Αρχική Ανακοινώσεις Χαμηλή θερμοκρασία, χαμηλές επιδόσεις στη Λιέγη…

Χαμηλή θερμοκρασία, χαμηλές επιδόσεις στη Λιέγη…

από KOEAS

Η πολύ χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε το βράδυ της Τετάρτης (30/6/21) στη Λιέγη του Βελγίου (κοντά στους 15 βαθμούς Κελσίου), δυσκόλεψε πάρα πολύ τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών που έλαβαν μέρος στο διεθνές μίτινγκ στίβου.  Η 20ή έκδοση του «χάλκινου» Meeting International de la Province de Liège, δεν ανέδειξε και τα καλύτερα αποτελέσματα, που θα επιθυμούσαν αθλητές και διοργανωτές, έστω και αν οι τελευταίοι ήταν χαρούμενοι για την παρουσία της Ολυμπιονίκη επταθλήτριας Ναφί Τιάμ, στα 100μ. με εμπόδια.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία των Κύπριων αθλητών, η Φίλιππα Φωτοπούλου κέρδισε την πρώτη θέση στο άλμα σε μήκος με 6,24μ., κάνοντας μόνο δύο άλματα (το δεύτερο 5,92μ.), καθώς φαίνεται να μην ξεπέρασε πλήρως τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με το πόδι της. Δεύτερη ήταν η Άννα Λουνίοβα από την Ουκρανία με 6,15μ. Οι παγωμένες συνθήκες έφεραν κάπως χαμηλές επιδόσεις για την Ολίβια Φωτοπούλου (100μ.) και Ναταλία Χριστοφή (100μ. με εμπόδια). Και οι δυο τους κατέλαβαν την 3η θέση στο αγώνισμά τους, με τη Φωτοπούλου να καταγράφει 11.67 και τη Χριστοφή 13.57. Σημειώνουμε ότι, στα αποτελέσματα δεν αναφέρεται πουθενά ο άνεμος…

Στο άλμα σε ύψος ανδρών, ο Βασίλης Κωνσταντίνου πήγε με καλύτερες προοπτικές, όμως δεν μπόρεσε να ζεστάνει το σώμα του, με αποτέλεσμα να έχει επιτυχημένη χαμηλή πτήση στα 2,10μ., καταλαμβάνοντας την 4η θέση. Τέλος, η Θάλεια Χαραλάμπους δεν κατάφερε να βελτιωθεί στα 5.000μ., τερματίζοντας 8η με 16:25.29. Είχε ωστόσο τη χαρά να ξαναδεί τη Νοτιοαφρικανή Κάσπερ Σεμένια (4η, 15:50.12, ατομικό ρεκόρ), αφού θυμίζουμε ότι η Χαραλάμπους μεγάλωσε στη Νότια Αφρική.

Print Friendly, PDF & Email
X