Αρχική Ανακοινώσεις Χωρίς θεατές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Χωρίς θεατές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

από KOEAS

Λιγότερες από 50 ημέρες απομένουν για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου εν μέσω κορονοϊού. Οι προετοιμασίες των Πολωνών, για την ασφαλή διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο Τόρουν, από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου, συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς. Στην κορυφή των προτεραιοτήτων των διοργανωτών είναι η διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε πλήρη ασφάλεια για όλους τους εμπλεκόμενους, αθλητές, κριτές, επίσημους, δημοσιογράφους, εθελοντές. Κι επειδή η εξάπλωση του κορονοϊού συνεχίζεται ραγδαία σε όλη την Ευρώπη, αποφασίστηκε η μη παρουσία θεατών στο γήπεδο…

Σε πρόσφατη απόφασή της, η Κυβέρνηση της Πολωνίας απαγορεύει τη διεξαγωγή αγώνων με την παρουσία κόσμου στις εξέδρες. Κάτι που δεν άφησε ανεπηρέαστο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Τόρουν. Αυτή η απόφαση «πάγωσε» άμεσα την διαδικτυακή πώληση των εισιτηρίων για τη διοργάνωση επί του παρόντος, με τους διοργανωτές να επισημαίνουν ότι θα αναμένουν μέχρι τις τελευταίες ημέρες οποιαδήποτε αλλαγή στην απόφαση της Κυβέρνησης, για να δουν αν θα θέσουν και πάλι στη διάθεση του κοινού εισιτήρια, για το πρώτο μεγάλο αθλητικό γεγονός στο 2021.

Η απουσία κόσμου από τις εξέδρες του χωρητικότητας 5.192 θέσεων «Torun Arena Sports Hall», δεν είναι το μοναδικό μέτρο που θα ληφθεί από τους διοργανωτές, για την ασφαλή διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου. Όλα τα μέλη των αποστολών που θα μεταβούν στο Τόρουν, καθώς και όλοι οι Πολωνοί εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση, θα πρέπει να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο κορονοϊού με αρνητικό αποτέλεσμα. Βέβαια, στη διάρκεια του Πρωταθλήματος θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας της υγείας των εμπλεκομένων, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας της Πολωνίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου.

Συνολικά, γύρω στους 580 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ευρώπη αναμένεται να λάβουν μέρος στη διοργάνωση, ενώ με τους προπονητές και τους συνοδούς των αποστολών, ο αριθμός των ανθρώπων που θα επισκεφτούν το Τόρουν αρχές Μαρτίου πλησιάζει τους 1000. Θα είναι ουσιαστικά η πρώτη κοινή μάζωξη τόσων πολλών ανθρώπων από όλες τις χώρες της Ευρώπης, με την επικινδυνότητα μετάδοσης του ιού να αυξάνεται. Γι’ αυτό οι διοργανωτές θέλουν να προσφέρουν κάθε ασφάλεια και στους φιλοξενούμενούς τους, αλλά και στους κατοίκους της πόλης τους, με την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες να θεωρείται αυτήν τη στιγμή επιβεβλημένη.

Print Friendly, PDF & Email
X