αθλητές που θα πάνε Τόκιο, ενώ το πρόγραμμα των 11 μίτινγκ θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021 CONTINENTAL TOUR GOLD

09/05/21     Continental Tour Meeting, Τόκιο (Ιαπωνία)

19/05/21     Golden Spike, Οστράβα (Τσεχία)

05/06/21     Racers Adidas Grand Prix, Κίνγκστομ (Τζαμάικα)

06/06/21     FBK Games, Χένγκελο (Ολλανδία)

08/06/21     Paavo Nurmi Games, Τούρκου (Φινλανδία)

30/06/21     Irena Szewinska Memorial, Μπιντγκόζ (Πολωνία)

06/07/21     Gyulai Istvan Memorial, Ζεκεσφέχερβαρ (Ουγγαρία)

05/09/21     Kamila Skolimowska Memorial, Χορζόφ (Πολωνία)

14/09/21     Zagreb Hanzekovic Memorial, Ζάγκρεμπ (Κροατία)

18/09/21     Kip Keino Classic, Ναϊρόμπι (Κένυα)

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πότε θα διεξαχθεί το Continental Tour Meeting στην πόλη Νανζίνγκ της Κίνας.

Print Friendly, PDF & Email
X