Αρχική Ανακοινώσεις «Χάλκινη» η Ελένα Κουλιτσένκο στους τελικούς του NCAA

«Χάλκινη» η Ελένα Κουλιτσένκο στους τελικούς του NCAA

από KOEAS

Άλλη μία επιτυχία πρόσθεσε στο βιογραφικό της η Ελένα Κουλιτσένκο, στα πανεπιστημιακά πρωταθλήματα του NCAA. Η αθλήτρια του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια κατέκτησε το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου 2023 (βράδυ Σαββάτου 10/6 στις ΗΠΑ) το χάλκινο μετάλλιο στο ύψος με 1,87μ. στους τελικούς του NCAA, οι οποίοι διεξήχθησαν στο Όστιν του Τέξας. Η Κουλιτσένκο πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1,81μ. και το 1,84μ. και με τη δεύτερη το 1,87μ., ενώ απέτυχε στη συνέχεια δύο φορές στο 1,90μ. και μία στο 1,93μ. Το ότι πέρασε με τη δεύτερη το 1,87μ., της χάρισε από τη μια το χάλκινο μετάλλιο, αφού το ίδιο ύψος πέρασε με την τρίτη προσπάθεια η Εσθονή Λίλιαν Τέρμπαν, η οποία έμεινε εκτός μεταλλίων και από την άλλη τής στέρησε το αργυρό, αφού το 1,87μ. το πέρασε με την πρώτη η Τζαμαϊκανή Λαμάρα Ντίστιν. Ωστόσο, στον τελικό έγινε η μεγάλη έκπληξη από την Τσάριτι Γκρίφιθ του Μπολ Στέιτ, η οποία ειδικεύεται και στο έπταθλο, αφού η Αμερικανίδα βελτίωσε την ατομική της επίδοση κατά 8 εκατοστά και από το 1,85μ. πέρασε πάνω από το 1,93μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

Να σημειώσουμε ότι αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο Κύπριας αθλήτριας στους τελικούς του NCAA στον ανοικτό στίβο, αφού είχαν προηγηθεί ένα χρυσό και ένα χάλκινο της Λεοντίας Καλλένου και πάλι στο ύψος. Η κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ με 1,93μ. (και σε ανοικτό και σε κλειστό στίβο), είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο το 2014 με 1,89μ. και το χάλκινο μετάλλιο το 2015 με 1,87μ. Σύμπτωση το ότι, όπως η Καλλένου έτσι και η Κουλιτσένκο κέρδισαν τα μετάλλιά τους εκπροσωπώντας το πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια!

Με τη μεγαλύτερη επιτυχία τής έως τώρα καριέρας της, η Ελένα Κουλιτσένκο ολοκλήρωσε και το δεύτερο έτος φοίτησής της στο Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια, έχοντας φέτος κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια στους τελικούς του NCAA και σε ανοικτό και σε κλειστό στίβο. Μάλιστα βελτίωσε τις ατομικές της επιδόσεις, έχοντας 1,92μ. στον κλειστό και 1,90μ. στον ανοικτό. Η Κουλιτσένκο αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να έρθει στην Κύπρο, για να ενισχύσει την Εθνική μας Ομάδα, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου στη Σιλέσια της Πολωνίας.

Print Friendly, PDF & Email
X