Αρχική Ανακοινώσεις Χαρούμενος ο Μίλαν Τράικοβιτς για την επίδοση χρονιάς, που τον στέλνει Μόναχο

Χαρούμενος ο Μίλαν Τράικοβιτς για την επίδοση χρονιάς, που τον στέλνει Μόναχο

από KOEAS

Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αθλητές στίβου στην Κύπρο, την τελευταία τουλάχιστον εξαετία, έχοντας λάβει μέρος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που μπορεί να ονειρευτεί ένας αθλητής. Και δεν είχε απλώς μια τυπική παρουσία, αλλά έχει συμμετοχές σε τελικούς σε όλες αυτές, όπως το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτού και κλειστού στίβου και κυρίως οι Ολυμπιακοί Αγώνες!!! Σε αυτήν την πορεία του κατάφερε να αναδειχθεί 7ος Ολυμπιονίκης στο Ρίο, 8ος πρωταθλητής κόσμου στον ανοικτό, 7ος πρωταθλητής κόσμου στον κλειστό, 5ος πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοικτό και Χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο. Οι επιτυχίες του αυτές τον κατατάσσουν ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές στον κόσμο στα ψηλά εμπόδια και έχει ακόμα πολλά να δώσει και να κυνηγήσει.

Το απόγευμα της Δευτέρας (6/6/22), ο Μίλαν Τράικοβιτς έλαβε μέρος στα 110μ. με εμπόδια, στο διεθνές μίτινγκ του Χένγκελο στην Ολλανδία, το οποίο ανήκει στα «χρυσά» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ουσιαστικά στην τρίτη κούρσα του στον ανοικτό στίβο για το 2022. Ο πρωταθλητής μας, έχοντας καταπληκτική αντίδραση στο βατήρα (0.134) κατάφερε να κάνει γρήγορη κούρσα από τον δεύτερο διάδρομο και να τερματίσει στη 2η θέση με 13.38 (άνεμος +0,6 μ/δ), που τον στέλνει απευθείας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 21 Αυγούστου. Το όριο για το Μόναχο είναι 13.50 και το… ευοίωνο σημάδι πριν από την κούρσα του για την επίτευξή του, ήταν η αρχικά δυνατή βροχή που έπεφτε στο Χένγκελο και η οποία μετριάστηκε κάπως λίγο πριν από την έναρξη των 110μ. με εμπόδια. Να μην ξεχνάμε ότι, κάποιες από τις σημαντικές προκρίσεις του για μεγάλες διοργανώσεις, τις πέτυχε κάτω από βροχή!

Τόσο γρήγορα ο Μίλαν Τράικοβιτς έχει να τρέξει από τις 2 Οκτωβρίου 2019, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, όταν στον ημιτελικό ήταν φανταστικός και με 13.29 εξασφάλισε την πρόκρισή του για τον τελικό. Τώρα, αυτό που θέλει είναι να είναι ολοένα και γρηγορότερος σε κάθε επόμενη κούρσα, με το όριο των 13.32 για το Παγκόσμιο του Όρεγκον, να μην τον ανησυχεί τόσο πολύ. Και το γιατί δεν σκέφτεται το όριο για το Παγκόσμιο, μάς το εξηγεί ο ίδιος ο πρωταθλητής μας από την Ολλανδία: «Δεν σκεφτόμουν κάποιο όριο, ούτε κυνηγώ κάποιο όριο, από τη στιγμή που με το ranking θα είμαι και στις δύο μεγάλες διοργανώσεις. Με χαροποιεί το γεγονός ότι έτρεξα ένα season best (σ.σ. την καλύτερη επίδοση στη χρονιά). Έτρεξα σε ένα μίτινγκ, που είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, στο οποίο υπήρχαν πολύ καλοί αθλητές και βγήκα δεύτερος. Και τώρα κοιτάμε την επόμενη κούρσα, η οποία ακόμα δεν ξέρω πότε θα είναι, αλλά θα είναι πριν από τους Παγκύπριους (σ.σ. 25-26 Ιουνίου)».

* Για την ιστορία, η σειρά κατάταξης στα 110μ. με εμπόδια, στο «χρυσό» μίτινγκ του Χένγκελο ήταν: 1ος Εδουάρδο Ροδρίγες (Βραζιλία) 13.34, 2ος Μίλαν Τράικοβιτς (Κύπρος) 13.38 και 3ος Ντάνιελ Ρόμπερτς (ΗΠΑ) 13.40.

* Την κούρσα των 110μ. με εμπόδια στο Χένγκελο, μπορείτε να τη δείτε στη σελίδα της ΚΟΕΑΣ στο facebook: https://www.facebook.com/koeas.cy/

* Να θυμίσουμε ότι, το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής, ο Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία), η Φίλιππα Φωτοπούλου (μήκος) και ο Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. με εμπόδια). Το όριο έχει από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και η Ελένη Αρτυματά στα 400μ., όμως δεν αγωνιστεί τη φετινή χρονιά, αφού είναι πια μανούλα.

Print Friendly, PDF & Email
X