Αρχική Ανακοινώσεις Χαρούμενοι για το εντυπωσιακό ρεκόρ Χριστοφή και Σταυρίδης

Χαρούμενοι για το εντυπωσιακό ρεκόρ Χριστοφή και Σταυρίδης

από KOEAS

Αν η αρχή είναι πράγματι το ήμισυ του παντός, τότε η χρονιά για τη Ναταλία Χριστοφή προβλέπεται κάτι παραπάνω από φανταστική. Η πρωταθλήτριά μας στα ψηλά εμπόδια συνέτριψε το απόγευμα της Κυριακής (22/1/23) το παγκύπριο ρεκόρ στα 60μ. με εμπόδια, στο «χάλκινο» διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου στο Λουξεμβούργο, ρίχνοντάς το στα 7.92!!! Από τον ημιτελικό, λίγο μετά το μεσημέρι, η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη έδειξε τις προθέσεις της, καθώς κέρδισε την πρώτη ημιτελική σειρά με 8.03, «σπάζοντας» το δικό της παγκύπριο ρεκόρ των 8.10 και ταυτόχρονα εξασφάλισε την απευθείας συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη (όριο 8.03).

Έπειτα από περίπου μιάμιση ώρα, η Ναταλία Χριστοφή στήθηκε στον βατήρα του πέμπτου διαδρόμου στον τελικό και από εκεί έφυγε σαν σφαίρα, καλύπτοντας την απόσταση σε 7.92 (!!!), επίδοση φανταστική, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως έκανε μόλις τις πρώτες κούρσες στη χρονιά! Η πρωταθλήτριά μας μόλις είδε τον χρόνο της «τρελάθηκε» από τη χαρά της και το πανηγύρισε έντονα, κάνοντας και τον γύρο του θριάμβου, όπως αξίζει ένας τόσο εντυπωσιακός χρόνος, με τον κόσμο στο «Κοκ Σπορτ Σέντερ» να την καταχειροκροτεί. Η νίκη της θα της προσθέσει βέβαια σημαντικούς βαθμούς, ενόψει και του καλοκαιρινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως αυτός ο χρόνος, το 7.92, πέραν από παγκύπριο ρεκόρ και ρεκόρ μίτινγκ, είναι και η 4η κορυφαία επίδοση στον κόσμο (έως τώρα) για φέτος και η 2η στην Ευρώπη (7.90 η Φινλανδή Ρίτα Χούρσκε! Ταυτόχρονα, αυξάνει και τις απαιτήσεις της Ναταλίας Χριστοφή, αλλά και του προπονητή της Αλέξανδρου Σταυρίδη, για το επόμενο της περιόδου στον κλειστό.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την επίδοση αυτή. Στις προπονήσεις και στην προετοιμασία μας έδειχνε ότι ήμασταν έτοιμοι για νέο παγκύπριο ρεκόρ και την εξασφάλιση του ορίου για το Ευρωπαϊκό Κλειστού, όπως και έγινε στον προκριματικό. Με τον ανταγωνισμό των αθλητριών στον τελικό του αγωνίσματος, η Ναταλία τερμάτισε στην πρώτη θέση και το χρονόμετρο μάς έκανε την ευχάριστη έκπληξη δείχνοντας το 7.92. Ήταν μία εξαιρετική στιγμή, με υπέροχα συναισθήματα, από χαρά μέχρι συγκίνηση», μας μετέφερε ο Αλέξανδρος Σταυρίδης από το Λουξεμβούργο, εκπροσωπώντας βέβαια και τα συναισθήματα της Ναταλίας Χριστοφή.

Από τη στιγμή που η πρωταθλήτριά μας εξασφάλισε με το «καλημέρα» στη νέα χρονιά τον πρώτο μεγάλο της στόχο, που είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κλειστού, ίσως να αλλάξει και τον προγραμματισμό της, για να είναι πανέτοιμη στην Κωνσταντινούπολη για να διεκδικήσει συμμετοχή στον τελικό. Ο Αλέξανδρος Σταυρίδης μάς είπε σχετικά. «Η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό θα συνεχιστεί κανονικά. Η επόμενη αγωνιστική μας στάση είναι στις 28 του μήνα στο Μάνστεστερ και από εκεί θα αποφασίσουμε αν θα προσθέσουμε ακόμα έναν αγώνα πριν από το Ευρωπαϊκό. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουμε προγραμματίσει, όμως στα σίγουρα τώρα πια ο μεγάλος μας στόχος είναι να είμαστε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση στις αρχές Μαρτίου».

Print Friendly, PDF & Email
X