Αρχική Ανακοινώσεις Υπό την αιγίδα της ΚΟΕΑΣ ο Μαραθώνιος Λευκωσίας

Υπό την αιγίδα της ΚΟΕΑΣ ο Μαραθώνιος Λευκωσίας

από KOEAS

Υπό την αιγίδα της ΚΟΕΑΣ, σε συνεργασία με τον ΓΣ Παγκύπρια και τη διοργανώτρια (ΜΚΟ) Runicosia, θα διεξαχθεί ο φετινός «Μαραθώνιος Λευκωσίας» στις 16 Φεβρουαρίου 2020. Παραλλήλως με τούτο το σημαντικό δρομικό γεγονός της πρωτεύουσας και όχι μόνο, θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Ανδρών/Γυναικών 2020, με διοργανώτρια την ΚΟΕΑΣ και συμμετοχή αθλητών-τριών από τους Γυμναστικούς Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας.

Στη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών του Μαραθωνίου Λευκωσίας (24 Ιανουαρίου 2020), η οποία πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Σταδίου ΓΣΠ, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γεωργαλλίδης, τόνισε ότι:

«Η ΚΟΕΑΣ θέλει να θέσει υπό την αιγίδα της όλες τις διοργανώσεις αγώνων επί δημοσίας οδού, συνεπώς, στο πλαίσιο της πολιτικής μας, θέσαμε υπό την αιγίδα μας και τον Μαραθώνιο Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον ΓΣΠ και εντάξαμε στην ευρύτερη αγωνιστική εκδήλωση και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου».

Ο κ. Γεωργαλλίδης πρόσθεσε σχετικώς: «Ευελπιστούμε ότι ο αγώνας γενικώς θα είναι επιτυχημένος και θα συμβάλει πέραν όλων των άλλων και στην εξάπλωση του δρομικού κινήματος για όλους, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό».

Ο Φοίβος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής του ΓΣΠ, δήλωσε ότι: «Αποδεχτήκαμε με χαρά να συνεργαστούμε με την ΚΟΕΑΣ και τους διοργανωτές του αγώνα. Πιστεύουμε ότι, η άθληση για όλους τους πολίτες, όλων των ηλικιών, είναι εξίσου σημαίνουσα με την αγωνιστική άθληση και ενασχόληση με τα σπορ».

Εκ μέρους της Runicosia, μίλησε ο Χρίστος Γιανναράς, εξηγώντας πως: «Η Runnicosia είναι ΜΚΟ (μη κερδοσκοπικός οργανισμός), που προάγει τον αθλητισμό, ειδικώς τους αγώνες δρόμων, ως μέσον βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών. Είμαστε βέβαιοι ότι, η συνεργασία μας με την ΚΟΕΑΣ και με τον ΓΣΠ, θα ενισχύσει ιδιαιτέρως τη διοργάνωση, ώστε να γίνει ισχυρός θεσμός». Ο κ. Γιανναράς, ως ο υπεύθυνος διοργάνωσης του Μαραθωνίου Λευκωσίας, παρουσίασε τη διαδρομή, η οποία καλύπτει κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και θα έχει τέρμα το Δημαρχείο Στροβόλου. Είπε, επίσης, ότι θα διεξαχθούν και επί μέρους κούρσες, όπως δρόμος 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων και εταιρικός δρόμος για τους χορηγούς.

Print Friendly, PDF & Email
X