Αρχική Ανακοινώσεις Χωρίς Κύπρο και Ελλάδα το σαββατοκύριακο οι Βαλκανικοί Ανδρών και Γυναικών

Χωρίς Κύπρο και Ελλάδα το σαββατοκύριακο οι Βαλκανικοί Ανδρών και Γυναικών

από KOEAS

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορονοϊού «θερίζει» ανθρώπινες ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει υποχρεώσει πολλές χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους, εντούτοις η Βαλκανική Ομοσπονδία Στίβου αποφάσισε τη διεξαγωγή των φετινών βαλκανικών αγώνων τον Σεπτέμβριο. Την περασμένη εβδομάδα διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη το βαλκανικό πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών και γι’ αυτό το σαββατοκύριακο (19-20/9/20) είναι προγραμματισμένοι οι Βαλκανικοί ανδρών και γυναικών στην Κλουζ – Ναπόκα της Ρουμανίας.

Τα Βαλκάνια είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τον κορονοϊό, με αυξημένα κρούσματα το τελευταίο διάστημα, κάτι που εμπόδισε αρκετά από τα μέλη της Βαλκανικής Ομοσπονδίας να δηλώσουν συμμετοχή στους αγώνες, ανάμεσά τους η Κύπρος και η Ελλάδα. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα εδώ και αρκετούς μήνες, γι’ αυτό η ΚΟΕΑΣ αποφάσισε να μην λάβει μέρος σε καμία διεθνή διοργάνωση στο εξωτερικό, για να προστατεύσει τους αθλητές και προπονητές της. Άλλωστε, με την έξαρση της πανδημίας τον Μάρτιο, τον 70ήμερο υποχρεωτικό εγκλεισμό και τη μη ύφεση των κρουσμάτων διεθνώς, πάρθηκε η απόφαση όπως η φετινή αγωνιστική χρονιά ολοκληρωθεί με τα παγκύπρια πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών στις 7 Αυγούστου 2020. Κι αυτό, για να μπορέσουν οι αθλητές μας να μπουν σε προπονητικούς ρυθμούς από το φθινόπωρο και να προετοιμαστούν απερίσπαστα για μια απαιτητική χρονιά, όπως θα είναι το 2021.

Στους Βαλκανικούς Αγώνες του σαββατοκύριακου στην Κλουζ – Ναπόκα, θα συμμετάσχουν μόνο 12 από τις 22 χώρες – μέλη της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου. Αυτές είναι οι Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Αρμενία, Μολδαβία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, Τουρκία, Βοσνία / Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία και Κροατία. Πάντως, η ρουμανική ομοσπονδία φρόντισε να έχει προσωπικότητες ως επίσημους προσκεκλημένους, που είναι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου και ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ο οποίος είναι, βέβαια, ο πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου και της βουλγαρικής.

Στο μεταξύ, η Βαλκανική Ομοσπονδία Στίβου ζήτησε από τις χώρες – μέλη της να υποβάλουν αίτηση για ανάληψη οποιασδήποτε διοργάνωσης στο 2020 και 2021, συμπεριλαμβανομένων και αυτών σε κλειστά γήπεδα. Η ΚΟΕΑΣ, λόγω της ανάληψης της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας τον Ιούνιο, της πενταεθνούς συνάντησης εφήβων και της αθλητικής συνάντησης Κύπρου – Ελλάδας, δεν θα υποβάλει αίτημα για ανάληψη οποιασδήποτε διοργάνωσης τη νέα χρονιά.

Print Friendly, PDF & Email
X